Laika ziņas
Šodien
Migla
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Bāleliņi? Esam kas vairāk

Tipiskiem latviešiem visur jādodas pa trim: tipisks latvietis viens pats no savas mājas un sētas, un stūrīša zemes nelīdīs, viņam vajadzīgs otrs latvietis, ko apēst saldajā, trijiem latviešiem noteikti jābūt, lai divi varētu aprunāt trešo. Tāds ir klasiski tipiskais viedoklis pašiem latviešiem par latviešiem.

Neizlīst, neizcelties, neuzdrošināties, neriskēt. Ja vīstīt dūres, tad savā kabatā, ja kritizēt, tad savā virtuvē vai, aizslēpjoties aiz segvārdiem, izdusmoties sociālajos tīklos. Latviešiem ierastāk otru nokritizēt nekā paslavēt. Modē ir piesaukt cik tur simtus gadu verdzību, tā attaisnojot savu kūtrumu, lišķību vai slinkumu.

Nezin kāpēc citas tautas sevi slavē: angļi lielās ar humoru, franči lepojas, ka ir lielākie mīlētāji, vācieši lepojas pat ar skopumu, nosaucot to par taupību, bet mums baznīcā nedrīkstējis ierasties sarkanos svārkos, jo «nav ko izlēkt, tāpat noknābās...».

Tāpēc katrs, kurš vienatnē paveic to, par ko pārējie tikai sapņo, apliecina, ka latviešos ir īpašības, kas liek mūs citiem godāt. Apzinoties savus netikumus, labāk rīkoties un apliecināt, ka varam būt čakli kā ķīnieši, bramanīgi kā lietuvieši vai veiksmīgi kā igauņi un izredzēti kā jūdi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas