Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Askolds Rodins: Rozes juridiskā uzplaukšana

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Pičuks
P
Domāju, ka Lembja sakarā valsts institūcijām sen bija laiks darīt galu baumām un strikti pateikt - kālab un kāpēc tas ticis sākts. Protams, varam būt naivi un ko vīterot par taisnibu utt., bet nez vai daudzus tas pārliecinās. Otrs - tāpat kā I. Sudraba jau sen aicina izvērtēt valsts funkciju un institūciju nepieciešamību un pamatotību, būtu pēdējais laiks caurskatīt likumus un citus normatīvos aktus, noskaidrojot, vai tie patiesi ir pieņemti un darbojas sabiedrības interesēs, ar "sabiedrību" domājot normālus Latvijas iedzīvotājus, ne politiķus vai t.s. eliti un ierēdņus. Mazliet par daudz cilvēku mirst, tiesu nesagaidot, mazliet par pretīgu veči likumus sarakstījuši sev un savas interesēs - līdz ar to ir tikai logiski un pareizi neticēt tiesai vai prokuratūrai, kas pilda šos kadam vajadzigos likumus. Redzot, cik pēkšņi kaķiski mīļa ir tapusi vēl nesenā daudzmaz dzelkšņainā opozīcija, skaidrs, ka uz nekādu pamatīgu rīcību var negaidīt.
grechka
g
Vai tiešām Aivaram ir tik daudz grabošo kad visi zaļie zemnieki lien uz vēderiem. nesiet naivi cilvēks bez vainas šitā neadītos, un neliktu koku spieķos. Tas tik nozīmē kad pierādījumi ir pamatīgi, kad nesi vainīgs ko tad tā streso.
dzeris- Imants
d
Nu tad pie kāda secinājuma nonākam - netiesāsim nevienu, jo mūsu tiesu sistēma nekam neder? Bet ko darīt?
Imants
I
Tātad pietiks advokātiem utt utt Visur kur vajadzēs. Kā mēs zināsim ka šis patiešām nav vainīgs, ja nenotiesā? Ņemot vērā ka godīgi tikt pie simtiem tūkstošiem, nerunājot jau par miljoniem un miljardiem, nebija iespējas. Un arīšobrīd par miljonāru kļūt var tikai likumu ar līkumu apejot... Tātad skaidrs ka neatkarīgi no tiesas teātra fināla , patiesības un taisnības nebūs. Neskatoties uz to skaisto uzrakstu vienā zālē. Un ja runa nav par patiesību, bet par atriebību izmantojot tiesas sistēmu, tad manis pēc labāk to bija nedarīt. Jo šāda sistēma tālāk vairs nav apstādināma un mals tālāk, jau nevainīgos. Atkārtojas jau tas , kas bija, pirms divdesmit gadiem.
dzeris- Imants
d
Pilnīgi piekrītu attiecībā uz tiem, kam nav naudas. Bet Lembergam jau tā nauda ir, tāpēc viņš nepieder pie tās kategorijas, kurus tik viegli notiesāt.
Imants
I
man pat žēl, ka man vairs nav šādas naivas ticības Latvijas tiesas sistēmai. Ja nav vainīgs - tad attaisnos... ha ha. Ja pietiks naudas tiesāties, tad var būt simts reiz vainģs. Ja nav dzelžainu pierādījumu , kurus tiesa nevar neņemt vērā, tad attaisnos. Bet ja naudas pietrūks, tad katrs prokurora pieņēmums tiks iztulkots kā pierādījums. un finita la comedia. Tas viss ir ņirgāšanos par jēdzienu - tiesiska valsts. un tad jau nav svarīgi vai A.L. ir vai nav vainīgs. Nākošreiz būs cits, kuram nebūs naudas, bet kuru būs politiski izdevīgi tiesāt un kaut ko iedot, lai valstij nav jāatvainojas un tieslietu ministrijai (ne prokuratūrai) nav jāmaksā kompensācija. No tā paša budžeta, no kura tiesnešiem algas maksā...
Imants
I
Tiesāt - pēc pierādījumiem, ne pēc pieņēmumiem.
dzeris - Bronks
d
Es visu saprotu, bet tomēr nevaru piekrist. Es tomēr ceru, ka , agri vai vēlu, sāksies tiesas prāvas arī pret pārējiem. Nu un ja arī tā prāva pret Lembergu sākusies politisku iemeslu dēļ, lai iznīcinātu konkurentu, tad ko darīt - visu pārtraukt, un gaidīt, kamēr būs pierādījumi un politiska griba vērsties arī pret pārējiem? Ja visas apsūdzības atbilst patiesībai, Lembergs tomēr ir nodarījis milzīgu kaitējumu valstij. Lai tur kā, bet mums tomēr vēl nav Krievijas tiesas, un, ja viņš būs nevainīgs, viņu attaisnos, un viņš vēl dabūs lielu kompensāciju. Lembergs jau nu nav tas cilvēks, ko varēs notiesāt bez kārtīgiem pierādījumiem.
Bronks
B
Imants ļoti precīzi atspoguļo reālo Latvijas tieslietu situāciju. Gribu vien piebilst, kā tāda pati visautļautība ir mēdiju telpā. Ziņas var kuru katru pasludināt par noziedznieku nenesot par to nekādu atbildību, bet pozitīvas ziņas Latvijā nav ziņas. dzerim pirmo reizi gribu oponēt, Imants neaizstāv Lembergu, bet grib pateikt, ka tiesvedība pret viņu nav saistīta ar likumu, bet gan politiku un biznesu, jo pretējā gadījumā būtu tāpat jātiesā daudzi citi...
skudra
s
ZZS ļoti palīdz tā zaļā izkārtne, kas iedarbojas uz politiskiem analfabētiem. Man viena blondīne paziņoja: "Es balsošu par ZZS, jo gribu dzīvot zaļā Latvijā" Viņas čalis gan dāmīti saraudināja, bet stulbumu jau neizdzina!
dzeris - Bronks, Imants
d
Kurš strīdās, ja prokurors ir pārkāpis likumu, tad arī prokuroram jāatbild pēc likuma. Bet konkrēti par Maizīti gan neko tādu nezinu. Tam Imants - tu jau pats ar sevi nonāc pretrunā, ja Lembergs ir sarūpējis bagātības prettiesiskā ceļā, tad viņš ir jāsauc pie atbildības, vai arī tu uzskati, ka, ja no trijiem zagļiem noķer tikai vienu, tad viņš jālaiž vaļā, jo nebūs taisnīgi vienu tiesāt, ja divi vēl nav noķerti? Un pēc politieslodzītā Hodarkovska Lembergs nudien neizskatās.
Imants
I
Skatiet lietas kopumā, ne pēc purniem bet pēc strukturālās iederības sistēmā. Lembergs uz mata tāds pats kā pārējie, tik lilākām ambīcijām, nepaklausīgāks . Uz citu savu "kolēģu"-oligarhu varžacīm kāpjošs. Par to arī tiek mēģināts sodīt. Kopš Romas laikiem - pūlim maizi un izpriecas.
Imants
I
savlaik Gunāru Astru notiesāja uz pieņēmumu pamata. Par to ka viņš bija PSRS idejisks pretinieks, par ko tiesāt neļāva PSRS konstitūcija. Tāpēc prokuratūra pieņēmumu veidā izvirzīja apsūdzību spiegošanā kapitalistu l;abā... Šodien Maizīša kantoris pieņēmumu veidā , bez pierādījumiem, izvirzi apsūdzības tieši tāpat. Jau Staļins un Višinskis ieviesa metodi - pirms tiesas pakalot sabiedrisko viedokli, šodien Latvijā tiesas arī lēmumus pieņem, "ieklausoties" sabiedrības viedoklī, balstoties uz pieņēmumiem, ne pierādījumiem. Kāda sprauga - kapēc, aiz kādiem idejiskiem vai nē pamudinājumiem. Jebkurā gadījumā tas nav tiesiskas valsts princips. Jā, Lembergs savu bagātību sarūpējis diez vai tiesiskā ceļā, tā pat kā Šķēle, Šlesers, Bojārs, Indriksons, Kargins, Godmans utt utt. Bet ja aiz politiska pasūtījuma ģenerālprokuratūra "zāģē"tikai Lembergu, tad līdz ar to veiksmīgi piesedz pārējos. Tātad runa nav par tiesiskumu, bet par kārtējā "vienīgā" vainīgā taisīšanu , lai pārējie kļūtu par pareizajiem un godīgajiem... Un tāds jau mērķis.
Bronks
B
Ja kadam ļoti savajadzēsies, tevi prokuratura 1,5 gadi noturēs apcietinājumā (protams ar tiesas sankcijām),un pēc tam, ja tiesa atzīs ka neesi vainigs, samaksās valsts tev kompensāciju un punkts. Neviens prokurors par tiem 1,5 gadiem no tavas dzīves LR neatbildēs.
Šampēteris
Š
Politiķa otrreizējā izmantošana - apsveicama taupība.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas