Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Atceļ tūrisma braucienus uz Gruziju

Sakarā ar militāro konfliktu Gruzijā tūroperatori no Latvijas šobrīd atceļ tuvākos tūrisma braucienus uz šo Kaukāza valsti, apliecināja Latvijas tūrisma aģentu asociācijas (ALTA) vadītāja Kitija Gitendorfa.

Tūrisma firma Impro, kas ir teju vienīgā, kas regulāri organizē grupu ekskursijas uz Gruziju, atcēlusi septembra vidū plānoto braucienu. Kā Dienai sacīja uzņēmumā, uz to jau bija pieteikušies cilvēki, taču ņemot vērā situāciju šajā valstī, Impro pieņēma lēmumu to neorganizēt.

K.Gitendorfa stāsta, ka vairākas Latvijas tūrisma firmas organizē braucienus privātā kārtā nelielām grupām, taču arī tās šobrīd pārdomā. "Iedzīvotāji ar veselo saprātu izlemj, ka tas nav īstais brīdis lai uz turieni dotos," viņa saka. ALTA gan nav apkopojusi informāciju, vai atcelti pilnīgi visi braucieni, bet, cik zināms asociācijas vadītājai, "nav tādi, kas vēlētos braukt par spīti visam".

Komentējot, kādēļ tik maz firmu piedāvā grupu braucienus uz Gruziju, K.Gitendorfa skaidro, ka valsts "ir jauns produkts un ne visi apzinās, ko tur var redzēt." Līdz šim problēmas Gruzijai bijušas arī ar tūrisma infrastruktūru. Taču pie tās uzlabošanas tiek strādāts un tūrisma jomā Gruzija grib pretendēt uz "otras Turcijas" statusu. 

Diena jau ir rakstījusi, ka Ārlietu ministrija ir aicinājusi izvērtēt lietderību šobrīd doties atpūtas braucienos uz Gruziju.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas