Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Barrozo izsaka atzinību Baltijas ceļa dalībniekiem

Eiropas Komisijas priekšsēdētājs Žozē Manuels Barrozu saistībā ar Baltijas ceļa divdesmitgadi izplatījis paziņojumu, kurā godina visus, kas piedalījušies nevardarbīgajā akcijā, dodot ieguldījumu vēsturiskajās pārmaiņās.

EK vadītājs atgādina, ka pirms 20 gadiem, 1989. gada 23. augustā, Baltijas Ceļš Igaunijā, Latvijā un Lietuvā, tolaik vēl aiz dzelzs priekškara, miermīlīgā protestā vienoja vairāk nekā divus miljonus eiropiešu. "Stiepjoties 600 kilometru garumā un šķērsojot trīs valstu robežas, Baltijas Ceļš bija viena no visu laiku garākajām cilvēku ķēdēm. Tā pauda Baltijas tautu kopīgo vēlmi aizstāvēt savu identitāti un dot ieguldījumu vēsturiskajās pārmaiņās, ko tolaik piedzīvoja Eiropa," uzsver Ž. M. Barrozu.

Šodien viņš vēlas godināt visus, kas sadevās rokās, lai drosmīgi un bez vardarbības izrādītu savu gribu un solidaritāti. "Tagad Igaunija, Latvija un Lietuva ir atgriezušās Eiropā un bagātinājušas to ar savu kultūru, vēsturi un ekonomisko potenciālu. Kļuvušas par būtisku Eiropas ģimenes daļu, tagad šīs valstis var paļauties uz Eiropas Savienības solidaritāti. Baltijas Ceļš paliks mūsu atmiņās kā apliecinājums gara spēkam cīņā par brīvību un demokrātiju," vēl komisijas vadītājs. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vingris atkāpjas no EDzL valdes priekšsēdētāja amata

Par dzelzceļa projekta Rail Baltica izbūvi Latvijas teritorijā atbildīgā SIA Eiropas dzelzceļa līnijas (EDzL) valdes priekšsēdētājs Kaspars Vingris atkāpies no amata, aģentūru LETA informēja EDzL...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas