Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Askolds Rodins: Jēgu zaudējušie svētki

Kā bija redzams vakar Rīgā, 8. marts ir Latvijā visdzīvelīgākā padomju laika svētku palieka — pietiekami populāra, kā liecina sabiedriskās domas aptaujas. Padomju varas pēdējos gadu desmitos tā krietni vien bija zaudējusi ideoloģisko ietvaru — sava puķīte tika gan meitenītei bērnudārzā, gan večiņai pansionātā. Tas bija noplukušo tulpīšu ziedu laiks, jo puķes Padomju Savienībā tomēr bija salīdzinoši dārgs prieks.
Rudenī Saeima savā neprātā gandrīz padarīja Starptautisko sieviešu dienu (8.martu) par svētku dienu, taču galu galā nobalsoja, ka 8.marts tomēr būs tikai svinamā diena. Šī diena, kas simbolizēja sieviešu cīņu par līdztiesību ar vīriešiem visās dzīves jomās, Eiropā sevi pieteica īsi pirms I pasaules kara.

8.marts vienmēr bijis un ir arī mūsdienās nozīmīga diena puķu audzētājiem un to pārdevējiem, konditoriem un vīndariem. Labāks produkcijas noiets. Arī šogad, krīzes gadā.

8.marta svinēšana patiesībā nepieder pie sliktākajām padomju varas paliekām, tā vienkārši ir visuzskatāmākā, acīs krītošākā. Demokrātiskā valstī cilvēkiem ir dotas tiesības izvēlēties, kurā gada dienā un ko svinēt. Galu galā, nevar taču Sieviešu dienas svinēšanu sākt vērtēt kā kaitīgu ieradumu. Taču jājautā — cik liela tam visam saistība ar sieviešu līdztiesību?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas