Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Askolds Rodins: Negodīgā aģitācija

Referendums aiz muguras, atskaņas palikušas. Latvijas Pensionāru federācija (LPF) pirms referenduma izdeva avīzes Latvijas Pensionārs speciālizlaidumu, kas vērtējams kā aģitācijas materiāls — pret grozījumiem pensiju likumā. Tāda bija LPF nostāja, un aģitēt pirms balsojuma dienas nevienam neaizliegsi. Speciālizlaidumam bija liels (100 tūkstošu) metiens, un Latvijas pasts (LP) to pensijas vecuma cilvēkiem visā valstī piegādāja bez maksas.

Labklājības ministrija (LM) palūdza izlīdzēt, Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra (VSAA), kas sadarbojas ar LP saistībā ar pensiju piegādi, parunāja un sarunāja, LP piegādāja bez maksas.

Uzņēmums, kas pērn strādāja ar 14 miljonu latu zaudējumiem un šogad tāpat nebūs rentabls. Referenduma rosinātāji arī tika uzrunājuši LP — par līdzīgu pakalpojumu — un saņēma atbildi, ka šādi pakalpojumi (iemest pastkastītē) netiekot sniegti.

VSAA ir LM padotības iestāde, LP — Satiksmes ministrijas padotības iestāde. Ministri Iveta Purne un Ainārs Šlesers sakās par šo aģitācijas pasākumu neko nezinām. Zināms, ka abi valdības cilvēki bija pensiju likuma grozīšanas pretinieki.

Kā lai neatceras pirms Saeimas vēlēšanām ceļmalās saspraustos plakātus, uz kuriem bija lasāmi satiksmes ministra Šlesera atvainošanās vārdi — par to, ka lielceļi izdangāti.

Dažādi notikumi ar vienu kopsaucēju — t.s. administratīvā resursa negodprātīgu izmantošanu nolūkā ietekmēt vēlētājus. Piedevām šeit jārunā arī par valsts naudas izšķērdēšanu. Te noteikti ir darbs Valsts kontrolei, iespējams, pat prokuratūrai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas