Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Atklāts grupējums, kas trīs mēnešu laikā atmazgājis 6,5 miljonus latu

Ceturtdien Finanšu policijas pārvalde atklājusi grupējumu, kas nodarbojās ar nodokļu izkrāpšanu un pērn rudenī trīs mēnešu laikā atmazgājis 6,5 miljonus latu, pavēstīja Valsts ieņēmumu dienestā (VID). Tas ir pēdējos gados atklātais vērienīgākais organizētās noziedzības grupējums.

Grupējums naudas atmazgāšanu īstenoja visā Latvijas teritorijā. Grupējumā ir iesaistītas aptuveni desmit personas un grupējuma pakalpojumus izmantoja gandrīz 100 Latvijas uzņēmumi, to vidū ir arī Latvijā labi pazīstami uzņēmumi. Šie uzņēmumi paralēli savai legālajai darbībai veica virkni aizdomīgu darījumu un ievērojamus naudas pārskaitījumus buferorganizācijām.

Buferorganizācijas atradās naudas atmazgāšanas organizatoru tiešā kontrolē, kur no šiem uzņēmumiem ienākušajiem finanšu līdzekļiem tika vairakkārt mainīta piederība un veiktas citas darbības noziegumu pēdu un naudas noziedzīgās izcelsmes slēpšanai. Vēlāk šī nauda nonāca "fiktīvo uzņēmumu" un bezpajumtnieku kontos gan Latvijas, gan ārvalstu kredītiestādēs. Pārskaitītās summas no kredītiestāžu kontiem izņemtas skaidrā naudā un atgrieztas uzņēmumiem, kas sākotnēji šos līdzekļus pārskaitīja.

Izmantojot šādu darījumu shēmu tika nodrošināta "aplokšņu algu" maksāšana, luksusa klases automašīnu un nekustamo īpašumu iegāde, kā arī citu darījumu veikšana, izvairoties no nodokļu nomaksas.

Šobrīd VID Finanšu policijas pārvalde ir uzsākusi jau trīs kriminālprocesus. Rīgā, Valmierā un Jūrmalā veiktas kopumā 16 kratīšanas, aizturētas trīs personas un ir ievietotas īslaicīgās aizturēšanas izolatoros, ir izņemti vairāk nekā 60 tūkstoši latu skaidrā naudā, kā arī dokumenti, kas apliecina noziedzīgu darījumu veikšanu, dažādu uzņēmumu zīmogi un citi lietiskie pierādījumi.

Pēc izmeklēšanas gaitā iegūtās informācijas analīzes pabeigšanas un visu pierādījumu izvērtēšanas VID lems par nodokļu aprēķinu veikšanu uzņēmumiem, kas ir izmantojuši šo noziedzīgo shēmu.

Lai netraucētu izmeklēšanas gaitai pagaidām plašāka informācija netiks sniegta.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas