Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Atmodas vārdā

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
uldis
u
Bet krievu imperiālistu fronte arī būtu agrāk nodibinājusies un tad varbūt būtu vairāk kā viens {Rubiks} imperiālisma pakalpiņš
griša
g
Ēlerte: "Viņi [Helsinki 86 u.c.] patiesībā pieteica konkurenci radošajai inteliģencei uz līdera lomu. Plēnums paguva, tas novērsa iespēju, ka atmodu virza radikālās kustības. Konservatīvais latvietis izšķīrās par labu cienījamajiem kultūras darbiniekiem. ____________ Lūk, tā ir esence! Tautas atbrīvošanās cīņas karogu ar čekas palīdzību izrāva no rokām kolaboranti - "radošā inteliģence". Latviešu potenciālie Haveli, Valensas (G. Astra; J. Ziemelis) kā pēc burvju mājiena tika iedzīti kapā tieši šai 1988.g. Radošā inteliģence "Cīņas" lappusēs diskreditēja Helsinkiešus, vēlāk Pilsoņu kongresu, un ievirzīja lietas 4. maija virzienā. Tas bija traģisks pagrieziens latviešu tautas vēsturē. Es to redzēju jau toreiz. Daudzi to ierauga tagad. Bet VISI to redzēs vēl pēc zināma laika.
Kuka
K
Mazliet vienkāršoti un bez detaļām, bet atgādinājums vietā. Kavēšanās no Radsavplēna līdz TF saietam bija nokavēts laiks. Jebkuras "pretorganizācijas" par šo laiku pārrupējās. Bet Sarmīte vismaz atgādina par to. Par komentiem? Nu, tādi... ja nu kaut ko komentētāji paši būtu darījuši, nevis klusā kaktā zem segas... kā tur sauc? Cieņā.
reality
r
Vecie' - tie ir vakardienas jaunie ( pats J.Rubenis kā jaunākais kustības '' Atjaunotne un atdzimšana' biedrs'' 80-os gados), bet šodienas jaunie - rītdienas vecie. Nekas nav mūžīgs, bet cerēt, ka tā tukšā vietā radīsies kādi labāki jaunie, - naivi. No savas atbildības ūn pieļautajām kļūdām arī nevajadzētu izvairīties, vai mēģināt novelt to labošanu uz citas paaudzes pleciem. '' Finansiālais un morālais deficīts mūsu valstī šodien ir tik liels, pirmkārt, tamdēļ, ka tik daudzajiem individuāliem Latvijas iedzīvotājiem tā privātā morālā bilance ir stipri negatīva.'' (V.Matīsa).
Karamba
K
Parasta ikdienas pieredze.Jau tais drūmajos padomijas laikos ,gan leišiem bij sviests un labi mikrorajoni, gan igaunīšu bodēs bij pagrūti krieviski kaut ko nopirkt.Kamēr latvji klanījās trīs kūkumos, Juri uzdevās par Jurijiem, gluži tāpat kā tagad Briseles papīrus, centīgi pildīja un pārpildīja, lai pašu tautietim uz kakla jāuzkāpj.. , jeb kalpu tautas mentālā latiņa ir būt labam vagaram,.. kā maksimums.Ar to gribu teikt, ka ģenētisko kodu tā pa pāris gadiem mainīt nevar, tam vajadzīgs laiks, un pilnigi piekrītu J.Rubenim radošo plēnumā teiktajam- lai nāk jaunie!Tā ir vienīgā reālā cerība, un vecos padomijā piezīdušos kraķus vnk jāsūta pensijā.Kā to izdarīja Čehijā, aizliedzot bijušajiem kandidēt uz jebkuriem valsts amatiem jau 90 tajos gados.
Zane
Z
Labi atceros Latvijas komunistiskās partijas CK darbinieka Jāņa Petera rakstus 1987.g. "Cīņā" par krievu valodas vienojošo lomu utml. Par ko Jūs, draugi mīļie, šodien brīnaties? Kas tad šo "inteliģentu" vadībā varēja cits sanākt? Ir pilns koplekts: a) krievu valodas vienojošā/dominējošā vieta, vismaz Rīgā; b) labklājība. Ne visiem gan. Bet Petera dzimtai gan. Vismaz kādam šie 18 gadi ir devuši arī materiālu labumu.
azers
a
Sarmīte, let's face it: Sūds vien bija no tā Radošo savienību plēnuma atmodas sākumā. Dažu kolaborantu vadībā (Peters, Skulme) ielika pamatus tam, kas šodien saucas "Bankrotējusi Latvijas valsts". Radošajai inteliģencei ir viestiešākais sakars ar šo iznākumu. Ar to, ka atmoda mums tika uztaisīta tāda, lai LKP un LJKĻS (Komjaunatnes) nomenklatūra varētu nozagt šo valsti, LC veidolā. Viss tas ar Petera (kas šodien arī pēc mafijas bosa vairāk nekā pēc dzejnieka izskatās) u.c. svētību. Šodien esam pie sasistas siles. Ejiet iesālieties, radošā inteliģence - neizlēmīgās un gļēvās kalpu dvēseles.
Curious
C
taču 30.05.2009 20:36 ... Jo pirms tam Tautas fronti bija JAU bija nodibinājuši ...IGAUNIJĀ! ------ tā nu gluži nav - Igaunijas Tautas fronte (Rahvarinne) nodibināta 1988.g. 1. oktobrī.
СОВОК
С
'' Зиновьев:(.) это целый комплекс факторов, их десятки. (.) Что касается имен, которые вы употребляете. Я такие сильные выражения не употребляю, потому что, не смотря ни на что, это все-таки дело подсудное.'' (.) Сложилось колоссальное несоответствие между интеллектуальным состоянием страны — колоссальное развитие науки, великолепная система образования — и марксистской идеологией, которая совсем закостенела, омертвела и стала препятствием, стала одним из факторов краха.'' Постсоветизм Лекция Александра Зиновьева
ES pats
E
Dīvaini šodien lasīt šādu interpretāciju toreiz notiekošam, jo pietiekoši daudzi sākot ar 1986- "Vērmeļu gadu" ( černobiļ - ukr. vērmele) gaidīja nākošo ievērojamāko Notikumu Pasaulē. " Pēc 73 gadiem un 7 mēnešiem sabruks tā valsts Ziemeļos, kas izveidosies nogalinot karaļa ģimeni. Ši valst būs...") sk. Nostradmusa vēstuli Karalim pēc 1971. gadā Čikāgā izdotās grāmas no N.Zavalīšina. Tātad 1991.g. maijā vajadzētu sabrukt PSRS un katra cilvēka spēkos bija to sabrukšanu tikai veicināt, jo atpakaļceļa jau vairs nebija. Diemžēkl, BET Tautas frontes vadoņi darīja visu, lai PSRS sabrukšanas procesā latviešu tauta zaudētu maksimāli, lai sarautu sakarus ar DEMOKRĀTIEM KRIEVIJĀ, lai uzceltu mākslīgas jaunās robežas, aizbildinoties ar ārēju bandītismu, lai sagrautu mūsu zemnieku produktu tirgu, jo lauki bija tie aktīvākie Rīgā uz barikādēm, tātad bīstami jaunai varai... Tas fakts, ka Latviešu inteliģence neņēma un neņem vērā sabiedrības ATTĪSTĪBAS UN MAIŅAS LIKUMSAKARĪBAS neko labu neliecina. Katrā ziņā toreizējā Plenumā tālredzības trūka daudziem, tāpat kā pašreizējā Latvijā daudzi joprojām naivi un vieglprātīgi domā par gaidāmo Lielo Pasaules krīzi...
Человек
Ч
Вот кто заложил мину под Латвию, готовя ее нынешний крах - своей болтовней, неумеренными иллюзиями и, прежде всего, инфантилизмом (детскостью).
VALDIS
V
Ja nu kādam šodien vajadzētu paklusēt, tad tā ir Ēlerte. Viņas ieguldījums Latvijas sabiedrības demoralizācijā vē ilgi neļaus Latvijai atkoptieds
IncParaac
I
Bankrota priekšā ir Valsts! Ne piršu/veļmazgātavu ministrs Rumpītis ! Tagad - Ulmanis! Tagad - miljonārs! Ēlerte par 0,6 miljonlatiem pārprogrammēja lasītājus ar mantru:"Nav par ko balsot!Kra!Krā!" Tagad ar Dienas pūlēm - "Labdien!" vietā - ļaudi saka :"Nav kam uzticēties!Kra!Krā!" Godmanis aizēno Artmani, uz Briseli - pēc Oskara, vai alkst?
gm
g
Vieniigais, ko es ieteiktu Sarmiite Eelertei ir luugt To Kungu, lai vinjsh savieno Lenartu Meri ar Baraku Obamu, uztaisa par letinju un nosuuta uz Latviju.
riņķī apkārt
r
LNNK sagruva pati - diemžēl. Vispirms apvienojoties ar TB, lai pēc tam sāktu kūleņot pa politisko skatuvi. Kas attiecas uz Radošo savienību plēnumu - neapšaubāmi nozīmīgs un neatkārtojams notikums mūsu vēsturē, taču un tomēr tas bija tikai turpinājums procesam, kurš iesākās pie Brīvības pieminekļa, kur helsinkieši nolika ziedus. Plēnuma laikā tauta jau bija nobriedusi Atmodai, radošie to tikai noformulēja.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas