Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

AT priekšsēdētāja vēlēšanās tikai viens kandidāts

Šodien Augstākās tiesas (AT) plēnumā kandidēt uz AT priekšsēdētāja amatu oficiāli attiecās gan līdzšinējais priekšsēdētājs Andris Guļāns, gan AT Senāta civillietu departamenta priekšsēdis, gan senators Valerijans Jonikāns un AT Senāta Krimināllietu departamenta priekšsēdētājs, senators Pāvels Gruziņš. Viņi visi, neraugoties uz iepriekš paustajiem atteikumiem, tika virzīti augstajam amatam. Līdz ar to šobrīd vienīgais kandidāts uz šo amatu ir Latvijas tiesnešu biedrības priekšsēdis, AT Krimināllietu tiesu palātas priekšsēdētājs Ivars Bičkovičs.

Minētās personas AT priekšsēža amata izvirzīja AT izveidotā darba grupa.

Diena jau rakstīja, ka I.Bičkovičs tiesnešu aprindās tiek dēvēts par tiesnešu cunftes aizstāvi, kurš uzskata, ka tiesu vara jau ir attīstījusies. Šādā kontekstā tiek salīdzinātas arī I.Bičkoviča izredzes kļūt par jauno AT priekšsēža kandidātu. Proti, par viņu varētu balsot tā AT tiesnešu daļa, kas uzskata, ka nekādas būtiskas pārmaiņas tiesu varai Latvijā nav nepieciešamas.

Plēnuma izvirzītais kandidāts tiks virzīts apstiprināšanai Saeimā, ar kuras balsojumu amatā tiek ievēlēts uz septiņiem gadiem. Īpašs svars AT priekšsēža izraudzīšanai ir arī tāpēc, ka tieši viņš izvirza ģenerālprokurora amata kandidātu. Turklāt AT priekšsēdētājs ir arī tā persona, kuram vienīgajam pēc savas iniciatīvas ir tiesības ierosināt pārbaudi par ģenerālprokuroru, ja saņemtas sūdzības.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas