Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Atsakās no krievu valodas prasības, meklējot VVC direktoru

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Bet
B
Nav runa par diskrimināciju,bet par to ka cilvēki bez pieredzes vai ar pieredzi valsts strukturas,tagad mēģina bēgt privātiem uzņemumiem.Lielākā daļa neko nemāk,ka sēdet pie datora un urbināt degunu.Skumji ka valsts pārvalde ir pilna ar tiem.Un atiecigais gurķis ,bija no turienes.(skatīt iepriekšējo komentāru) ------------------ Jā, visādus švāģerus un draugu vēl hormonālo vētru vecumā ir salikuši pa atbildīgiem amatiem. Un valsts ir tur, kur tā ir pateicoties šiem jaunajiem, bet ļoti rijīgajiem talantiem.
chingacguks
c
Pareizi! Galvenais - prostit(polit) piederība!
pD
p
Paldies Hiršai un Segliņam!
Students
S
Nu beidzot pareizs lēmums! Bet kādēļ vispirms vajadzēja skandālu, lai to pieņemtuZ Vai tas nav pašsaprotami? Paldies Hiršas kundzei, kas vērsa uz to uzmanību. Šis gadījums rāda mūsu nacionālo nedrošību un pašapziņas trūkumu. Šeit ir Latvija, un šeit jārunā latviski. No latvieša prasīt krievu valodas zināšanas ir diskriminācija. Svešvalodas zināšanas var prasīt tikai tur, kur ir darīšanas ar ārzemēm (kā šajā gadījumā ar ES, kur nepieciešama ir angļu valoda).
lux
l
Labojums : Dzintra Hirša!
lux
l
Izskatās, ka daudzi joprojām jauc valodas zināšanu/prasmi ar valodas lietošanu. Nevienam jau nekāds sliktums neradīsies, ja blakus citām svešvalodām zinās arī krievu. Bet Latvijā krievu valodas zināšanas NEVAR būt obligātas. Viss sliktums manuprāt nerodas no lietlā iebraucēju skaita (Luxemburgā piem. 40 %)., bet no tā, ka: 1) padomijas laikos tas notika pārāk masveidīgi, 2)tika veidoti krievu geto (Jugla, Ķengarags) ar savām tradīcijām un kultūru 3) pārmērīgi daudz tika veidotas krievu skolas, ko diemžēl nelikvidēja , atjaunojot neatkarību, jo par valsts naudu obligāta izglītība var būt tikai valsts valodā, 4) latviešu kultūra izrādījās par vāju, lai pretotos krieuv masu kultūrai, jo neiebrauca jau izglītotākie un varošākie (izņēmumi, protams, bija) 5) joprojām lielākā daļa Latvijas krievu dzīvoKrievijas informācijas tātad propagandas telpā, 6) kas ļoti saistīts ar 5.punktu - krievu valodas nozīmes mīts ir stipri pārspīlēts. Novēlējums mums visiem! Lai atrodas vēl kāds tikpat drosmīgs cilvēks kā Dzintra Hirša un panāktu kleckina šovinistisko norādījumu atcelšanu. Paldies, cienītā Dzintra Hiršā!
@
@
Nelietoju un nekad nelietošu nevienu ierīci vai datoru, vai programmu kirilicā. No kurienes tāda pārliecība?
Andrievs
A
Latvjā krievu valodas nozime ir pārspīlēta. Pirms kāda laika aizgāju no uzņēmuma, kur krievu valodas zināšanas man bija vajadzīgas tikai, lai uzrakstītu priekšniekam atskaiti, kuru viņš pēc izlasīšanas nodeva sekretārei pārtulkot latviski un ielikt lietā, jo lietvedībai esot jābūt valsts valodā. No otras puses krievu valoda ir milzīgs mēdiju, reklāmas, izklaides, datortehnikas, komunikācijas līdzekļu un sadzīves elektronikas tirgus, no kura bez krievu valodas zināšanām latvieši aizies. Kuram tirgotajam patīk, ka klients aiziet?
Lietpratējs
L
Pat Āfrikā WC saprot krieviski !
Optimists
O
Katrā WC krieviski runājošu direktoru !
Bo
B
Vēl viena demagoģe. Un kā būtu, ja jūs izmestu no jūsu darba vietas, vai nepieņemtu citā, ar pamatojumu, ka jūs nepārvaldat portugāļu valodu un tāpēc neesat pietiekami "bagātināta"? Kaut arī jūsu darba vietai ar to nav nekāda sakara?
Bo
B
Paklausities homos soveticus un pārlasiet rakstu vēlreiz, tas bija labs padoms. Vai izlasiet to kaut vienu reizi, pirms komentēt. Ja jums ir slinkums, es varu palīdzēt - rakstā bija runa par obligātu krievu valodas zināšanu kā nosacījumu pretendēšanai uz darba vietu, kura nav saīstīta ar krievu tūristu apkalpošanu.
Ance
A
ikviena svešvalodas prasme tikai bagātina cilvēku
Lietpratējs
L
WC direktoram jāmāk krieviski, jo kā gan viņš sapratīs uz WC sienām raksrīto !
Mg
M
VVC uzdevums ir rūpēties par valsts valodas plašāku lietošanu un tās macīšanu. Valsts valodas nelietotāji un potenciālie apmācāmie, kā reiz šobrīd iztiek ar krievu valodu. Ja mēs uzskatām, ka šī nav problēma, tad ar ko gan vēl lai VVC nodarbojas?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas