Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Askolds Rodins: Nepabeigtā misija

Afganistānā gājis bojā NATO vadīto Starptautisko drošības atbalsta spēku Latvijas kontingenta karavīrs, dižkareivis Edgars Ozoliņš, vēl trīs karavīri ievainoti. Valsts prezidents Valdis Zatlers un Aizsardzības ministrs Vinets Veldre izteikuši līdzjūtību bojā gājušā tuviniekiem. Puisi apbedīs dzimtenē.

Ārpus Latvijas dienošu karavīru nāve vienmēr piesaista uzmanību, un atskan balsis, kas apšauba nepieciešamību sūtīt mūsu karavīrus misijās, kur pastāv dzīvības briesmas.

Līdz šim ārzemēs bojā gājuši trīs mūsu karavīri. Protams, ik reizi tā ir traģēdija, taču tas nenozīmē, ka Latvijai būtu jārevidē savas starptautiskās saistības un jāatsakās no līdzdalības ar miera uzturēšanu saistītās misijās. Latvijai ir profesionāla armija, un viens no tās izveidošanas mērķiem bija radīt plašas iespējas sūtīt mūsu karavīrus dienēt ārpus valsts. Karavīra darbs pēc definīcijas pieder pie bīstamajiem. Riska elementi, protams, ir arī daudzās citās profesijās, tikai tas nav tik pamanāmi.

Latvijas kontingents, kas sekmīgi tiek galā ar saviem uzdevumiem Afganistānā, ir viens no Latvijas ārējo drošību veidojošajiem faktoriem. Turklāt ilgtermiņā. Dienests misijās — tā ir kalpošana Latvijai, labprātīga kalpošana, apjaušot briesmas, taču ar apziņu, ka apdraudējuma gadījumā Latvija nepaliks viena.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas