Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Baltijas mazās Spānijas. Kur ir vislabāk?

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Kristine
K
Nu biju es vienreiz tai Palangaa un vairaak nekad nebraukshu. Taadu aarpraata troksni un cilveeku baru tachu nevar divreiz dziivee iztureet. Jomas iela ir simtreiz skaistaaka. Un paldies Dievam, ka tur nevar iebaazt vairaak atrakciju.
to joe
t
Luvra ir gana atpazīstama vieta, lai to varētu latviskot, un tik un tā visi atpazītu, bet gājēju iela Palangā nav tā paša līmeņa ievērības cienīgs objekts, lai varētu vilkt šādas paralēles.. Tā ka nevietā!
joe
j
Nu tad uz priekšu pa Champas Elise-es ielu uz Louvri ...
to joe
t
Stāsts nav par ģeogrāfiju, stāsts ir par atpūtas iespējām! Un atpūtniekam nav tik būtiski zināt visu zvejniekciemu vēsturi, kā mācēt pēc autoru sniegtās info atrast tās galvenās gājējju ielas. Manuprāt, izvēlēts optimālais paņēmiens, kā to darīt. Rītli - tas ir daudz nepraktiskāk.
joe
j
Q - par to jau arī stāsts, vai nu konsekventi latviskojam vai rakstām oriģinālrakstībā, bet ne kārklu valodā ar visādiem "ausa" un "u" latvieša ausij jokaini izrunājama "i" vietā. skots - tā iet, ka skolā ģeogrāfiju vairāk nemāca, pat kaimiņzemēs nesanāk orientēties. Sventāja (Šventoji) atrodas starp Latvijas robežu un Palangu nevis uz Kuršu pussalas. Un var tikt uzskatīta par Palangas pagarinājumu ziemeļu virzienā, kaut vēsturiski ir atsevišķs latviešu zvejniekciems.
hehe
h
Tā bija tāda kā ironija? Jūrmala jau sanāk pati dārgākā.. un arī redzēt tur īsti nav ko.
k.
k
ar viesniicu cenaam Juurmalu laikam neviens neizkonkurees!
skots
s
Labs uzbrauciens Rojai... Tikai Sventāja atrodas uz Kuršu kāpas, kas ir viens liels tūrisma objekts. Savukārt Roja ir tikai kārtējais ciems Kurzemes piekrastē. Līdz ar to nav īsti skaidrs, ko tādā "interesantā pārdotuvītē" Rojā varētu tirgot. Par pašvaldību attieksmi varētu piekrist. PS Cien. Joe! Rītli ielu Pērnavā tiešām būs grūti sameklēt.
hmm
h
Palangā ļoti daudz ir arī vācu valodas visapkārt un savā starpā ļoti līdzīgo skandināvu valodu. Bet tas jau nekādā mērā netraucē atpūsties. Tur var ķert pozitīvas emocijas vienkārši no pastaigas pa to gājēju ielu. Neko tamlīdzīgu no Jomas ielas nejūtu. Droši vien atmosfēra kopumā ir vairāk uz atpūtu.
vvin!
v
leišiem viss liekas tuvāk tautai, bijām arī sventājā, kas izskatījās Rojas lielumā tomēr iedzīvotāji izveidojuši visādas interesantas pārdotuvītes, atšķirībā no mums (t.i. ne mums, bet no rojniekiem, piemēram) laikam pietrūkst inciatīvas, liekas, kam mums vairāk toni nosaka pašvaldības, kamēr tur paši iedzīvotāji, tāpēc mums viss daudz atturīgāk un reizē saskaņotāk, tur lielāks haoss, tomēr arī enerģētiskāk, nu tā īsumā
vvin!
v
piektdienas vakarā biju palangā tajā promenādē varēja dzirdēt tūkstošiem leišu balsis, pāris krievu, vienreiz igauņu, vienreiz vācu, latvieši bijām vienīgie
Pēteris
P
Jūrmalai ļoti pietrūkst mola gatves jūrā. 20.gas sākumā tāda bija Bulduros, šodien tādu vajadzētu Dzintaros, Turaidas ielas galā.
Aija
A
"Cik maksā paēst?":) Vai tā ir kāda jauna izteiksmes forma? Latviskāk būtu, piemēram, "Cik maksā maltīte?" utml.
bnm
b
Basanaviciaus gatve (vs. "Basanavičiaus-a") Rüütli
Q
Q
Tūristam, kurš palangā meklēs Basanaviča IELU būs daudz grūtāk nekā tam, kurš pēc šīs "interesantās" transkripcijas droši atradīs pareizo norādi Basanavičiausa gatve, tāpat Pērnavā - Rītli ielu tur var meklēt ļooti ilgi, un rezultātā tā arī neatrast, bet Rūūtli iela tur gan ir. Negudrojamies lietās, kurās neesam pārliecināti par savi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas