Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Askolds Rodins: Vai deputāts ies atpakaļ cietumā?

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Skolotāja Zuzule
S
Par ko gan te strīdaties, ja pat vārdu " SAEIMA " viens otrs neprot uzrakstīt. Pat nerunājot, ka raksta ar mazo burtu. Kauns. Lūdzu atsaukties diskusijas autoru "juristu" uz e-pastu: [email protected]
jurists
j
Satversmes 2. nodaļa nosaka Saeimas ievēlēšanu un Boldāns atbilda, uz ievēlēšanas brīdi, šim nosacījumam. Tāpat iesaku palasīt Saeimas stenogrammu kurā ir redzams, ka Boldāna deputāta mandāts tika apstiprināts un uzreiz arī apturēts, līdz ar ko Saeimas kārtības rullī noteiktais ir izpildīts un ne Jūsu, ne A.R. demagoģiskajiem uzbraucieniem nav pamata. Un pats galvenais - Satversmes 92. pants nosaka: ikviens uzskatāms par nevainīgu, iekams viņa vaina nav atzīta saskaņā ar likumu. Satversmes 82. pants - Tiesu Latvijā spriež ... tiesas, kuras saskaņā ar 86. pantu spriež tiesu. Likuma " Par tiesu varu " 16. panta 1. daļa nosaka kad spriedums stājas likumīgā spēkā, un Boldāna gadījumā tas nav stājies spēkā, līdz ar ko saskaņā ar Saeimas kārtības rulli, 18. pantu deputāts nav izslēgts no Saeimas. Tātad, tauta ir deliģējusi Boldānam tiesības būt par tautas priekšstāvi - deputātu, ko Boldāns arī dara, tikai nav atļauts piedalīties Saeimas un komisiju darbā,un līdz ar to Boldānam par šī darba veikšanu ir tiesības arī saņemt atalgojumu.
Līdaka
L
Malacis,mērgli! Tik tiešām - nozagtā valstī nav ko brīnīties par šo debilitāti.Bet kur tad ir valsts! Latvija ir,bet valsts pagaidām nav.Tur,kur ir valsts,valsts vadītāji neļauj ņirgāties ne par sevi,ne par valsti.
mērglis
m
nozagtaa valstii par šaadaam muļķiibaam nav ko briiniities
acis
a
Vai tad viņš kaut ko viltoja? Tās darītājas jau pēc tam var teikt ko grib.Pierādījumu taču neesot.Vajag anulēt tos Kubulu rezultātus, tāpat viņš paliek Saeimā.Ja anulējot viņš zaudētu vietu, tad jau sen tas būtu izdarīts .Un advokāts mainīts..Kāpēc tiesa neļauj iepazīties advokātam ar lietu?
viņam jāuzrāda
v
tie, kuri ir lielāki noziedznieki par viņu. Nedrīkst "runāt caur puķēm". Jānosauc savi "saimnieki"................
veesums
v
Tiešām unikāla situācija - neviens spriedums vēl nav stājies spēkā, bet Boldāns jau sodu izcietis!!! Pēc visa notikušā skaidrs ir tikai viens - viņš var sūdzēties kur grib, bet spriedums vienalga būs notiesājošs, jo sods taču jau izciests! Nevar taču valsts un tieslietu sistēma parādīt, ka šo lietu sačakarējusi jau no sākta gala. Viss šis process izskatījās kā paraugprāva - redz, cik mēs stingri, taisnīgi un neuzpērkami. Bet visai šai lietā līdzi stiepjas tāda nepatīkama smaciņa....
Elemente
E
Jautājums-ja Boldāns nepiedalās saeimas darbā (nav slims,neatrodas komandējumā),PAR KO viņš saņem algu ???
baltaste
b
bet ja nu viņš ir nevainīgs, ko tad?
Stupors
S
Tas tikai pierāda mūsu vēlēšanu sistēmas un likumu absurdumu. Nelieši no cietuma kamerām "vada valsti"!?
Indulis turpina
I
Pieļauju,ka mans iepriekšējais teiciens par to,ka svarīgi ir tas,LAI DEPUTĀTS NESĒŽ CIETUMĀ, var radīt divdomību un tāpēc pareizāk būtu teikt, ka TAS, KURŠ SĒZ CIETUMĀ, NEDRĪKST BŪT DEPUTĀTS.VIEKĀRŠĀKA LOĢIKA VAIRS NAV IESPĒJAMA. 100 deputātiem nav ko sēdēt Rīgā un par to viņiem maksāt algu. Kas tie par obligātiem balsojumiem! Tad mājās jānobalso un pārstāvis jāsūta uz Rīgu,lai nobalso partijas viedokli.Lūk,šim pārstāvim tad arī varētu dažus simtus latu mēnesī sanaksāt.Noteikti,ka būs ar mieru,- ja ne viens,tad otrs,jo uz deputātiem un jebkādiem amatpersonu amatiem,taču, raujas un sitās,kā saka - asiņainiem purniem.Ne kauna,ne goda jūtu - paši uzprasās,lai pieņem deputātos,lai ieceļ amatā. Agrāk tas bija neiedomājami.Kautrīgi attiecās,tad pierunāja,un tikai tad cilvēks piekrita vai arī vienalga nepiekrita.
Arka
A
Bet Boldana mandats nav apstiprinats - tatad vai saeimaa tiesam IR tie 100 deputati?
Indulis
I
Nav svarīgi,cik deputātu sēž "seimā"', kā to krievi raksta un sauc,un latvieši savā verga dveselītē arī ir samierinājušies ar to,ka Latvijas augstākā varas orgāna vietā nosauc Polijas un Lietuvas augstāko varas orgānu nosaukumu,bet svarīgi ir tas LAI DEPUTĀTS NESĒŽ CIETUMĀ. Krievu laikā tāds vājprāts pat sapņos nevarētu parādīties. Pareizi Juris raksta.Ja paši no ganībām savāktie nevar tikt galā ar tik vienkāršām lietām,vajag lūgt Rubiku,lai viņš nāk un nokomandē.Viņam tik viena lieta jāpiekodina.Lai viņš nav AĻFRED PETROVIČ,bet lai ir normāls - Alfrēds Rubiks. Kurš tad Rubiku pielaidīs!Tad būs beigas izlaupīšanām,piesavināšanām, drausmīgo algu un visneiedomājamo prēmiju un pabalstu piešķiršanām ierēdniecībai un visiem deputātiem un klerkiem augstākajā, rajonu un pašvaldību līmeņos un tā tālāk un bez gala, kad deputātam maksā algu un vēl maksā par to,ka viņš sēž komisijas sēdē.
Juris
J
Pareizi kādreiz teica Čepānis,ka var aizrunāties tik tālu,ka nekur jau nav noteikts,ka prezidenta kandidātam jābūt dzīvam.Tas bija toreiz,kad cietumā sēdošais Rubiks kandidēja uz prezidentu. Toreiz vajadzēja ievēlēt Rubiku,dot viņam tādu prezidenta varu kā Amerikā vai Krivijā un tad šāds bardaks valstī nebūtu.Tas ir ārprāts un skaidrā prātā to vispār nevar apjēgt,ka notiesātais joprojām ir deputāts,ka pat algu saņem.ka tiesāšanās velkas gadiem un būs varbūt gadu desmitiem.Tāda atvieglojuma sajūta ir vienīgi tas,ka Boldāns ir no Tēvzemes,- nevis no kaut kāda PSTVL.
ļurba
ļ
Kārtējais....tutas kalps....kur;s izlaupa,,,,valsts kasi-budžetu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas