Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Askolds Rodins: It kā skarbi, patiesībā tukši

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
nelielrīdziniece
n
Paldies par rakstu! Arvien grūtāk kļūst lasīt ikdienišķās ziņas, bet vismaz Jūsu komentārs par šo lietu bija vērts lasīt.
š&Nobels
š
5000 Ls būtu pašā laikā ,ja to pielieto pašiem deputātiem!
d'Andris
d
Tagad varu formulēt pašā sākumā izteiktā piedāvājuma būtību. Ar piemēriem. 1.lpp. Skolā N veiksmīga prakse skolas, skolēnu un vecāku sadarbībā. Ministrija N nodrošinās modeļa pārņemšanu semināros ... Iesaistīto komentāri. 2.lpp.X nozares ārodbiedrība atrisinājusi nesaskaņas ar darba devējiem, vienojušies par darba apstākļu uzlabošanu, saskaņota optimizācija ar N darbinieku atlaišanu un kompensācijām. N ministrija līdzdarbojās risinājumā un sagatavos priekšlikumus likumdošanas uzlabošanai. 3. Kuldīgā atklāts remontētais tilts. Tilts ir vēsturiska vērtība, iedzīvotājiem ar to saistās ... Bija arī valdības pārstāvji. Viens no viņie, arī kuldīdznieks atcerējās jaunības dienu nedarbus :) 4. Ministrijas iestādē X uzlabota klientu apkalpošana, samazināts prasīto dokumentu skaits. Rezultātā samazināts darbinieku skaits. Vadītāja komentārs, ministra komentārs. .... 10. Valdībā vēl joprojām nav skaidras budžeta aprises un idejas. Domās (lai tad domā, nevis muld) 11. Represīvā iestāde X noķērusi vadonīti Y dienesta noziegumā. Ministrija N steidzami sākusi koruptīvā riska analīzi, lai noteiktu riskus un 10 dienu laikā ziņos par veiktajiem pasākumiem (nevienam šeit nedot iespēju punktus pelnīt) Leiputrija? :) Mēs esam tas, ko mēs domājam ... To varētu būt grūti pārdot. Nu, var mainīt pamazām. Var pielikt seksu, ar to visu var pārdot :)) Labi, tas jau joks. Lai gan sekss tomēr labāks par vardarbību. Un dzīvē notiek biežāk.
paēdusī
p
Principā mēs sapratāmies, kaut gan detaļās ( borē smadzenes un iekasē ) jūs mani pārpratāt. Tādās kategorijās nedomāju. Man šķiet, ka jūs pārprotat arī savu bērnu skolotāju. Skolotāji kalpo sabiedrībai, bet par Amerikas skolām ... .Tas ir cits stāsts.
d'Andris
d
Jā, tiešu tādu viedokli esmu no skolotājiem saņēmis. Tieši tādēļ es uzskatu, ka diezgan daudzi no viņiem (ne visi) pārāk daudz vasarās atpūšās, pārāk daudz darba laikā ekskursijās brauc un semināros sēž. Par daudz paēduši, ja klases priekšā vēlas kā kundzes/kungi stāvēt!!! Ja no tālās ASV piemēru ņemam, tad tur policists "kalpo un aizsargā". Pie mums, ja pareizi saprotu paēdušo, "borē smadzenes un iekasē". Ja jau skolotājs, ārsts un policists neauzskata, ka kalpo sabiedrībai, tad ko gaidīt no deputāta un ministra. Ja pirmie ir "principu ieviesēji", tad otrie acīmredzot "dievi" vai vismaz "erceņģeļi" - principu izstrādātāji. Ak, Dievs, cik slima ir šī sabiedrība, ja tās balsti - skolotāji - neuzskata par godu kalpot (sniegt pakalpojumus) tautai!
d'Andrim
d
Ne uz visām dzīves sfērām mēs attiecinām preču-naudas attiecības. Skolotāji, ārsti un policisti jums nav nekādi pakalpojumu sniedzēji. Tie ir cilvēki, kuri dzīvē ievieš un realizē valsts pastāvēšanas filozofiskos principus. Pakalpojumus sniedz frizieri, pārdevēji un tamlīdzīgu darbu darītāji. Cita lieta, ka mūsu valsts nav nodefinējusi šos principus. Kas mums ir svarīgākais - cilvēki, kuriem būtu jānodrošina iespēja attīstīties, nacionālās kultūras saglabāšana, vispārcilvēciskie principi vai lietišķo prasmju veidošana, lai varētu pēc iespējas ērtāk iekārtoties merkantilajā vidē.
d'Andris
d
Es runāju par kvalitāti, kuru raksturo klientu (bērni+vecāki+ ... + darba tirgus noslēgumā) apmierinātība. Katram pakalpojuma sniedzējam (arī skolotājam) ir jāspēj izskaidrot sava pakalpojuma būtība. Pašlaik reāli skolotājs formulē to, ko viņš taisās mācīt, kā viņš to darīs un kā vērtēs. Ja skolotājs to nespēj paskaidrot ieinteresētiem vecākiem ar augstāko izglītību, tad kā viņš to taisās realizēt klasē? Te nav runa par pašu atzīmi (procesā iesaistītas divas, trīs puses), runa ir par to, vai ir saprotams, kas un kā mācīts, kas prasīts un kā atbildētais vērtēts. Atkārtoju, ka tā ir tikai mana personīgā pieredze un nav attiecināma uz visiem un katru. Ja es kā klients būšu apmierināts ar pakalpojuma sniedzēju - skolotāju (policistu, ārstu ...) darbu (nevis bērna atzīmēm), es kopā ar viņu iešu piketā - vēlams, jūlijā vai augustā, lai neietekmētu pakalpojuma kvalitāti (!). Man ierēdņa vērtējums nav pats svarīgākais.
japo
j
nju slessheram jau 500 Ls tada sicene vien ir , var mierigi apkodies braukt ar savu buldozeru un maxat kaut katru dienu .... tas ta , ne par braukshanu dzeruma ka tadu, bet par to kas kuram ir liela vai maza nauda ... realak jau butu tie shur tur piekoptie procenti no ienakumiem vai ipashuma ... un kapec gan ne kadi obligatie alkoholisma aparsteshanas kursi , kursi par to cik braukt dzeruma kaitigi utt. , protams par savu naudu , i nebus bezjedzigi naudinja izmaxata i dzeroshais beidzot pat aparstetos un klutu par krietnu pilsoni ...
d'Andrim
d
Skolotāju darba kvalitāte ir ļoti komplicēts jēdziens, kam ierēdņi nekad neatradīs mērauklu, kas neprofesionāļiem šķitīs objektīva. Vai vecāki, kuri daudz laika veltī savam bērnam, kurš tomēr nesasniedz tos rādītājus, ko sabiedrībā pieņemts uzskatīt par panākumiem, ir kvalitatīvi vai ne pārāk kvalitatīvi vecāki? Tāpat ir ar skolotāju darba kvalitāti. Vismazāk darba prasa teicamnieki, kuru panākumus mēdz piedēvēt skolotājam. Bet tie, kas noliek eksāmenus uz zemāko optimālo līmeni - tur gan ir krietni pastrādāts. Tādi ir tie kritēriji par darba kvalitāti skolotājiem. Neskaidri.
d'Andris
d
Atvainojos, ja esmu aizskāris godīgu profesionāli. Mans mērķis bija ilustrēt, un ilustrācija veidojusies no tās izmisīgās cīņas par algu paaugstinājumu, kuru es redzu publiskajā telpā. Es nesaku, ka skolotāji tādi ir, taču var saprast, ka tādi varētu kļūt vai aizietu no darba. Žēl, ka profesionāle nepievērsa uzmanību otrajai daļai. Diemžēl mana bērna skolotāji lielākoties nav spējuši man skaidrot savu darbību. Ne jau katru dienu es to prasu, bet ir bijusi nepieciešamība vienoties par sadarbību un gaidīto pretimnākšanu neesmu saņēmis ... Tā kopumā ir cita tēma, es to izmantoju kā man personīgi aktuālu piemēru.
paēdusī, bet neapmierinātā
p
d'Andris izmanto tieši paša kritizēto metodi - gaisa tricināšanu ar ekstrēmiem paziņojumiem. " stresains un izsalcis skolotājs nav patīkams sarunu biedrs". Nevajag pazemot skolotājus - viņi ir paēduši diezgan. Cīņa ir par augstākām prasībām - vai Latvijas valsts var nodrošināt labu izglītību saviem jaunajiem pilsoņiem. Un tas nav tikai skolotāju paēdināšana. Ja sekojam jūsu domu gājienam, tad visizsalkušākais Latvijā ir Godmanis - ārkārtīgi nervozs sarunu biedrs. Vai viņam nebūtu alga jāpalielina?
Jānis
J
Somijā sodu par satiksmes pārkāpumu uzliek procentuāli no darba algas. Zinot, ka Latvijā ir neatbilstība starp deklarēto un faktisko, varētu piemērot procentuāli no deklarētā īpašuma. Piemēram, Šļesers maksātu Ls 5000,- par braukšanu dzērumā, bet Jānis Ls 500,- un abiem tā būtu pamatīga, bet ne nereāla summa, ko varētu nomaksāt.
anglosaxis
a
Parasti piekrītu Rodina kunga izsvērtajiem un gudrajiem rakstiem, tomēr šoreiz izklausās pēc kritizēšanas kritizēšanas dēļ. Nekāds sods nevar būt par lielu, ja piedzēries "lops" (atvainojos visiem dzīvniekiem) nogalina cilvēku. Nevar samaksāt? Ģimene paliks bez apgādnieka? Tad nebrauc dzērumā un soda nebūs. Šoreiz izklausās - ja priekšlikumu izteicis Šlesers vai Segliņš, priekšlikums slikts, citādi būtu labs. Arī Jums nepatīkamie politiķi var piedāvāt labus priekšlikumus, tāpēc gribētos vairāk objektivitātes.
Ērglis
Ē
Brīnums, bet šoreiz tev piekrītu :) Askolds - tēma skarba un precīza. Vāvuļošana no mūsu politiķiem kļūst arvien stulbāka un apnicīgāka. Jo nav vairs kā par sevi atgādināt pozitīvā plāksnē. Žēl, ka tomēr visi neatnāca uz 2. augusta referendumu. Drusku vairāk raustītos biedri.
d'Andris
d
Piekrītu autoram, ka visas šāda veida aktivitātes ir sabiedrības uzmanības saskaldīšanai. Droši vien mēdiji pret to var cīnīties. Ir 1.lappuse (minūte raidījumā) un 10.lappuses (minūte). Nez ko lielo ideju radītāji darītu, ja viņu ģeniālie izpaudumi un līdz ar to viņu vārdi nonāktu informācijas telpas "Kamčatkā"? Vieni noteikti ietu tālāk savā ģeniālitātē, citi varbūt sāktu nopietni strādāt ar 1.lappuses tematiem. Mēdijus, savukārt, es gribētu redzēt cīnāmies par plašākai sabiedrībai svarīgām un pieņemamām vērtībām. Piemēram, skolotāju algas ir svarīgas skolotājiem un līdz ar to arī skolniekiem un viņu vecākiem, jo stresains un izsalcis skolotājs nav patīkams sarunu biedrs. Tomēr vecāki (un viņu ir krietni vairāk) grib redzēt arī skaidru šo algu sasaisti ar izglītības kvalitāti, citādi tā cīņa nepiesaista. Kāda gan man atšķirība starp IZM ierēdni un skolotāju, ja neviens no abiem skaidri nespēj formulēt savas darbības mērķus un to sasniegšanas ceļus?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas