Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Arodbiedrības nākamā gada budžetu uzskata par sociāli nesabalansētu

Latvijas Brīvo arodbiedrību savienība (LBAS) piektdien Saeimas galīgajā lasījumā pieņemto valsts budžetu 2009.gadam neuzskata par sabalansētu ne no fiskālā, ne sociālā viedokļa, jo sūta pretī nabadzībai gan veselības aprūpes darbiniekus, gan policistus.

Arodbiedrības apzinās ekonomisko situāciju Latvijā un pasaulē un deficīta budžeta nepieciešamību, tomēr negatīvi vērtējams veids, kādā norisinājusies 2009.gada valsts budžeta tapšana - lēmumu pieņemšana notika informācijas vakuumā gan attiecībā pret sociālajiem partneriem, gan sabiedrību kopumā, norādīja LBAS sabiedrisko attiecību speciāliste Sanita Lorence.

"Diemžēl, pat gribēdami nevarējām sekot līdzi valsts budžeta veidošanai - nekad tik lielā mērā nav tikusi slēpta informācija no sociālajiem partneriem, kā tas notika šogad. Šķiet, ka valdība tādējādi centās pakāpeniski pieradināt pie situācijas smaguma, taču ar šādu attieksmi pret sociālajiem partneriem mēs nekad nenonāksim pie kvalitatīviem un, galvenais, savlaicīgiem lēmumiem attiecībā uz valsts budžetu," uzsvēris LBAS priekšsēdētājs Pēteris Krīgers.

Arodbiedrību savienība uzstās, lai līdzekļu taupīšana notiktu uz valsts pārvaldes izdevumiem, nevis uz jau šobrīd zemu atalgoto nozaru darbinieku rēķina.

Vienlaikus LBAS pauž gandarījumu par to, ka valdības un sociālo partneru kopīga darba rezultātā nākamā gada budžetā ir izdevies paredzēt līdzekļus vismaz atsevišķiem sociāli svarīgiem jautājumiem: minimālās mēneša darba algas paaugstināšanai no 160 līdz 180 latiem, neapliekamā minimuma paaugstināšanai līdz 100 latiem, līdzekļus par apgādībā esošu personu - līdz 70 latiem, kā arī rast līdzekļus cita veida pabalstiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas