Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Askolds Rodins: Klipu karš Rīgas domē

Rīgas domei priekšā ir tās pastāvēšanas pēdējais cēliens — līdz pašvaldību vēlēšanām palikuši trīs mēneši un dažas dienas. Priekšvēlēšanu kampaņa klāt. Aktualizējušies cits citu apkarojoši TB/LNNK un Saskaņas centra (SC) radīti klipi. Saistībā ar "klipu plūkšanos" SC galu galā izvirzīja Rīgas mēram Jānim Birkam (TB/LNNK) acīmredzami nepieņemamus noteikumus, pretējā gadījumā piedraudot ar atcelšanu no amata. Birks, dabiski, deva noraidošu atbildi.

Saeimā abi politiskie spēki ir stingri norobežojušies, piemēram, nesen diskusijā LTV skaidri pasakot, ka neredz iespēju strādāt kopā topošajā jaunajā koalīcijā. Rīgas domē šīs lietas ir piezemētākas, "saimnieciskākas".

Jaunnedēļ sāksies parakstu vākšana, lai rosinātu jautājumu par mēra gāšanu. SC neietilpst domes valdošajā koalīcijā, ar izstāšanos nepiedraudēsi, taču savs funktieris tai noteikti ir.

Domē koalīcijai ir 31 no 60 deputātu vietām, un līdz šim SC frakcija "bez papīru parakstīšanas" faktiski atbalstīja koalīciju. Lai ideoloģija, kur ideoloģija, taču bez SC deputātu piepalīdzēšanas tēvzemietis Birks diezin vai būtu kļuvis par domes pirmo personu un arī daudzu lēmumu pieņemšana nāktu krietni smagāk.

Vēlēšanas nāk, laiks atcerēties ideoloģiju un censties neatcerēties "ideoloģisko pretinieku" divus gadus ilgo sekmīgo sadarbību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas