Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Askolds Rodins: Asimetriskās atbildes meklējumos

Kopš sākusi realizēties ASV iecere izvietot Viduseiropā pretraķešu aizsardzības sistēmu, Krievija, kas sazin kāpēc sludina, ka šīs raķetes apdraudēšot PSRS tiesību pārmantotājas teritoriju, vairākkārt paziņojusi, ka sekošot "asimetriska atbilde". Tomēr neviens tā arī nav atšifrējis, ko tas nozīmēs. Iespējams, viņnedēļ uzblīdušais, taču ātri vien pārsprāgušais "stratēģisko bumbvedēju burbulis" ir no šīs "operas".

Krievijas publiskajā telpā parādījās ziņa, ka tās stratēģiskajiem bumbvedējiem Kubā būšot lidlauks — vietiņa degvielas uzpildei. Tiesa, jau pēc dažām dienām Krievijas Aizsardzības ministrija novērtēja ziņu kā "dezinformāciju". Pirms tam gan bija diezgan asa ASV reakcija — ieteikums "nepārkāpt sarkanajai svītrai".

Bumbvedēji degvielas krājumus papildina gaisā, lidojuma laikā, un nekādi papildus lidlauki tiem nav vajadzīgi. Lidmašīnas ir ļoti veci projekti, ar Tu–95 civilo variantu savulaik uz Kubu esot lidojis Ņikita Hruščovs.

Lidmašīnas palaikam veic tālus lidojumus, Kremļa valodā runājot — dodas kaujas patrulējumos. Atliek novēlēt, lai nenotiktu kāds nelaimes gadījums, lai neciestu lidlauku personāls.

Nelāgi ir kas cits. Dažās "brīvā mikrofona" dienās nāca redzams, cik milzum daudz Krievijā ir visādu pasugu ekspertu, kas sajūsmā berzē rociņas no domas vien, ka, redz, varēsim ieriebt Amerikai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas