Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Askolds Rodins: Partijas un ienākumi

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
paldies Avellano!
p
"Avellano 20.04.2008 22:07 Šis ir kompleksi risināms jautājums. No tā vien, ka tiks ieviesta partiju finansēšana no budžeta, netiks atcelta rakstā minētā prakse par budžeta naudu nosmelšanu caur valdēm un deputāta palīga amatiem. Tāpat arī oligarhu ietekmi neviens automātiski neatcels. Vienkārši šāda finansējuma sistēma dos IESPĒJU vairāk vai mazāk iztikt bez valstiski nevēlamiem partiju ienākumiem. Ir jābūt arī kontroles mehānismiem, kas aizliegs partijas finansēt līdzšinējā veidā."
zvirbulēns
z
Rodin, kurai partijai esat ziedojis Jūs? Vai Jūs esat uzskatījis par vajadzīgu ziedot partijai, kura pārstāv Jūsu uzskatus? Ak neesat, nav partija, kura paustu Jūsu uzskatus? Nu ja, nu ja! :))) P.S. Visi gudri, visus kritizēt, bet paši gaida brīnumus :)))
Avellano
A
Šis ir kompleksi risināms jautājums. No tā vien, ka tiks ieviesta partiju finansēšana no budžeta, netiks atcelta rakstā minētā prakse par budžeta naudu nosmelšanu caur valdēm un deputāta palīga amatiem. Tāpat arī oligarhu ietekmi neviens automātiski neatcels. Vienkārši šāda finansējuma sistēma dos IESPĒJU vairāk vai mazāk iztikt bez valstiski nevēlamiem partiju ienākumiem. Ir jābūt arī kontroles mehānismiem, kas aizliegs partijas finansēt līdzšinējā veidā.
pareizs priekšlikums
p
Pareizi - ir jādod finansiāls atbalsts opozīcijai, kas nav pārstāvēta Saeimai. Pašlaik noteiktā 5% procentu barjera ir pretrunā Satversmē deklarētajam proporcionalitātes principam - lai Saeimā būtu pārstāvēti visu sabiedrības slāņu viedokļi. Ja gribam, lai oligarhu partijām ir pretsvars, tad ir jāatbalsta mazās partijas. Tās, kurām ir idejas un domājošu cilvēku resursi, bet nav tādu lielu ziedotāju, lai uzvarētu mediju karā. Vajadzētu saglabāt konsekvenci - ja par izejas punktu vairākos likumos jau ir noteikts skaitlis 10 000 vēlētāju, kuri var ierosināt likumu izmaiņas (Saeimā viena deputāta vietas svars ir ap 9.000 balsu), tad arī šeit būtu jānosaka konkrēts skaitlis - 10.000 vēlētāju atbalsts. Tas būtu konkrēts pamats, lai opozīcijas partija saņemtu finsnsiālu atbalstu no budzēta. Pašlaik paredzētie 2% balsotāju, lai partija varētu pretendēt uz pabalstu no budžeta, neapšaubāmi ir par augstu. Redzams, ka arī tādu partiju, kam pēdējās vēlēšanās izdevies iegūt virs 10.000 balsu (jeb ap 1%) nav daudz, un liels slogs tas budžetam nebūtu. Opozīcijas aktivizēšanās nenoliedzami pievaldītu koalīcijas tēriņus, tātad - ar nelieliem izdevumiem budžets iegūtu pat lielu ekonomiju no šāda priekšlikuma.
Terorists
T
Šeit rodas cits jautājums-ko darīs prese.Tātad ir jāaizliedz politiskā reklāma presē,jeb jādod visām partijam vienādas tiesības.To ka ziedojumi ieplūdīs partiju kasēs it īpaši tām partijām kas ir pie varas nav nekādu šaubu,bet visas iepriekšējās velēšanas ir parādījušas ka lielākā smadzeņu skalošana notiek caur presi un TV.Tātad partijas ar mazu finansējumu nevar konkurēt ar tām partijām kuras atrodas pie varas.Jāņem vērā arī tas apstāklis ka partijas labi apmaksātos amatos ieliek savus cilvēkus,kuri atkal maksā ziedojumus partiju kasē.Tātad vainu vienādas tiesības visām partijām,jeb politisko reklāmu presē un tele vīzijā ir jāaizliedz.Un tad rodas jautājums,ko darīs prese bez šiem trekniem maizes tēviem.Visās partijās ir cilvēki kuri maksā nodokļus,bet šī būs nodokļu maksātāju nauda.
TV
T
Tas ir viens paņēmiens kā kaut ko nozagt no valsts budžeta, jo kā redzams stipendiju saraksts vēl nav nopublicēts un diezin vai būs. Tātad makoņtēva partija, buldozera partija , lembja partijas paņems naudu no valsts budzēta un pēc tam savējiem maksās stipendijas par to pašu valsts apzagšanas (piedodiet, pogas pareizu spiešanu saskaņā ar paceltu īkšķi) turpināšanu. Baigi labi! Uz priekšu, uz lielākām Latvijas valsts apzagšanas virsotnēm, kaut gan nekas daudz jau vairs nav palicis.
Lelle
L
Ozolinnh nu ir skalli pateicis to, ko es visus gadus un visiem censhos iestaastiit, ka par nodokllu maksaataaju naudu, kuru kretiini nozog caur visaadaa afeeraam, uztaisa rennggeedaajiem pozitiivisma kampannu, tiek pie shprices un turina nokaast tos pashus rennggeedaajus-mullkkus. A cik ilgi cietiisim mees-gudie???????????????????? ?????????
belka
b
sis jautajums isteniba ir loti svarigs. tapec ka demokratiska valsts bez partijam vispar nepastav pec butibas. es saprotu, ka daudzi cilveki doma ta: kapec man no savas naudinas vel vairak maksat tam partijam (lasit, tiem atseviskiem cilvekiem), ja vini jau ir tik reizu piecakarejusi mani, izveidojuso tadus naudas atmazgasanas tiklus, ka i bez manas ipasas piekrisanas ta nauda nonak valdoso partiju rokas netiesa veida.. bet. nu, dargais cilvek, tie cilvecini pasi jau neaizies no politiskas skatuves, nekas valsti nemainisies, kamer tu sedesi un ik pa laikam ieraudasies!!! ir tacu jaiet, jadara, jaruna, jacinas!!! bet mes laikam esam parak slinki un egoistiski... kada tauta, tada valdiba... sensena patiesiba
Juris
J
Ierosinājums finansēt parijas no valsts budžeta ir saprātīgs un pareizs. Tas mazinātu partiju atkarību no biezajiem naudas maisiem jeb oligarhiem. Par šīm naudām partijas varētu uzturēt birojus un veikt aģitāciju. Naudas izlietojumu būtu iespējams kontrolēt. Ieguvumu būtu vairāk kā zaudējumu.
kurš uzņēmējs spēj
k
pie attīstāmas ekonomikas kaut ko dot kaut kam. Tie ir tikai nemaksātie nodokļi."Ziedojumi".
Svins
S
bet kas tiks panākts finansējot partijas no budžeta?
Madris
M
Lai deputāti vispirms izskauž visus nevēlamos finansēšanas veidus, pēc tam sāk domāt par finansēšanu no valsts budžeta.Partijām, kas novedušas Latviju līdz tādam stāvoklim, drīzāk jāatmaksā valsts budžetam ziedotā nauda, nekā jāgudro papildus ienākuma avoti. Kur ir politiskā atbildība ?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas