Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Askolds Rodins: Gruzijas otrais puslaiks

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
niknais
n
dienai neraksturīga objektivitāte. ne tāpēc, lai piekasītos, 12 no 3500 tiešām nav daudz. bet tie noteikti ir tie, kuros bija ļoti principiāli ārzemju novērotāji. pavisma novērotāju bija ap 500, tātad 250 iecirkņi, jo novērotāji parasti ir pa divi. nav zināms, cik no šiem 250 vēroja skaitīšanu un cik palika līdz beigām. 12 no 250 ir apmēram 5% - tie ir iecirkņi, kuros bija ļoti atklāti un rupji pārkāpumi, kurus nebija iespējams ignorēt. jautājums - cik % no kopējā iecirkņu skaita būtu jāanulē rezultāti par šādiem pārkāpumiem? labs uzdevums statistiķiem. viena Lietuvas nvo veica pētījumu un balsu skaitīšana pēc viņu datiem bijusi atklāta un godīga 76% no iecirkņiem (atkal tie ir iecirkņi, kuros bija klāt ārzemju novērotāji). respektīvi apmēram 1/4 rezultātu ir visai apšaubāma. bet Saakašvili dabūtu 50% tik un tā. tam šoreiz nav izšķirošaas nozīmes, bet varbūt varēja būt prezidenta vēlēšanās.
Ērglis
Ē
Īstenībā prieks lasīt, kas notiek Ukrainā un Gruzijā. Jā, ir villošanās, ir kašīšanās, bet arī ir veselīga politiskā procesa veidošanās, kas šajās valstīs nav bijis ļoti ilgi.
dzeris
d
Laikam jau latviešiem ar gruzīniem šis tas kopējs - arī tur katrs opozīcijas līderītis grib būt pats galvenais līderis, tāpēc jau opozīcija apvienoties spējīga nav, un pirms vēlēšanām gandrīz vairāk cīnījās savā starpā, nekā ar Saakašvili, un vēl kopējs tas, ka daudzi viņu neieredz tikai tāpēc, ka viņam laba Amerikas izglītība un viņš nevēlās pārāk atbalstīt t.s. "tradicionālas vērtības", , bet grib pataisīt Grūziju par normālu eiropeisku valsti. Bez tam viņš daudziem atņēmis labu dzīvi, jo ievērojami mazinājis korupciju, iemantojot daudz ienaidnieku. Lai viņam veicas!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas