Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Askolds Rodins: Šantāžas taktika

Iedzīts stūrī. KNAB atzinis VID Muitas kriminālpārvaldes direktors Vladimirs Vaškevičs par aizdomās turamo saistībā ar iespējamo divu Krimināllikuma pantu pārkāpumu. Viņam aizliegts izbraukt no valsts. Vēl vakar Vaškevičs nebija atstādināts no amata.

Kad par otro apsūdzību informācijas publiskajā telpā vēl nebija, Vaškevičs sāka atmazgāt savu "labo slavu". Intervijā laikrakstam Telegraf (9.VII) Vaškevičs pastāstīja, ka viņam gauži nodarījušais KNAB izvērsis pret viņu "terora un iebiedēšanas kampaņu".

KNAB esot notikušas briesmu lietas: "Jau pirms pusotra gada es brīdināju valsts pirmās personas, ka KNAB zog naudu. Es pašlaik neesmu gatavs nosaukt to cilvēku vārdus, kurus par to informēju."

Iznāk, ka Vaškevičs, amatpersona, kuras tiešajos pienākumos ietilpst cīņa pret noziedzību, zinot par noziegumiem KNAB, pusotru gadu klusējis. Par neziņošanu, starp citu, pienākas sods.

Ja "valsts pirmās personas" nelikās ne zinis par Vaškeviča informāciju, viņš varēja vērsties prokuratūrā vai tiesā. Latvijā tomēr reāli pastāv varas dalīšana. Ja visi striķi trūkst — varēja sasaukt preses konferenci, un žurnālisti nav totāli iebiedēti.

Pašlaik rodas iespaids, ka Vaškevičs ķēries pie banālas šantāžas taktikas: draud uzbrukt, kad ir iedzīts stūrī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas