Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Askolds Rodins: Misijas skarbais vērtējums

Labāk nekā citās reizēs, tomēr svētdien Baltkrievijā notikušās parlamenta vēlēšanas nav atbildušas starptautiskajiem standartiem, secinājusi EDSO novērotāju misija. Citas domas ir NVS valstu misijai, kas vēlēšanas atzinusi par brīvām un demokrātiskām. Ar dažādām olektīm mērot, iznākums, dabiski, būs atšķirīgs.

Vēlēšanās piedalījās aptuveni 75% balsstiesīgo. Pēc provizoriskiem datiem, parlamentā neesot iekļuvis neviens opozīcijas pārstāvis. Nav turēts svarīgais solījums nodrošināt balsu skaitīšanas caurskatāmību.

Starptautiskajiem standartiem atbilstošas vēlēšanas bija Rietumvalstu un Baltkrievijas dialoga priekšnoteikums. Savukārt Baltkrievijas vadonis Aleksandrs Lukašenko jau iepriekš bija paziņojis, ka nebūs nekāda dialoga ar Eiropas Savienības valstīm un ASV, ja parlamenta vēlēšanas tiks izbrāķētas. Tas ir noticis.

Lukašenko nonācis reti smagā situācijā. Sadarbība ar Rietumvalstīm viņam bija vajadzīga, lai turētos pretim arvien spēcīgākajiem Krievijas centieniem virzīt Krievijas un Baltkrievijas attiecības pa apvienošanās ceļu. Nākamajā nedēļā paredzēta Krievijas premjera Vladimira Putina vizīte Minskā. Tad arī Lukašenko, visticamāk, kārtīgi aplauzīs ragus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas