Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

Arodbiedrības iztaujās partijas par sociālās drošības garantijām

Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības (LBAS) pārstāvji trešdien iztaujās politiskās partijas par sociālās drošības garantijām diskusijā "Politiskās partijas un sociālā drošība: programmas, solījumi, rīcība".

Par to aģentūru BNS  informēja LBAS menedžere Sanita Lorence.

LBAS plāno sasaukt deviņu politisko partiju pārstāvjus, lai pirms Saeimas vēlēšanām atgādinātu arodbiedrības prasības sociālās drošības jomā, kā arī lai pārliecinātos, kas no iepriekš solītā paveikts un kas nav.

Savienības pārstāvji veikuši pētījumu, kurā ir analizēts partiju programmās rakstītais pirms 8.Saeimas vēlēšanām un politiskās partijas ieguldījums šo solījumu realizēšanā - balsojumi un iesniegtie likumprojekti.

LBAS pārstāvji izpētījuši arī partiju un vēlēšanu apvienību programmas, ar ko sabiedrība tiek iepazīstina pirms 9. Saeimas vēlēšanām. Arī tajās bieži vien lasāmas lietas, kas solītas iepriekš un nav pat mēģinātas pildīt, vai arī tiek solīts tas, kas jau iestrādāts valsts normatīvajos aktos.

Savienības pārstāvji politiķiem uzdos jautājumus par to, ko viņi grasās darīt, lai veicinātu koplīgumu noslēgšanu uzņēmumos, kas attiecīgi garantē arī strādājošo sociālo drošību, gan par iecerēm pabalstu, mājokļu un pensiju politikā.

Topošos deputātus iztaujās arī par attieksmi pret darbaspēka ievešanu no ārvalstīm un vietējā tirgus aizsargāšanu no viesstrādniekiem, par darba apmaksas garantēšanu atbilstoši Darba likumam, par iespēju efektīvāk apkarot nelegālo nodarbinātību, plānotajām izmaiņām sociālās apdrošināšanas sistēmā, valsts reālo atbalstu ģimenēm ar bērniem un citām aktualitātēm. Diskusiju vadīs bijušais Latvijas radio ģenerāldirektors Dzintris Kolāts.

Diskusijā piedalīsies 9. Saeimas deputātu kandidāti Silva Bendrāte ("Jaunais laiks"), Ilze Stobova (Tautas partija), Anna Seile (TB/LNNK), Jānis Grasis, Jānis Neimanis ("Jaunie demokrāti"), Jevgenija Stalidzāne (LPP/LC), Jānis Dinēvičs, Guntars Jirgensons (LSDSP), Natālija Jolkina, Ludmila Ušakova, Juris Sokolovskis (PCTVL), Andrejs Klementjevs ("Saskaņas centrs") un ZZS pārstāvji.

LBAS 26.septembrī rīkos vēl vienu pirmsvēlēšanu diskusiju - "Politiskās partijas un tautsaimniecība: programmas, solījumi, rīcība".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas