Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Bankrotējušie zemnieki Vītiņi atrod darbu, krīzi paredz vasarā

Bijušie piensaimnieki Vītiņi, kuru skumjais bankrota stāsts decembrī aizkustināja Dienas lasītāju vairākumu, atraduši darbu pie lietuviešu gaļas uzpircējiem un pārcēlušies uz dzīvi pie vīra vecākiem Jelgavā, šodien raksta laikraksts Diena. Uzpērkot lopus kaušanai no citiem zemniekiem, Vītiņi redz, ka arī citiem tuvojas līdzīgas nedienas.

Vītiņi bija izbūvējuši modernu kūti 75 govīm, ņemot 300 000 latu kredītu un ieķīlājot dzīvojamo māju. Pērnā gada nogalē, nespējot segt saistības bankai, ganāmpulks bija jāizkauj un māja tika zaudēta.  "Bērni saka, ka pēc lielām nelaimēm nāk arī laime. Kad tik daudziem cilvēkiem Latvijā nav darba, tad tas, ka mums ir, laikam jau ir laime," saka ģimenes māte Zinta. Tikmēr Vītiņu Lielbrūveri piesnigušajā laukā vientuļi stāv tukši. Jaunajā kūtī, kas lepnāka par dzīvojamo māju, staigā tikai vējš. Banka šonedēļ izsūtīs īpašuma pārņemšanas vēstuli. Banka nezina, ko darīs ar pārņemto zemnieku īpašumu.

Taču piena cenām krītot, eksperti šajā nozarē smagāko punktu gaida vasarā, kad, pateicoties gadalaikam, ir lielākie izslaukumi. Ja neatdzīvosies eksporta tirgus un nekāps vietējais pieprasījums, banku vārdiem sakot, "būs kritušie". Gan zemnieki, gan bankas atzīst, ka tas ir tikai sākums. "Zemnieki maksā bankām un Latvenergo, bet nemaksā piegādātājiem," saka lielsaimnieks, Zemnieku saeimas pārstāvis Uldis Krievārs. "Patiesās statistikas nav nevienam".

(Sanitas Jembergas rakstu “Nelaimīgie zemnieki atrod darbu” lasiet laikrakstā Diena šodien.)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VAIRĀK

Zemnieki krīzē zaudē gan biznesu, gan jumtu virs galvas

Atbalstu zemniekiem nesola

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas