Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Avārijā Ādažos konstatē reglamenta pārkāpumus, izmeklēšana turpinās

Dienesta izmeklēšanā par automašīnas avāriju Ādažos, kurā cieta desmit Nacionālo bruņoto spēku (NBS) karavīri, pēc sākotnējās informācijas ir konstatēti vairāki reglamentējošo dokumentu pārkāpumi, kas tieši un netieši veicinājuši nelaimes gadījumu. Lai iegūtu plašāku informāciju, izmeklēšana pagarināta līdz 18.septembrim.Taču jau šobrīd skaidrs, ka vairākām Sauszemes spēku amatpersonām, atbilstoši dienesta izmeklēšanas secinājumiem, tiks piemērota disciplinārā atbildība, uzsver komandieris ģenerālmajors Juris Maklakovs.

NBS pārstāvis Uldis Davidovs Dienu informēja, ka NBS ģenerālinspektors brigādes ģenerālis Juris Vectirāns lūdzis pagarināt dienesta izmeklēšanas laiku, jo nepieciešams sagaidīt ekspertīzes slēdzienu par automašīnas tehnisko stāvokli, kā arī rūpīgi izanalizēt ar reglamentējošo dokumentu izpildi saistītās procedūras, kuras tieši vai netieši veicinājušas ceļu satiksmes negadījumu.

"Dienesta izmeklēšanas gaitā ir konstatēti reglamentējošo dokumentu pārkāpumi gan ar šo notikumu saistītās, gan arī netieši veicinošās darbībās," atklāj J.Maklakovs. Pēc iepazīšanās ar dienesta izmeklēšanas gaitu, viņš secinājis, ka vairākām atbildīgām Sauszemes spēku amatpersonām, atbilstoši izmeklēšanas secinājumiem, tiks piemērota disciplinārā atbildība.

Kā ziņots, 18.augustā, braucot no Ādažu bāzes uz poligonu, ceļu satiksmes negadījumā iekļuva NBS pārstāvjus pārvadājošā automašīna Mersedess 240 GD. Novirzoties no ceļa brauktuves, tā ietriecās kokā, kā dēļ desmit karavīri cieta.

21.augustā no ievainojumiem mira vissmagāk cietušais karavīrs dižkareivis Mārtiņš Gailis. Šobrīd nepieciešamo medicīnisko aprūpi stacionārajā ārstēšanas iestādē saņem divi karavīri, no kuriem viena veselības stāvoklis joprojām tiek raksturots kā smags.

Pēc avārijas Valsts policijā tika uzsākts kriminālprocess. Lieta tālākai izskatīšanai nodota NBS Militārajai policijai.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas