Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Askolds Rodins: Īslande slazdā

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
antivalodnieks
a
Senajiem romiešiem ir vesela rinda labu parunu un stap tām viena šitāda: Gramatikas likumus nedrīkst mainīt pat imperatori. Desmitiem gadu Islande ir saukta par Islandi, tagad pēkšņi neesot labi. KĀPĒC? Ir tikai viens faktors, kas Latviju dzen grāvī, un tā ir reformēšana reformēšanas pēc.
cirks
c
Bai ze vejā - no rīta kaukur paspruka infa, ka IIslande NEGARANTĒS britu noguldītāju kāpostu ... Vot tā ! Bet nu par to krievu pirkšanu ... izskatās pēc blefa ... pēc Gruzijas kara diezin vai kāds tam piekritīs. Un kā dzirdams, tad 5 biljoni tai reālajai šaizei esot sū ... uz kociņa ...
Vērotājs
V
Domāju, ka risks Islandei kļūt par "padomju republiku" ir reāls. Re kur citāti no kāda krievu saita (par saturu pēc būtības neatbildu): О достигнутой договоренности, в соответствии с которой Россия предоставит Исландии кредит размером 4 млрд евро сроком на 4 года по ставке LIBOR+0,3-0,5% годовых сообщает агентство Интерфакс со ссылкой на заявление Центрального Банка Исландии. "Мы позитивно относимся к такой заявке" - отметил российский министр и улетел на встречу "Большой семерки" спасать остальной мир от финансового кризиса. Tiem kam Krievija nepatīk - vienīgā cerība, ka naftas cenas kritīs tik strauji, ka Krievijai nauda aptrūksies.
Aldis
A
Lai kāda tā krize ir, Īslande to pārdzīvos.
kāmis
k
cik ar savām divām aiz vaiga sabāžu , tik arī noēdos trekns. nesūdzos. toties uz krīta nedzīvoju, bet veselīgi.
Pelēkais Vilks
P
Baisi gudrs esi.. Drošivien trekns noēdies. Pastāvēšu pie tavas alas izejas.
kāmis
k
lasi vien dienas komentārus un domā , ka izdarisi pareizos secinājumus. tā i dzenis vien paliksi. tuk-tuk. no šitā bardaka var izdarīt tik vienu secinājumu - aizņemies , pārdodies , ieguldi riskantās lietās un nezaudēsi. galvenais pēc iespējas daudzpusīgāk. krīzes laikā visi glābs savējos, i tev nļaus pazust. skat n-tos tūkstošus britu, norvēģu, zviedru , dāņu utt noguldījumus garantēs pašu valsts, islandieši paši tiks skaidribā. domā kāds bez krieviem , irānas un venecuēlas , sevišķi raujas pabīdīt amīšus malā. tač nē . viens otru pārpirkuši, viens no otra aizņēmušies un aizdevuši. baigi vajag, nepatikšanas uz savu pakaļu. kur pēc tam bāzīsi tos jeņku papīrus , ja šie pa burbuli aizies. patiesībā nav jau nekāda krīze. krīze butu , ja visus kas uz krīta dzīvo zem āmura paliktu. a tā sīkas nepatikšanas.
11 tramvaja vadītājs
1
Visticamāk Krieviju vienkārši interesē Islandes enerģētikas potenciāls.
zb
z
es esmu bijis Islandē. un valodniekiem vienkārši nav, ko darīt, tāpēc arī izdomā visādas figņas.
Viesulis
V
Cerams, ka -soniem un -dotirām pietiks prāta neiekrist krievu slazdā. Nespēs pateikt vēl "Džeks Robinsons" kā pēkšņi savā priekšā ieraudzīs papīrīti par labprātīgu pievienošanos draudzīgajai Krievijas federācijai....
ripasdzenis
r
Smieklīgi, ka cilvēciņi, kuri droši vien pat nezin kur Islande atrodas, peras par to vai ir Īslande vai Islande. :D Ja jau valodnieki tā ir lēmuši tad kāpēc nelietot, bet nu labi, man ir vienalga. Taču par šo nopirkšanu, mums tiešām vajadzētu kļūt uzmanīgākiem un'vērot procesus, kas notiek apkārt un mācīties no citu kļūdām. It sevišķi es šeit domāju tieši sabiedrību, nevis politiķus, par kuriem tāpat lielākoties ir skaidrs, ka viņiem nozīmīgākais ir Andra, Aināra, Valērija vai Vladimira pavēles, nevis valsts. Taču tieši tāpēc sabiedrībai būtu jātur acis vaļā, un pateicoties šādiem rakstiem, mēs tiešām varam ņemt citu pieredzi vērā. Austrumkaimiņa paplašināšanās neko labu nesolītu ne mums ne visam Ziemeļeiropas reģionam.
dusm
d
Tad ta krīze islandiešiem :) divu snikeru vietā, tagad var nopirkt trīs. ai,ai,ai kādas bēdas. labak lai padzīvo tādā ekonomikā kā mums, tad sapratīs, kas ir nabadzīga valsts.
kāmis
k
interesantākais, ka tie nav mani stāstiņi, bet kādas ziemeļu valsts radio vakardienas ziņu raidījuma pārstāsts. bet par tām summiņām rēķiniet paši, ja vinai no islades bankām ir 300 t liebritānijas noguldītāju. cik tur bij tā garantētā summa? 20 t? skat ar 5 pat vienas bankas britiem par maz, kur nu vēl pārējie zviedri , dāņi un citi frukti.
Islande
I
Mūsu finanšu sektors pamatīgi izpletās. Līdz ar krīzi starptautiskajos finanšu tirgos mūsu finanšu sektors sāka piedzīvot grūtības. Mūsu valūta bija pārāk spēcīga. Samazinoties kredītiem, tā sāka devalvēties, sasniedzot apmēram 30% vērtības kritumu gada sākumā. Tam sekoja ap 14% inflācija.
zb
z
bļāviens, Askold, nu nav nekāda Īsā lande, bet ir Islande!!!!! pats tur biju un jautāju, kā viņi izrunā šo vietvārdu - nu, protams, ka Islande!!!!!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas