Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Atrastā zīdaiņa mātei atņemtas aprūpes tiesības

Rīgas bāriņtiesa šodien nolēmusi atņemt aprūpes tiesības uz ielas atstātā četrus mēnešus veca zīdaiņa mātei. Kā _Dienai _pastāstīja bāriņtiesas Vidzemes priekšpilsētas nodaļas vadītāja Gunta Vītola, šis lēmums pēc 15 dienām tiks pārskatīts, balstoties uz detalizētāku informāciju par notikumu. Pēc G.Vītolas vārdiem, tad arī tiks noskaidrots, vai "atjaunot aprūpes tiesības mātei vai ievietot bērnu iestādē".

G.Vītola arī informēja, ka bāriņtiesas datu bāzē bērnam nav noteikta paternitāte. Līdz ar to visa atbildība par bērnu un viņa pazušanas atgadījumu gulstas uz mātes pleciem.

Diena jau rakstīja, ka meitenīte, kura vakar ap plkst.22.30 atrasta Jāņa Asara un Lienes ielu krustojumā, atrodas Bērnu klīniskās universitātes slimnīcā un viņai nekas nekaiš. Iepriekš par zīdaiņa pazušanu policijai ziņojuši iereibuši vecāki. Slimnīcas pārstāve Inga Miķelsona Dienai apstiprināja, ka bērna vecāki dienas gaitā pie viņa tā arī nav ieradušies.

Pēc G.Vītolas vārdiem, slimnīcas personāls informēts par to, ka zīdaini vecākiem atdot nedrīkst. Pēc izrakstīšanas no slimnīcas meitenīti aizvedīs uz sociālās aprūpes centru Teika, kas ir speciāli maziem, bez uzraudzības palikušiem bērniem domāta iestāde.

"Kaut arī bāriņtiesai bija maz faktu par atgadījumu, bija nepieciešams reaģēt tūlīt, jo vecāki zīdaini atstājuši uz ielas, šādi pakļaujot draudiem viņa dzīvību un veselību. Par pamatu šāda lēmuma pieņemšanai bijis arī tas, ka visas dienas garumā vecāki par atrasto meitenīti nav interesējušies," Dienai stāstīja bāriņtiesas pārstāve.

Pēc viņas vārdiem, 15 dienās tiks mēģināts noskaidrot iemeslus, kāpēc mamma atstājusi bērnu bez uzraudzības. Tāpat tiks skaidrots, vai šis gadījums bijis vienīgais vai notiek jau atkārtoti. Atbildīgie dienesti vērsīsies policijā un sociālajā dienestā pēc papildus informācijas, kā arī skaidros, vai zīdaiņa māte nav uzskaitē narkoloģijas dispanserā.

G.Vītola uzsver, ka, pārskatot šodien pieņemto lēmumu, kā galvenais arguments tiks vērtētā bērna drošība. "Mēs aizstāvam bērna intereses. Jā zīdaiņa vecāki spēs pierādīt, ka spēj nodrošināt viņam pienācīgu aprūpi, tad mēs varam bērnu atdot," teica G.Vītola. Pretējā gadījumā vispirms tiks apzināts, vai kāds no radiniekiem nevēlas kļūt par meitenītes aizbildni, un tiks meklēta audžuģimene. Ja šāda netiks atrasta, mazuļi ievietos kādā bērnu aprūpes iestādē.

Jau ziņots, ka meitenīti uz ielas atradusi kāda sieviete, kura ziņojusi policijai. Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes (RRP) pārstāve Zane Bērziņa Dienu iepriekš informēja, ka policija ierosinājusi kriminālprocesu pret meitenītes vecākiem pēc Krimināllikuma 13.nodaļas, kas attiecas uz noziedzīgiem nodarījumiem pret personas veselību.

Bērns vakar pazuda Avotu ielā, Latgales priekšpilsētā, kad vecāki bija atstājuši to pieskatīt svešai sievietei, kamēr paši devās ciemos. Par meitenītes pazušanu viņi ziņoja policijā naktī ap plkst.4.30. Vecāki policijā stāstīja, ka meitenīti ratiņos atstājuši pie mājas - nepazīstamas sievietes uzraudzībā. Viņi ar paziņām lietojuši alkoholu, bet, kad nogājuši lejā, ne bērna, ne sievietes vairs neesot bijis.

Abi vecāki policijas redzeslokā iepriekš nonākuši saistībā ar narkotiku lietošanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas