Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Askolds Rodins: Prāgas pavasari pieminot

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Dogs
D
Putina galvā laikam skan"Bože carja hraņi...".
JR
J
Paidera raksts NRA gan visu to izklāsta, izņemot blēnas par abhāziju.
JR
J
Askold, interesants moments, ko nav izmantojuši (vismaz es neesmu lasījis) komentētāji. Dienvidosetija pieprasa neatkarību. Kāpēc neatkarību nepieprasa Krievijas sastāvdaļa Ziemeļosetija? Tas tak būtu superloģiski -- sākumā Ziemeļosetija iegūst pilnīgu, starptautiski atzītu neatkarību no Krievijas un tad tai pievienojas Dienvidosetija. Izveidjas jauna valsts -- Osetija par prieku tautu brīvību fanei Krievijai. Cita starpā, kāpēc ir piemirst miermīlīgās Ziemeļosetijas nesenā karošana ar ingušiem (tur ir tikai tāds pamiers?) par osetīnu savāktajām deportēto ingušu teritorijām (t.s. Piepilsētas rajons). Kālab neaplūkot to osetīnu brīvestības jautājumu arī no pašas Krievijas integritātes aspekta?
cirks
c
Es tev neticu ... ja arī kaut kas tāds tiešām notiks, es iešu karot ... citādāk nav jēgas dzīvot tālāk. Tu vari doties uz Minheni ...
zvirbulēns
z
Vai Jūs neesat A. Rodins? P.S. Askold, ja tas esat Jūs ( Jums kā reizi ir jaušama tāda kā aristokrāta elpa), tad, ja Jums ir velme pakalpot Latvijai - latviešu valstij, nekļūstat par katra latvieša tiesātāju un aprējēju, arī tā saucamo oligarhu nē, jo ja nebūs patreiz latvieši - oligarhi, viņu vietā tūlīt stāsies cittautiešu oligarhi, un tad kā reizi Latvija patiešām būs zudusi, neatgriezeniski, Askold, zudusi.
zvirbulēns
z
Jūs mani uzskatat par savaldīgu, turklāt aristokrātu, kas tais laikos tas pats morālo vērtību uzturētājs vien bija, ka P.Zālīte, rakstot par Nīčes darbu, ir iedomājis, ka Nīče raksta par tādiem tipiem kā es ???? P.S. Es ne tuvu neesmu Nīčes tipa cilvēks, ne tuvu. Es esmu Nīčes tipa cilvēku aizstāvis.
Tik pat kā par tevi
T
Protams ka viņš runā par savaldīgu aristokrātu, kuram vienlaicīgi likumi nepastāv, kā vienīgi tie kurus pats sev uzstādījis. Bet šī ideāla faniem parasti ar savaldību un aristokrātiju maz sakara, parasti viņi iegaumē tikai otro daļu par likumu noteicēju, rezultātā degradējas, ieslīgst alkatībā un visatļautībā, jo paši pret sevi nespēj definēt kādus noteikumus, un rezultātā uzvedas kā ķeizariņi ar Napaliona sindromu.
Optimists
O
Rakstiņš ir nu tāds.Toreiz Rietumi piedirsa čehus.Tagad ES un NATO praktiski piedirsa gan Gruziju,gan Baltijas valstis.Krievi var darīt visu,jo ES un NATO baidās krieveim pateikt pat ne rupju vārdu,pat ne neglītu.Principā situācija ir skaidra-krievu armijas ienākšana Baltijā ir dažu mēnešu jautājums.Kāpēc mūsu politiķi nepārtraukti melo-nu veinereiz ir jāpasaka skaidri un gaiši,ka ne NATO,ne ES neko nedarīs krievu iebrukuma laikā.Uz Baltiju neattiecas punkti par savstarpeju palidzibu un kodolvairogu.Tāda bija kreivijas piekrišanas cena Baltijas valstu iestāšanās ES un NATO.Krieviem vajag ,lai veina Kreivijas province ir ES un viss.Tāda pornogrāfija,kas skanēja NATO sanāksmē un no ES funkcionāru mutes sen nebija dzirdēta. Tā kā vēl patēlosim,ka ES un NATO mūs pasargās,jo Minhene jau sen ir notikusi.
zvirbulēns
z
P. Zālīte ir vulgarizējis Nīči. Nīče runā mazliet par citādu cilvēku. Uzskatīt, ka nekaunīgi nelieši ir izmantojuši Nīči, piedodiet, tas ir aplams uzskats.
Tik pat kā par tevi
T
P.Zālīte norada, ka Nīčes mācību esot izmantojuši pārcilvēka pozas ieņemšanai stipri daudz politisko darbinieku, kas grozoties varas mehānisma augšējos posmos vai tīkojot pēc varas. „Tādi pārcilvēki iedomājas, ka viņi visu var, visu spēj,” raksta P.Zālīte 1923. gadā. „...Pārcilvēka pazīme ir: šodien viņš gatavs būt policijas departamenta direktors, rīt tirdzniecības ministrs, parīt darba ministrs, aizparīt tieslietu ministrs, tālāk finansu ministrs, kara ministrs, ministru prezidents utt., kaut viņš no visa tā tikpat maz zinātu kā skroderis no zābaku paga-tavošanas. Pārcilvēka tips, kurš parādās dažādos veidos, ir kaitīgākā un bīstamākā mūsu laiku parādība, kura apkarojama tapat kā senlaikos sofistika Atēnās. Šādi pārcilvēki uzņemas visu, tikuši pie varas, ņem visāda veida kukuļus, spekulē, krāpj un zog, ko māk, slēdz savā labā valstij postīgus līgumus utt.” Varētu padomāt, ka P.Zālīte to rakstījis nevis 1923.gadā, bet šodien.
Skepse
S
diemžēl tie veidi, kādos panākt savai valstelei impērijas un pārējo respektu nemaz tik daudz nav. Krievija izvēlējusies sev veco Romas impērijas attīstības ceļu... bet reiz sabrūk visi šādi veidojumi. nevar savu labklājību uzcelt uz pakļauto tautu kauliem - varbūt viena, divas paaudzes arī dzīvos šiki, bet tas arī viss...
zvirbulēns
z
Askolds būtu tīri ciešams, ja vien, ja vien .... ja vien vairāk cienītu Nīči, jā, Nīči :))))
AD
A
Toreiz Latvijā cilvēki (bez šaubām ne jau visi, bet tādi, par kuriem varēja būt droši) viens ar otru sastopoties izteica vēlējumu - lai veicas Ozoliņam (t.i. Dubčekam), bet kāds gudrs cilvēks brīdināja: "Neceri, ka krievi tūlīt izvāksies no Čehoslovākijas. Lai šādas pārmaiņas pavērstos uz labo pusi ir vajadzīgs ilgs laiks, parasti kādi 20 gadi." Nezinu, vai tās viņam bija dziļas zināšanas vai vienkārša sagadīšanās, bet patiešām pēc 20 gadiem pārmaiņas pat ĻOTI pavērsās uz labo pusi.
nu nezinu
n
Sarkanajā laukumā parādījās astoņu disidentu grupa . Raksta apjoms nebūtu cietis,ja viņus nosauktu vārdā.Ir pelnījuši.
d'Andris
d
Varbūt ne jaunie cilvēki, bet vecākiem droši vien sapratīs ... Bērni otrā istabā skatās TV. Pēkšņi es dzirdu: "Sojuz nerušimij respublik svobodnih ..." PSRS himna. Nē, mūzika ir bez vārdiem! "Jaunā" Krievijas himna olimpiādes apbalvošanas ceremonijā. Tie vārdi manā galvā no skolas laikiem skan. Domāju, ka nebūs daudzi, kas vēlēsies pret mani derēt, ja teikšu, ka Putina galvā arī skan tieši šie vārdi ...

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas