Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Askolds Rodins: Ukrainas riņķadancis

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
d'Andris
d
Latvija autoritāra nevar kļūt tā vienkāršā iemesla dēļ, ka lai cik daudz autoritārā režīma fanātu Latvijā nebūtu, viņi nespēs vienoties par līderi :) Latvijas autoritārai (koalicionārai) pārvaldīšanai parlamentārā sistēma nemaz nav īpaši jāregulē ar represijām kā Baltkrievijā. Pietiek ar "banāniem". Mani īpaši neuztrauc iespēja kļūt par autoritāru draudu pasaulei vai reģionam izmēra dēļ, bet esošā sistēma mūs padara par vieglu ēsmu gan blakus esošai lielvarai (arī citām), gan jebkuram pietiekami lielam kapitālam. Izvairoties no salīdzinājuma ar mūsu PSRS laiku "brāļiem", mēs uzvedamies kā slimnieki, kas nevēlas nodot analīzes, sak :"Es nepieļaušu apkaunojumu, ka manās asinīs esošie mikroorganismi tiks salīdzināti ar sliktu slimību mikrobiem. Tas ir apkaunojoši, jo es esmu labāko kompānijā!" Šajā sakarā arī gribu vērst uzmanību, ka atbilstība ES standartiem nav nekāda garantija, jo formālās atbilstības dzīvē realizē tie paši vecās sistēmas pieredzējušie indivīdi un to apmācīti jaunie speciālisti. Atcerēsimies Ķīnas bērnu pārtiku ... vai utis Latvijas skolās ...
d'Andris
d
Vai ir kāda vajadzība piketētājus izdzenāt, ja tos var vienkārši ignorēt? Vai ir vajadzība žurnālistus "pazaudēt", ja tos var paņemt darbā prezidenta kancelejā vai PR kursos? Kur ir tā opozīcija, kura nav gana labā pozīcijā kādā pašvaldībā vai kādā padomē? Par tūrisma objektiem jāsaka, ka 90% Latvijas iedzīvotāju (jā, jā, arī cittautiešu) nav apmierināti ar visādiem čurātājiem Rīgas centrā, tādēļ labprāt vienu krietnu tūristu pūlīti samestu Daugavā ... Es neesmu par Lukošenko sistēmu. Es ar skumjām konstatēju, ka bieži vien mums ir tikai cita izkārtne.
Ilmārs
I
Ukrainas nelaime ir tās lielums - teritorijas ziņā. Ziemeļrietumi - ukrainiski, dienvidaustrumi - krieviski. Galisija jeb Mazkrievija un Jaunkrievija (Novorosija). Dažādas varas tur vienmēr vārījušās, Krievijas pilsoņu kara laikā vien pastāvējušas trīs ukraiņu nacionālas valdības gandrīz vienlaicīgi, dažādas vietējās "republikas" plus veselas 9 dažādas padomju republikas. Politiskā nestabilitāte tur ir neizbēgama. Ne jau velti 90-gadu prognozēs bija, ka Ukraina sadalās divās valstīs, Rietumukrainā un Austrumukrainā. Ja labējie spēki nevienosies, tā arī var notikt.
rex
r
"Vai mūsu "koalīcija" daudz atšķirās no Lukašenko?" .............................................. ...................................................... Pasa ki, lūdzu, cik piketētāju pie mums ir piekauti, arestēti? Cik žunālistu pazuduši bez vēsts? Cik opozīcijas pārstāvju ielkti cietumā? Kurās vietās Latvijā atrodas speciāli ārvalstu tūristiem paredzēti apskates objekti un kurās tie netiek ielaisti?
Fredijs Krīgers
F
Pieņemu, ka visvairāk apmierināto ir konclēģerī. Lai tik kāds pamēģina neapmierinātību izteikt :D Tas suns ir aprakts ir iekš tam, ka autoritāro režīmu problēmas agri vai vēlu kļūst globālas, labākajā gadījumā reģionālas, bet strausa politika nepadara šīs problēmas par neesošām. Un mūsu problēmas nekādā veidā neuzlabosies, ja mēs sāksim fanot par autoritāriem režīmiem. Tieši otrādi, ja autoritāri domājošie savairosies arī pie mums, viņi var mēģināt pārņemt varu. Tas ir pašlaik maz ticami, bet nav neiespējami.
dzeris
d
Nu,nu, gudriē, demokrātiskie, izglītotie latvieši , kuriem pa;sim izcila demokrātija skatās no augšas uz muļķa ukraiņiem un baltkrieviem, kas jau dzīvojot kā Ziemeļkorejā. Esmu bijis abās šinīs valstīs, un abās visumā dzīvo normāli un ar dzīvi apmierināto vairāk, nekā Latvijā. Protams, Ukraina un Baltkrievija ir divi pretpoli - vienā ir autorit. rež., otrā - demokratiskais bardaks. Bet, ja tauta visumā apmierināta - ne jau nu mums viņiem mācīt, kā jādzīvo, gan viņi paši zinās. Mums būtu labi ar savām problēmām galā tikt.
vispār jau
v
Vai mūsu "koalīcija" daudz atšķirās no Lukašenko? ================= Atšķiras. Valsts nīdēji brīvi vazājas pa ielām ar fašistisku simboliku.
lno
l
Ja varētu izmērīt vidējo apmierinātību ar dzīvi, kur tā būtu augstāka - demokrātiskajā Ukrainā vai stabilajā Baltkrievijā? _______________________________________ Esm u pārliecināts, ka ne viena, ne otra nepārsniegtu Ziemeļkorejas iedzīvotāju apmierinātību, kuri grauž zāli un mirst, lai karsti mīļotais Kim Čen Irs nepadotos imperiālistiem:)
d'Andris
d
Tavs viedoklis izskatās pēc ticības apliecinājuma ( Es ticu uz ... ) nevis racionālas pārliecības. Tā gan laikam nav pareiza pieeja demokrātijai "miera laikā", kad ir iespēja izteikt un aizstāvēt savu viedokli un būt pārliecinātam, ka "pareizais" (labais, pozitīvais) viedoklis ņems virsroku tautas un vadoņu galvās :) Es laikam nesludināju autoritārismu, bet ja kāds no manis minētajiem piemēriem tā liek domāt, tad tā nav mana vaina - tādi tie piemēri, dzīve šodien :) Vai mūsu "koalīcija" daudz atšķirās no Lukašenko?
Ērglis
Ē
Vari pīt savos tekstos autoritātrismu cik gribi, bet demokrātija ir, bija un būs šajā brīdī labākā valdības forma. O jā, tā nav perfekta. Bet nekas nav perfekts.
d'Andris
d
Mans jautājums bija retorisks, tā teikt. Ja nu tomēr ... Cik cilvēka tiesībām atbilstošas ir bailes par spēju rīt samaksāt apkures rēķinu vai nopirkt dzīvībai svarīgas zāles? Vai svarīgāka ir iespēja par to parunāt? Ukrainā būs kārtējās vēlēšanas (iespēja parunāt), Baltkrievijā tikko vienas notika (bez nekādas runāšanas). Mana informētība par šīm divām valstīm ir maza, bet līdzīga, tādēļ nejautāju par Latviju :) Es sliecos domāt, ka tikpat labi kā demokrātija tā cita sistēma var būt laba vai slikta atkarībā no tā, kas ticis varas piramīdas augšgalā. Tikai demokrātija sniedz līdzdalības un iespēju ilūziju. Demokrātijā vaina viegli pārceļās no sliktā vadoņa uz dumjo vēlētāju. Demokrātijā, kuru mēs savā zemē baudām ...
cirks
c
es teiktu, ka ar tāda universāla indeksa meklēšanu nevajadzētu aizrauties ... pārāk dažādas ir dažādu cilvēku prioritātes , un pasaule nekad nav melnbalta. Ir , galu galā, universāli jēdzieni kā cilvēktiesības, vārda brīvība, likumība, kurus nebūt ne tie dumākie ļauži definējuši ... un pat tie, kas realitātē uz visu to uzspļauj, vismaz oficiāli deklarē, ka visu to viņi atbalsta un nodrošina ...
Jānis
J
Atkal Merkele lej ūdeni uz Krievijas dzirnavām. Kad reiz Vācija atgūs pašcieņu. Ir jau kāds laiciņš pēc kara pagājis.
d'Andris
d
Ja varētu izmērīt vidējo apmierinātību ar dzīvi, kur tā būtu augstāka - demokrātiskajā Ukrainā vai stabilajā Baltkrievijā?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas