Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

atjaunots - Svētku gājiens - krāšņa tautas tērpu parāde

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Una
U
Komiski te lasīt, ka nezin gājiena mērķi, ka tas ir garlaicīgs, ka tā ir atnākšana lai varētu sākt. Šie ir pirmie dziesmu svētki, kuros gājiens ir PIRMS atklāšanas koncerta. Tātad līdz šim tas nebija nekāds sākums. Garlaicīgs - ja to skatās TV- tiešām karikatūra. Kopija padomju murgiem: Sumināsim! Vislielākie aplausi! Vai šis teātris ir vajadzīgs tūristu labā, lai demonstrētu pacilātību? Kāpēc jāekspluatē aktieri līdz nemaņai? Kuri bija tie organizētāji- kaitnieki, kas ik pēc brīža bremzēja no Vecrīgas iznākušā gājiena plūdumu? Vai lai saulē stāvošos skatītājus nokausētu un sagādātu iespēju vērot nekaitamās atstarpes? Skatītājos bija arī tie, kas nevarēja piekļūt biļetēm un ja tās arī būtu, tad neaizsniedzami bija nakts tusiņi tālajā Mežaparkā vai citur. Man gājiens ir gaidīta atkalredzēšanās, arī ar savas vai senču dzimtās puses cilvēkiem goda tērpos. Vadītājas rozā kleitās un kuldīdznieki Nīcas krāsās arī bojā skatu. Senos laikos gājiens bija apliecinājums latviešu esmībai vāciskajā vai krieviskajā Rīgā. Kopš 1990. g. vaigā redzam latviešu dalībniekus no ārzemēm. Tas ir aizkustinoši, nevis garlaicīgi.
I
I
Nedomāju, ka visi Valkas un Valmieras rajona gājiena dalībnieki par to izsakās negatīvi. Starp citu, man kā Rīgas pārstāvei arī Doma laukumā bija jāgaida sava kārta vairāk kā trīs stundas, bet es tamdēļ negaužos, jo tās emocijas, ko sniedza gājiens, lika aizmirst par visām nebūšanām. Pietiek gausties, izbaudiet svētkus!
Ojārs
O
Pajautā, piemēram, Valkas un Valmieras rajonu gājiena daļībniekiem, ko viņi domā par šo gājienu un tā organizāciju, par 4 stundu ilgo gaidīšanu Doma laukumā, par pašu gājienu, par to, kas sekoja pēc tam...
AL >> Ojāram
A
Ojār, šis bija Dziesmusvētku gājiens un viņš nebija jāizkrāšņo ar plikiem vai pusplikiem pediņiem, vai pupainām lezbietēm tikai tāpēc, lai izpatiktu slimajiem izvirtuļiem. Iespējams kādam šķiet ka šie slimiķi ir modē, bet tā šķiet tikai viņiem pašiem. Un ja Dziesmusvētku gājiens likās neinteresants, garlaicīgs, tad varēja arī nevērot.
Ojārs
O
Man šķiet, ka šodien gājiens ir Dziesmu svētku tradīcija un tā neatņemama sastāvdaļa. Tas ir tāpēc, ka ir svētki un tajos ir jābūt gājienam tāpēc, ka ir svētki. Man šķiet, ka tā nav diskutējama tēma. Diskusija varētu būt iespējama tikai par gājiena maršrutu...
Ojārs
O
Kāpēc Tu esi tik agresīvs? Kāpēc Tu mani sūti uz manu svētku dzimteni, Latviju, ja jau es te atrodos? Vai es tiešām būtu tik neskaidri izteicies, ka tas Tevi ir tā saniknojis, ka nevari nomierināties. Rīt, starp citu, ir darba diena. Bet par mani un Dziesmu svētkiem nepārdzīvo, jo mēs itin labi iztiksim arī bez Tevis.
Nav gan
N
Vienmēr, drīzāk nekad, gājienam nemaz nav nekāds īpašs mērķis, ja neskaita, ka gājiens ir atnākšana lai varētu sākt. Protams būtu interesanti , ja ietu līdz estrādei, tāpēc varbūt lon nākamreiz atnākt uz estrādi, apmēram tā kā tas notiek olimpiskajās spēlēs, kad dalībnieki atnāk un ar savu atnākšanu atklāj iecerēto pasākumu.
K-K
K
... Piedod, bet ja sie Dziesmas Svetki nav Tavi svetki, tad Tev nav te ko nelogiski muldet ! Lasies uz savu svetku 'dzimteni' ... ne es iesaku novertet un salidzinat Tavejos !!!! Starp citu, kurus esmu baudijis no talienas Nujorka, Toronto un Londona - paldies, bet jutos reti riebigi ..
:) > :(
:
Gājiens vienmēr ir ar mērķi. Kāds ir šī gājiena mērķis? Mēģināju sev atbildēt uz šo jautājumu. Neizdevās:(
Sandris
S
Man ir lielisks noskaņojums, jo atradusies iespēja atgādināt par mūsu publicistikas galveno problēmu, proti, nespēju atšķirt faktus un viedokļiem, un Jūsu komentāri lieliski kalpo par ilustrāciju. Man aiz muguras patlaban skan J.Karlsona uvertīra un man tā nudien šķiet galīga kakofonija, bet tas varbūt tikai man tā, tāpēc par to, ka man, varu apgalvot, bet pārējiem varbūt ļoti patīk, to nezinu.
Ojārs
O
Jauki, es priecājos par Tevi un Taviem svētkiem! Taču nevaru piekrist, ka Tu nosodi svētkus, par kurām Tu neko nezini, kuras Tu pats neesi ne redzējis ne dzirdējis, ka Tu nepieļauj domu par to, ka citiem varētu būt citi svētki, kas citiem varētu patikt labāk nekā Tavi svētki. Ja Tev patīk Tavi svētki, tad priecājies, izbaudi tos!
Ojārs
O
Pasarg dies, es nevienu brīdi neesmu apgalvojis pretējo, ne ar zilbi es neesmu mēģinājis bilst, ka tautai nav prieka par Dziesmu svētkiem. To nu Tu pats esi izzīdis no pirksta!
K-K
K
... Ja nu Tev tik loti patik patalogisko anglu izlecieni (starp citu, tik pat konservativa sabiedriba ka Latvija) tad piedalies tur vai skaties tos, un, neviens tev neliek skatities un komentet seit. Ja to dari, tad luk ir iemesls, gluzi ka visiem, kas piedalas tados praida gajienos: patalogiska vajadziba izlekt un pieradit un paradit savu 'atstarpi' no citiem normaliem ...un pat vairak ...' .. Ka man, ta tiem kas piedalijas gajiena, ir sava dzives vertiba, ko dzili psihologiski ir izteicis Sekspirs: ' Mani, mit tas, kas rada jutas ...' ... Un tamdel, lidzigi, un atlausos runat parejo varda: Ne man, ne gajiena dalibniekiem, nav vajadziba parak izradities un izlekt, jo ejot Tautas Dziesmu Svetkos jutam dzili, dzili sevi to ko nesam lidzi savas dveseles ar izpratni par savu esibu, piederibu, savas kulturas vertibu, un, kas lidz ar to rod speku un dzinuli but atbildigiem tautas locekliem, neskatoties uz kulturali un morali degradetiem un banaliem pasakumiem citkart un citur ...
Ojārs
O
Nu ko Tu te ņemies? Ja vēlies saprast, ko es teicu, tad izlasi visu no sākuma. Tad sapratīsi ko un ar ko es salīdzinu. Bet, ja Tev ir slikts noskaņojums un Tu vēlies kasīties, tad ieslēdz LTV 1.programmu un paskaties koncertu no Mežaparka. Iespējams, ka Tev tas patiks... bet nomierinās jau nu noteikti!
Sandris
S
. Diemžēl man ir jāsaka, ka mūsu gājienam nebija nekādas dinamikas, krāsu, krāšņuma, dzirkstoša prieka, ekspresivitātes un atraktivitātes. Tas bija tāds ... nu ļoti latvisks - klusinātos toņos, krāsās un tonalitātēs. Tas bija monotons un nogurdinošs gan skatītājiem un, man šķiet, arī svētku dalībniekiem, īpaši tiem, kuriem bija vieta gājiena otrajā pusē. Man pat gribētos teikt, ka gājiens bija garlaicīgs, bez jebkādas dramaturģijas vai vēstījuma. Raksta virsraksts ir diezgan precīzs - tā bija tautas tērpu parāde sešu stundu garumā... _____________________________________ Tā ir apgalvojuma forma. Ja Jūs rakstītu, ka Jums tā šķita, vai mazāk literāri, likās, ka tas gājiens tāds sūdīgs, tad viss kārtībā, tas būtu Jūsu viedokļa izklāsts. Bet Jūs rakstiet, ka gājiens tāds bija, tātad savu viedokli pasniedziet kā objektīvu faktu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas