Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Askolds Rodins: Zatlers un viņa vēlētāji

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
dzeriss - rīdziniekam
d
Cilvēku jau nevar cienīt tikai par to, viņš nejauši nokļuvis šādā amatā, viņam tā cieņa jānopelna ar reāliem darbiem.
rīdzinieks
r
Nevajag domāt, ka Zatlera kungs ir Lāčplēsis. Prezidents nevar viens izmainīt esošo sistēmu, bet viņš strādā un domā tautas labā.Palīdzēsim, nevis tikai nozākāsim! Kā citas tautas lai ciena mūs, ja mēs necienam Valsts Pirmo personu?!
tante bante
t
zatlers un viņa vajātāji.
dzeris - pragmātiķe
d
Es gan domāju, par trešās pasaules valstiņu mēs kļūsim, ja pret korupciju necīnīsimies, nevis jā cīnīsimies, jo trešās pasaules valstiņas viena no galvenām pazīme taisni ir visaptverošā korupcija. Kas attiecas uz vadoņiem un neierobežotu varu - mēs jau esam tam ļoti tuvu, un taisni korupcijas dēļ, jo mūsu parlamentārais vairākums vairs nepilda savas likumdevēja funkcijas, bet pilnībā atdevis tās izpildvarai, pats kalpo tai tikai par širmu un paklausīgu balsošanas mašīnu, kas, pēc būtības, jau ir antikonstitucionāli. Tad ar ko mēs atšķiramies no Baltkrievijas? Ar to, ka mums ir kolektīvais Lukašenko četru koal. partiju, pareizāk sakot to īpašnieku izskatā? Es vispār nesaprotu - tad jau mums ar visu, kas notiek, jāsamierinās, un labāk neko nemainīt, ka nav vēl sliktāk, vai kā? Bet šī ir, pagaidām, demokrātiska valsts, un varas nomaiņa ir normāla procedūra, un, vai tad tiešām Jūs domājiet, ka labāko par šo valdība Latvijā nav iespējama? Un kāpēc tāds satraukums par to korupciju? Jebkurā valstī cīnās ar korupciju, un, ja tas notiek lkuma robežās - kāpēc Jus Latvijai paredzat tik bēdīgu iznākumu - autoritāru režīmu, gulagu, giljotīnas utt.,, bet, varbūt, rezultāts būs taisni profesionalāka un godīgāka valsts pārvalde?
ZETTOOL
Z
Sveiki, Informatīvos nolūkos vēlamies veikt nelielu aptauju par Valdi Zatleru, tāpēc šobrīd ievācam potenciālo respondentu e-pasta adreses.
pragmatiķe
p
Giljotīnas un gulagus minēju tikai tāpēc, ka viss jau allaž sācies tā skaisti un kulturāli - ar filozofu, domātāju jaunajām, lieliskajām idejām - par reformām, taisnīgumu, vienlīdzību utt. Tikai tas īstenojums... Bez tam, cīņa pret korupciju diemžēl nav garants demokrātiskam iznākumam - dažādu trešās pasaules valstiņu (kam nu mums ļoti negribas līdzināties) vadoņi pie savas neierobežotās varas tikuši akurāt ar lozungu - apkarosim korupciju!
AD
A
Runa bija padevusies labāka, nekā to varēja gaidīt... ------------------------------------------------- --------------------- Bet VAI bija? Nevar taču ilgstoši noliegt to, kas saskatāms sen un visiem, bet var mēģināt atšķaidīt un novirzīt seklumā to, kur ir kaut niecīgākās izredzes, ka domas varētu atšķirties.
pilsonis
p
Dikti gribas, bet bail... . Gribās deputātiem par viņu nedarbiem dot pērienu ar siksnu, bet bail, ka pēkšņi neizbalso zoodārzā, kā iebalsoja.
khmm..
k
stulbais Jānis...
to Lietussargs
t
Interesanti, kā lai saprot prezidenta aicinājumu - deputātiem jāskaidro sava attieksme pret referendumam nodotajiem grozījumiem!? Vai ne kā atkārtotu noliegumu, jo parlaments savu negatīvo nostāju jau demonstrēja!? Tātad prezidents vēlas, lai deputāti vēlētājus mudina nebalsot par šādiem grozījumiem. Kas te neskaidrs? Piekrītu Bertai.
dzeris - pragmātiķe
d
Jā, nav tādas valstis, kur nav korupcijas, tikai liela atšķirība starp korupcijas apmēriem un veidu, un kā valsts pārvalde attiecas pret korupciju. Nevajag domāt, ka cilvēki nekā nesaprot, attiecībā uz inflāciju un pārējo situāciju ekonomikā saprot, ka ne viss atkarīgs no valdības, taču arī ļoti labi saprot, ka daļēji šī te situācija ir valdības neprofesionalitātes un daudzu iepriekšējo gadu darbības rezultāts, un šī darbība bieži vien tika vērsta nevis uz valsts, bet atsevišķu personu labklājības nodrošināšanai. Cilvēki redz, ka pie varas esošie jūtās ļoti komforti, ka viņi nav ieinteresēti cīnīties ar korupciju, ka tiem rūp nevis valsts,bet savas intereses, cilvēki vienkārši vēlas godīgu politiku, nevis tukšu retoriku un nepārtrauktu locīšanos un puspatiesības. Jā, nekur nav ideāla valsts, bet tas nenozīmē, ka mums jādzīvo banānu republikā. Un tikai nevajag demagoģiju par giļjotīnām un gulagiem, kas - kāds te aicina uz bruņotu sacelšanos?
pragmatiķe
p
Tāda valsts, kur korupcijas nav vispār, droši vien atrodama tikai Kampanellas Saules pilsētā un citu utopistu un komunistu sapņos. Svarīgi ir atcerēties, ka cilvēks ir nepilnīgs radījums, un nevis mēģināt sasniegt valstiski ideālu stāvokli (ar ko tas beidzas, rāda gan jakobīņu giljotīnas, gan komunistu gulagi), bet gan novērtēt kopīgo virzību, vai tā ir principiāli pieņemama vai nē. Ja kāds saka, ka nē, tad kur ir tās alternatīvas, izņemot vēlmju un ideālu sfēru? Un te arī jautājums par objektīviem procesiem (kā neizbēgamo inflāciju, pievienojoties ES vai globālo lejupslīdi), kuru negatīvā ietekme jānošķir no lietām, kas ir vai nav darītas pareizi šeit uz vietas.
dzeris
d
laboju, nevis idzeris bet dzeris.
idzeris - pragmātiķe
i
Vot muļķa tauta - paši nezina, ar ko nav apmierināti, korupcijas nav, valdošā koalīcija vaigu sviedros strādā tautas interesēs, tas, ka ik pa laikam grib izdabūt kādu likumiņu cauri (drošības, mutantis..)kāda interesēs, un tik ļoti grib, ka pat referendums jārīko un ASV jāiejaucas - nesaprot, ka tā jau nav korupcija, ka tas viss viņu labā, stāv tik ar karoti un gaida, kad pabaros. Un riebīgie KNABisti iemantojuši uzticību - nu vēl viens pierādījums tautas muļķībai. Jūrmalgeita - sorosītu izdomājums, korupcija Rīgas domē arī, starptautiskās organizācijas - arī sorosītu propoganda, ka Latvijā aiz Bulgārijas otrā korumpētākā valsts eiropā. Jā, muļķa tauta, neapzinās savu laimi, pati nezina, ko grib.
Jānis
J
"Par nelaimi, aicinājums veidot plašākas, daudzskaitlīgākas partijas paliks vēlmju līmenī, kamēr vēlēšanu likums un partijas finansēšanas likums veicinās centralizētu, dažu naudīgu saimnieku viegli manipulējamu partiju veidošanos. " Varbūt timēr paskatīties arī uz sevi? Kā strādā Diena un kā strādā Vesķi Sevodņa? Kāpēc SC nešķeļas, bet apvienojas? Kādu politisko taktiku īsteno Urbanovičš, kādu Rodins? Kurš šķeļ, kurš vieno?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas