Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +11 °C
Apmācies
Svētdiena, 27. oktobris
Lilita, Irita, Ita

Askolds Rodins: Lokomotīves nost no sliedēm

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Elita Veidemane
E
Ah tu mans vecais puika ...
jumikis
j
latvijai ir vajadziga mazoritara velesanu sistema, kur katrs deputats ir ar likumu spiests atskaitities saviem veletajiem un demonstret ko vinu laba ir padarijis saeima. ta ka politiska zina vardam "atbildiba" ir kaka skavu saturs, ir jabut konkretiem raditajiem, kuri katram deputatam ir jaspej demonstret saviem veletajiem. un ja to nevar, tad adieu!
Zilā
Z
A ja nu "sesijas" laikā vairs kādai grupiņai neizmaksā stipendijas? Vai paralējās "plūsmās" maksā vairāk? Liekas, ka tas būtu pārāk nežēlīgi noturēt "studentus" uz vietas.
nelielrīdziniece
n
"/..../ Ainārs Šlesers, kurš minēja citu piemēru — trīs Latgales vēlēšanu apgabalā ievēlētus Saeimas LPP/LC frakcijas deputātus, kurus, viņaprāt, neievēlētu, ja tos no viņu dzimtās puses Saeimā neievilktu Rīgas lokomotīves. " Šlesers ar šo piemēru pierādīja, ka pats vai nesaprot par ko runā jebšu tīšām jauc gaisu. Latgale ieguva 3 vietas Saeimā un faktiski divi no deputātiem - Dukšinskis un Aizbalts - *netika* ar lokomotīves palīzību ievilkti, bet paši ar saviem spēkiem ieguva savus krēslus. Nebija viņiem vajadzīgs ne Šlesera, ne Baštika palīdzības. Bet trešajam deputātam - Mackevičam; starp citu, viens no 'piecīšiem,' kas, kā autors teica, "pārgāja "Šlesera ticībā" 8. Saeimā" (t.i., tika nopirkts) - viņam palīdzība bija vajadzīga un Šlesers pats viņu Saeimā ievilka.
Norūpējusies
N
Ak, vai! Ka tik žurnālists netiek cietumā par tādu virsrakstu. Kāds nebūs sapratis metaforu un sāks laist vilcienus no sliedēm. Premjera kungs (piedodiet, Latvijas karalis) jau brīdināja, ka runāt vajag bez kaut kādām metaforām, jo tauta var nesaprast. Lūk, rūpējas par tautu.
Ilmārs
I
Izlasiet, lūdzu Satversmes 2.nodaļas 6. punktu, tur ir runa par vienlīdzīgām vēlšanām. Par kādu vienlīdzību runā esošais saeimas vēlēšanu likums. Satversmes tiesai ir jāiesniedz vēlēšanas likums ar visu tās centrālās vēlēšanas komisijas priekšsēdētāju Arni Cimdaru.
pakausis
p
nu bet lai tak staigaa.. es personiigi ticu ka cilveeks var kaa naakts pie praata, taa arii palikt dumjaaks.. kaapeec liegt tautas kalpiem shaadas briiviibas? :) cita runa protams ir ar tiem kas nenoliek mandaatus kaa to ir zveereejushi.. bet nu ja nav soliijushies - lai tik staigaa
k
tauriņš uz svaru stieņa.. tomēr labāk kā nekas..
sonis
s
piekrītu autoram!
dzeris - Rembo
d
Būtu labi arī tavs variants, lai taikai vairāk lemšanas būtu vēlētājiem, nevis tiem, kas sastāda sarakstus
I
I
Saliekot plusiņus iznāk ka vienam vēlētājam ir divas balsis, vai tas ir pareizi? Turklāt šie krstiņi ir viegli iezīmejami,kā tas notika Aizputē vienā v'elēšanu iecirknī.
drakons
d
Nepareiza ir koncentrēšanās uz lokomotīvēm, jālemj par Latviju kā vienu vēlēšanu apgabalu. Vai nu arī konceputāli jālemj par vienmandātu apgabaliem un mažoritāro sistēmu. Lokomotīvju principa izslēgšana ir kosmētisks remonts sagruvušā ēkā.
To Rembo
T
Vai vēlētājs, veidojot "pašam savu sarakstu", drīkstēs tajā ierakstīt arī Pingvīnu, Mikimausi, Kvaukšķi un Pitona Vecmāmiņu?
Mg
M
Cik tad nu ir to pilsoņu, kas iet tikties ar saviem deputātiem aci pret aci? Vairums viņus ierauga tikai ar TV starpniecību un tad jau ir vienalga.
Pilsonis
P
Tieši dēļ pašreizējās sistēmas, jau novadā ievēlētajam deputātām ļauj aizmirst par saviem vēlētājiem, jo viņa ievēlēšanu izšķir nevis vēlētājs, bet atrašanās sarakstā aiz lokomotīvēm. Izmainot to ievēlētajiem deputātiem nāksies biežāk atcerēties par saviem vēlētājiem. Braukt un atskaitīties gan viņš varēs pa visu Latviju, ja vien gribēs, bet pilnīgi pietiks, ja viņš atskaitīsies par padarīto savā novadā! Šobrīd viņi neatskaitās nevienam!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Notikusi pāreja uz ziemas laiku

Aizvadītajā naktī Latvijā ir notikusi pāreja no vasaras uz ziemas laiku, pulksteņa rādītājus pagriežot vienu stundu atpakaļ.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas