Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Ārstu soda par operatīvā transporta atteikšanu bērna nogādāšanai Rīgā

Veselības inspekcija pabeigusi pārbaudi par gadījumu,  kad Ventspils slimnīca neveica bērna, kurš guvis acs traumu, transportēšanu uz Rīgu ar neatliekamās medicīniskās palīdzības transportu. Rezultātā acu ārstam piespriests administratīvais sods 50 latu apmērā.

Ekspertīzes gaitā tika konstatēts, ka Ventspils slimnīcas acu ārsts pēc traumas apskates, izvērtējot tās smagumu, pieņēma atbilstošu lēmumu par turpmāko traumas ārstēšanu specializētā bērnu acu nodaļā  Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā (BKUS) Rīgā. Taču ārsts, veicot pacienta apskati, nebija pieaicinājis pediatru vispārējā bērna stāvokļa izvērtēšanai, kā arī netika pieņemts atbilstošs lēmums par bērna nogādāšanu uz Rīgas BKUS ar neatliekamās medicīniskās palīdzības transportu ārstniecības personu uzraudzībā. Līdz ar to tika pieļauts medicīniskās aprūpes pārkāpums, par ko ārsts tika administratīvi sodīts 50 Ls apmērā. 

Inspekcija uzsver, ka konstatētais medicīniskās aprūpes pārkāpums nebija bērna veselības stāvokļa pasliktināšanās iemesls, jo, konkrētajā gadījumā ātrums, ar kādu pacients tika nogādāts ārstniecības iestādē, nespēja mainīt bērna veselības stāvokli.

Jau vēstīts, ka Veselības inspekcijas Kontroles pārvalde ierosināja lietu pēc savas iniciatīvas. Septiņgadīgo Ketlīnu uz Rīgu veda vecāki. Meitene bija guvusi smagu acs traumu, krītot no koka - acī iedūrās zars. Ceļš līdz Rīgai bija smags, jo bērns bieži vēma.

Rīgā, veicot operāciju, aci glābt tomēr neizdevās. Ventspils mediķi savu lēmumu pamatoja ar to, ka trauma nav bijusi dzīvībai bīstama, kā arī Ventspilī notika pilsētas svētki, kad varēja notikt avārijas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas