Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Bičevskis neapstiprina, ka izdevumus nāksies samazināt vēl par 250 miljoniem

Finanšu ministrijas valsts sekretārs Mārtiņš Bičevskis otrdien LNT neapstiprināja, ka starptautiskie aizdevēji prasa budžeta deficītu samazināt vēl par 250 miljoniem latu. Aģentūra LETA ziņoja, ka pirmdien pēc tikšanās ar Starptautiskā Valūtas fonda pārstāvjiem (SVF), koalīcijas partiju kopsēdē šādu nepieciešamību pieļāvis finanšu ministrs Einārs Repše (JL).

“Gribētu prezicēt, lai nav pārpratumu. Es finanšu ministru neesmu dzirdējis runājam par 250 miljoniem. Mediji ziņoja, ka viens teica, ka otrs ir teicis. Aicinu pieturēties pie tās būtiskās starpības, kāds bija atšķirīgais finanšu ministra viedoklis valdības sēdē – 450 miljonu samazinājums un galu galā valdības nolemtie 275 miljoni, kur starpība ir 175 miljoni.”

Viņš teica, ka turpinās sarunas ar SVF par samazinājuma apjomu. Šobrīd strādājam kopā, sacīja M.Bičevskis. Strādāts tiekot abos virzienus – kā palielināt ieņēmumus un kā samazināt izdevumus. Šobrīd gan esot redzams, ka konsensus attiecībā uz nodokļu palielināšanu ir ārkārtīgi grūti panākams.

Uz jautājumu, vai naudu nevar iegūt pārdodot uzņēmumus, kur valsts ir akcionārs, Finanšu ministrijas valsts sekretārs sacīja, ka tas budžeta deficītu mazāku nepadarīšot.

“Noteikti, ka šis ir viens no variantiem, kurš būtu risināms, bet pirms šādus lēmumus pieņem, ir jāsaprot vidi, kurā esam. Liekas, ka no vides viedokļa, šobrīd tiešā veidā, neviena uzņēmuma pārdošana mums nesamazinās deficītu, tas mums samazina finansēšanās nepieciešamību un tas mums samazina līdz ar to procentu izdevumus.” Viņš arī gan uzsvēra, ka pārdodot uzņēmumus, valstij tajos nebūs jāiegulda nauda, ja rastos šāda nepieciešamība. “Šādu rīcību vajag apsvērt, bet ne ātrāk, kamēr sagatavots budžets,” teica M.Bičevskis.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas