Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Balsojums Saeimā par Vilnīti KNAB šefa amatā notiks

Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija šodien nobalsoja par Normunda Vilnīša virzīšanu apstiprināšanai Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka amatā, ziņo LETA. Balsojumā par Vilnīša virzīšanu "par" balsoja pieci deputāti, "pret" - divi, bet vēl divi deputāti atturējās.

Kā norādīja komisijas priekšsēdētājs Juris Dalbiņš, N.Vilnītis, kandidējot uz KNAB vadītāja amatu, jau izturējis vairākas atlases kārtas, ticis vairākas reizes uzklausīts valdībā, Nacionālās drošības padomē, kā arī Saeimas frakcijās.

Komisijas deputāts Vilnis Edvīns Bresis (ZZS) arī uzsvēra, ka atlases procedūra bijusi pietiekami plaša un publiska, lai N.Vilnīti būtu iespējams apstiprināt jau šīs nedēļas Saeimas plenārsēdē, ceturtdien, 5.martā. Arī deputāti Juris Dobelis (TB/LNNK) un Dainis Turlais (LPP/LC) aicināja N.Vilnīti amatā apstiprināt pēc iespējas ātrāk.

D.Turlais arī pauda viedokli, ka būtu jāpārskata līdzšinējā KNAB priekšnieka atlases kārtība, kas esot kļuvusi pārāk politizēta. „Nedomāju, ka Drošības policijas vai Valsts policijas vadītāju atbildība būtu mazāka, tomēr tie netiek apstiprināti tik politizētā veidā,” uzsvēra deputāts.  

Jau ziņojām, ka iekšlietu ministra amatam izvirzītā "Jaunā laika" (JL) pārstāve Linda Mūrniece trešdien lūdza Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijā atlikt jautājumu par N.Vilnīša piemērotību šim amatam.

Mūrniece aģentūrai BNS apliecināja, ka pašlaik politiskā situācija ir cita un nepieciešams vērtēšanu atlikt. "Nesaku, ka obligāti nevirzīsim šo kandidātu," sacīja Mūrniece un piebilda, ka JL iebildumi ir nevis pret pašu kandidātu, bet gan pret viņa virzīšanas procedūru.

Viņa pagaidām neprognozēja, vai KNAB šefa izvēles procedūru varētu sākt no jauna vai vienkārši jaunajā koalīcijas sastāvā lemt par Vilnīti.

Vilnītis aģentūrai BNS sacīja, ka neviens politiķa paziņojums viņam jau īpašu pārsteigumu nesagādājot. "Man jau grūti komentēt. Es jau tagad dodos uz to sēdi, kā lems, tā arī būs. Ja komisija uzskata, ka jāatliek... nu tas jau būs komisijas lēmums."

Ja komisija atliks jautājumu par viņa virzīšanu, Vilnītis gaidīšot, kas notiks tālāk. "Esmu tik daudz jau izgājis, ka mani nekas īpaši nepārsteidz - gan atlikšana, gan viss pārējais."

Ja viņa kandidatūra tālāk netiks virzīta un jaunā valdība tomēr izdomās izsludināt jaunu konkursu uz KNAB priekšnieka amatu, Vilnītis tajā nepieteikšoties.

Pārliecību, ka par Vilnīti tomēr vajadzētu lemt, neatsākot visu procedūru no gala, aģentūrai BNS pauda Tautas partijas Saeimas frakcijas vadītājs Māris Kučinskis.

"Vilnītis ir pirmais neatkarīgais kandidāts, un viņš ir izgājis cauri šīm krustugunīm," pozīciju par nepieciešamību virzīt viņu balsojumam Saeimā pauda deputāts, atgādinot, ka Vilnītis ir ticies arī ar visām Saeimā pārstāvētajām partijām.

Bija iecerēts, ka Saeima par Normunda Vilnīša apstiprināšanu KNAB vadītāja amatā, iespējams, lems nākamnedēļ.

Labējās opozīcijas partijas jau iepriekš paudušas noraidošu pozīciju pret Vilnīša apstiprināšanu.

Vilnīša kandidatūras virzīšanu apstiprināšanai Saeimā februāra sākumā atbalstīja nu jau aizejošā valdība.

(papildināta ar pirmajām rindkopām)


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas