Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Askolds Rodins: Dzīve mākoņos

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
pragmatiķe
p
Taisni tā arī ir – TP nav alternatīvu, kas nebūtu bīstamas. Varētu domāt par Pilsonisko savienību, tomēr viņi pārāk aizrāvušies ar atmodas emociju vecās zupas sildīšanu, lai būtu uztverami nopietni. Ar korupciju agri vai vēlu apaugs jebkurš politiskais spēks; tā nav nekāda vienai partijai iedzimta patoloģija, bet vīruss, ko vajag apkarot vienmēr no jauna. Bet nav vis vienalga, vai partija postulē vērtību vairošanu no labējām pozīcijām, vai arī slēptākus vai atklātākus mājienus atņemt un sadalīt.
dzeris - pragmātiķe
d
Vai nu es ko nesapratu, vai domāts tā - TP, kaut slikta, tomēr vislabākā? Un totāla korupcija valsts pārvaldē tomēr labāka par "kreiso regulāciju"? Pēc manām domām, slikts gan viens, gan otrs.
Kaspers
K
Partijai ar totalitāru uzstādījumu kongress ir tikai formalitāte, kurai galvenais ir skaisti izskatīties.
pragmatiķe
p
Daudziem te patīk paralēles starp TP un PSKP kongresiem utt.; vieglāk, protams, izcelt un apriet tos elementus, kas daudzām partijām, nokļūstot pie varas, ir kopīgi (it kā Repšes partija ar saviem voluntārajiem lēmumiem un nekompetentajām kaitnieku medībām būtu bijusi labāka alternatīva). Var jau smieties par mazākā ļaunuma izvēli un aicināt pie varas da jebko (ieskaitot Saskaņas centru ar Rubiku komplektā, varbūt vēl arī dažādas Māras zemes, Marģera Martinsona daudzbērnu partijas u.tml. veidojumus pēc principa „mana ģimene un citi draugi”). Tomēr tas ir un paliek bezatbildīgs infantilisms. Taču TP, protams, ir problēmas, un galvenā ir intelektuālā gala iztrūkums. Arī omulīgās ilūzijas par superizdevīgo sadarbību ar Krieviju (ko, protams, nekavējās izmantot nostalģiskie atmodas reanimatori). Jāpiekrīt, ka daži dzirdētie vārdu savienojumi (konservatīvisms un ģimenes vērtības) ir daudz par maz, un te nepietiek ar Leiškalna citātiem no Maksa Vēbera. Atstājot jebkuras runas par idejām jaunlaiciešu aktīvistiem, TP paliek prozaisko kampēju tēls, lai gan viņiem būtu jāspēj skaidrot sava nostāja un lēmumi, jāpamato, kādēļ, piemēram, pretējais viedoklis novestu pie daudz nevēlamākām sekām. Atbalstīt brīvo tirgu, valsts lomas minimizāciju un indivīda atbildību vai paternālismu un regulāciju? Viņiem trūkst domu bankas, kas spētu konkurēt ideju tirgū, kur aizvien brašāk izslejas dažādi kreisie regulatori, ekspropriatori un cilvēktiesību aizstāvji Krievijas gaumē.
Indulis
I
Tur ir tie mēsli, ka demokrātija un demokrātija. Tad uzrakstiet, vai ziniet kādu valsti, kur no drupām demokrātiski kaut kas ir pacelts. Tikai diktatoriski un autoritāri var te ko līdzēt. Bet nav diktatora, kurš to varētu. Bija Kauls. Viņš ir miris. Varētu Rubiks, bet tas ir Švauksts, jo Latvijā nerunā latviski. Varētu Lembergs, bet viņam neļaus. Domāju, ka to izdarīs Šķēle, kuru sen pazīstu. Nezinu, kāpēc viņš nošļuka. Laikam galva vai sirds netura. Tā kā bezvaldība vēl turpināsies ar visām izlaupīšanām, izsaimniekošanām un tā tālāk un bez gala.
d'Andris
d
Pievienojos dzerim. Iespējams, ka Vecais mēģina virzīt arī viedokli, ka nav tā īsti labi, ka kritizētāji paši neko nedara, jo iegūst negodīgu priekšrocību - tie kas nedara, nekļūdās. Šim es daļēji pievienojos. Daļēji tādēļ, ka tas principā ir pareizi, bet to nevar attiecināt uz reālo dzīves situāciju, jo POZĪCIJA un TP tai skaitā neveicina un pat aktīvi pretdarbojas atsevišķu indivīdu un organizāciju iesaistīšanās centieniem. Piemēram, 600T balsotie Satversmes grozījumi netiek darināti, lai gan sabiedrības pasūtījums ir izteikts nepaŗprotami. Katram skaitīt pratējam taču ir skaidrs, ka 600T ir vairākums no 950T, kuri ievēlēja šo Saeimu. Tas ir tikai piemērs, kas ilustratīvi parāda praktisko iespēju līdzdarboties. Tādēļ, Vecais, piedod, bet šo pozīciju un tās partijas līdz vispēdējam loceklim var kritizēt pat dzeltenas krāsas alkoholiķi, jo viņu praktiskā iespēja neatkarīgi (bez tūlītējas pārdošanās) iesaistīties politikas procesā mūsdienu situācijā ir līdzīga Rodina kunga iespējām. To raksturo teiciens: "Runā, runā, mana pa...a klausās!"
Emsis
E
Kādas kļūdas! Jau bērnu dārza apmeklētājam ir skaidrs, ka nedrīkst celt algas. Kāpēc Kalvītis atļāva maksāt tik, cik labpatīkas? Cilvēki saņēma tūkstošus, šturmēja veikalus un autotirgotavas un tirgotāji tik cēla cenas. Baigais atklājums par kļūdām. Kāpēc galvā neņēma Dombura raidījumos rādītos balsojumus, kur viss bija pateikts bez kļūdām. Vai tad šodien kādam bērnu dārzā nav skaidrs, ka nevar maksāt nekam nevajadzīgiem publisko tualešu un līdzīgu veidojumu valdes un vēl - padomes locekļiem ne santīma mēnesī. Tādi amati vispār nav vajadzīgi. Ja viņi ir, tad tam jābūt sabiedriskā kārtā, bez jebkāda atalgojuma. Kā pieauguši cilvēki var neredzēt šādu aplamību!
dzeris - Vecais
d
Nu Jūs gan sarunājat neparastas lietas! Publisku partiju drīkst vērtēt un kritizēt katrs, tāpat kā publisku amatpersonu, jo šī partija(amatpersona) nokļūstot pie valdīšanas, iegūst lielu varu par mums visiem, līdz ar to tai nekas slēpjams būt nevar, citādi tā jau ir sekta. Tā ir demokrātijas ābece.
Vecais
V
Cik interesanti Rodina kungs.Ja mēs visi klausāmies un saprotam latviešu valodu,bet Jūs vispirms tulkojiet un tad runājiet latviski.Domāju vienkārši-ja cilvēks aizbrauc strādāt uz ārzemēm,tad viņš nevar atļauties mācīt kā jādzīvo Latvijā.Tieši tāpat Rodina kungs-nebūdams Tautas partijas biedrs,Jūs nevariet izteikt savu viedikli par partijas biedriem un partijas politiku,jo Jūsu tur nav.Malā stāvētājsBet kūciņas un kafiju kaut kā Jūs nekritizējiet.Tās arī nav mainījušās.
xZ
x
Ļoti vienkārši. SC ir konstants elektorāts, kura acīs SC nav sakompromitējies, bet sevišķi lielāks tas arī nekļūs. Visu pārējo partiju kritumu jāmeklē tajos 40%, kuriem šodien grūti abildēt. Un viens ir skaidrs: ar sestdienas farsu TP var necerēt, ka tai izdosies pakamt ko vērā ņemamu no tiem 40 procentiem.
joks- nedienis
j
Pilnīgi piekrītu ! Lieliska ideja - JL+Sab.citai politikai + Kalniete= normāla valsts ar normālu valdību. TP atraugājas ar visiem šķēlēm un libānēm - varbūt PIETIEK? Esam kvaukšķi, bet vai tad uz mūžu? Arī biznesa cilvēki stāsta ka pietiek būt TP, lai katra iespēja realizētos BEZ grūtībām, tātad - MAFIJA! Tikai ne jau visi pārdodas! Ir arī tie, kas cīnās ar šo monstru -TP, kā var...
lno
l
Viņa saskatīja to, kas daudziem paslīdējis garām: lielākās problēmas rada nevis visur piesauktās ekonomiskās problēmas un finanšu grūtības, bet gan dzīve "autonomā režīmā", nerēķinoties ar vēlētāju domām. ____________________________ Pārsteidz autora naivums: Lībani jau neinteresē vēlētāju domas, bet gan tehnoloģija kā tās mainīt / zombēt/ TP vēlamā virzienā.
kikifans
k
Šķēle uzskata, ka nākamā gada budžets ir nesabalansēts, ieņēmumu prognozes riskantas, bet budžetu pavadošie likumi ... ============= Ieteikt Latvijas Bankai samazināt banku obligātās rezerves — tā, protams, ir vērā liekama doma, taču ne tuvu nav oriģināla. Šķ ============= Ja dažas atvēlētās minūtes paiet, sakot paldies bijušajam partijas priekšsēdētājam Aigaram Kalvītim un vēlot panākumus kongresā šajā amatā ievēlētajam Marekam Segliņam ============= Tā gadās, jebšu 'shit happens'. Ir jau patiešām kritiskais kopdzīves periods klāt.
dzeris - nedienis
d
Pateikšu( tās, protams, tikai manas domas). JL ar visām savām kļūdām un trūkumiem, Štokenbergs, varbūt arī Kalnietes partija( ja tikai negribēs būt TBLNNK - 2) - visi, kas te grib ieviest eiropeiskas, nevis aziātiskas vērtības.
nedienis
n
Rodina kungs! "partijā ir tikai nepilni 1700 biedri, " Kurās partijās ir vairāk (izņemot SC)? Otrkārt. Ceru, ka Rodina kungs pats uzrakstīs pareizo runu "ar vērienu un svaigu skatījumu", lai Šķēlem "notrītu degunu"! dzeris: "daudzi spriež apmēram tā - labāk jau zināms ļaunums, nekā nezināms labums,". Pasaki tak cilvēkiem skaidri arī to-kurš tad ir tas "labums"? Vai SC? Freimanis, ar savām "aptaujām'', tak tautai borē, ka tieši SC reitings ir vismaz divas reizes augstāks pret visām pārējām partijām!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas