Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Svētdiena, 20. oktobris
Leonīda, Leonīds

Arodbiedrības vāks parakstus visā Latvijā

Sākot ar ceturtdienu parakstīties par grozījumiem Satversmē varēs jebkurā zvērināta notāra birojā visā Latvijā. Parakstus apstiprinās bez maksas un vienīgais nepieciešamais dokuments ir derīga Latvijas pilsoņa pase. Parakstīties varēs arī notāru pieņemšanas punktos Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības (LBAS) ēkās.

LBAS uzsāka parakstu vākšanu, lai turpmāk Satversme vēlētājiem ļautu pirms termiņa atlaist Saeimu, lai neatkārtotos līdzīgas situācijas, kad "tautas kalpi klaji ignorē sabiedrības viedokli, darbojoties politisko partiju finansētāju interesēs", teikts LBAS paziņojumā.

Lai iesniegtu Satversmes grozījumus Centrālajā vēlēšanu komisijā, ir nepieciešams savākt vismaz 10 000 notariāli apstiprinātu parakstu. Pēc tam parakstu vākšana turpināsies, līdz kopā tiks savākta desmitā daļa Latvijas balsstiesīgo vēlētāju parakstu, kas ir gandrīz 145 000. Ar šiem parakstiem Satversmes grozījumus nodos Valsts prezidentam Valdim Zalteram, kuram tie būs jāvirza uz balsojumu Saeimā. Gadījumā, ja Saeima grozījumus neapstiprinās, tiks rīkots referendums.

Ceturtdien divās teltīs Saeimas tuvumā tika savākti 2 000 parakstu. "Ņemot vērā LBAS biedru skaitu, kas ir lielāks nekā 160 000 strādājošo, un to, ka arodbiedrību centienus aizstāv arī citi strādājošie, nepieciešamais parakstu skaits noteikti tiks savākts. Ar tik lielu sabiedrības daļu valsts vīri vairs nevarēs nerēķināties," uzskata LBAS priekšsēdētājs Pēteris Krīgers.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas