Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 27. oktobris
Lilita, Irita, Ita

Atbalsta trūkums Zalāna plānam tuvina valdības demisijai

Tautas partijas valdes locekļa pašvaldību ministra Edgara Zalāna valdības reorganizācijas plānam, ko par labāko ir atzinis Valsts prezidents Valdis Zatlers, ceturtdienas vakarā atbalstu vēl nesolīja neviena no koalīcijas partijām, lai gan piektdien paredzētā koalīcijas pārstāvju sanāksme ir pēdējais brīdis, līdz kuram Tautas partija (TP) gaida atbildi.

Ja partneru atbalsta nebūšot, TP rīkošoties, bet partijas vadība skaidri nav pateikusi, kādi būs tās nākamie soļi. Kamēr TP meklē dažādus ceļus, kā panākt šīs valdības demisiju, pašiem nekļūstot par tās gāzējiem, Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS) frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis šonedēļ LTV raidījumā Kas notiek Latvijā? aicināja visas partijas piektdien kopīgi pieņemt lēmumu par valdības atkāpšanos un ar šādu vienotu viedokli iznākt no koalīcijas sēdes. Taču ceturtdien A.Brigmanis atzina, ka nav pārliecināts, vai šis aicinājums tiks sadzirdēts. Premjers Ivars Godmanis (LPP/LC) nav plānojis pats atkāpties, liecina viņa kolēģu sacītais un arī paša premjera agrāk teiktais, ka viņš ir noskaņots strādāt. Cita situācija būšot tad, ja kāda partija izšķiršoties šo valdību atstāt, un tad arī šī valdība vairs nevarēšot pastāvēt. TP vadība jau pirmdien bija skaidri norādījusi, ka šīs valdības darbība ar katru dienu kļūst apgrūtinošāka. Par to liecina ne tikai tas, ka nav iespējams pārliecināt zemkopības un kultūras ministra kandidātus piekrist strādāt tajā. Signāls zināmām problēmām valdības darba organizācijā bija arī A.Brigmaņa sacītais, ka ZZS deputātiem un ministriem "nav informācijas par valsts patieso stāvokli". E.Zalāna valdības reorganizācijas plānu neatbalsta ne tikai ZZS, kas nepiekrīt Vides ministrijas apvienošanai ar citu ministriju, bet pagaidām arī premjera pārstāvētā LPP/LC. Tās frakcijas vadītājs Andris Bērziņš ir nosūtījis desmit jautājumus TP frakcijas vadītājam Mārim Kučinskim, no kuriem izriet, ka LPP/LC nevar piekrist Ģimenes, bērnu un sabiedrības integrācijas lietu ministrijas iekļaušanai citā ministrijā. Piektdien paredzēta ne tikai koalīcijas pārstāvju kopīga sēde, bet arī Tautas partijas vadības tikšanās ar Valsts prezidentu V.Zatleru. "Mēs vēlamies saprast — ir valdībai prezidenta uzticība vai nav. Mums ir svarīgi noskaidrot, kā dzīvi Latvijā redz Valsts prezidents un Ministru prezidents," tikšanās mērķi skaidroja TP līderis Mareks Segliņš, kurš uz Rīgas pili dosies kopā ar frakcijas vadītāju Māri Kučinski un ārlietu ministru Māri Riekstiņu, kurš ir minēts arī kā premjera kandidāts. Tikai pēc sarunas ar prezidentu un premjeru TP lems, kā tālāk rīkoties, sacīja M.Segliņš. Valsts kontroliere Inguna Sudraba šonedēļ raidījumā Kas notiek Latvijā? norādīja, ka ne prezidents, ne premjers nav definējuši mērķi, "ko mēs gribam sasniegt, apvienojot ministrijas", kā arī, kas notiek ar valsti, — cilvēkus interesējot, kur valdība šo valsti ved un kā viņi šajā valstī jutīsies. Tagad I.Sudrabai šķiet, ka notiek darbības imitācija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Notikusi pāreja uz ziemas laiku

Aizvadītajā naktī Latvijā ir notikusi pāreja no vasaras uz ziemas laiku, pulksteņa rādītājus pagriežot vienu stundu atpakaļ.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas