Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Bičkovičs neredz šķēršļus kļūt par AT priekšsēdētāju

Sarunas ar deputātiem Ivaram Bičkovičam esot pagājušas diezgan pozitīvā gaisotnē, un viņš neredz šķēršļus, kas traucētu viņam kļūt par Augstākās tiesas (AT) priekšsēdētāju, tomēr aicina Saeimu respektēt tiesnešu plēnuma lēmumu. Saeimas balsojums par I.Bičkoviču notiks ceturtdienas parlamenta sēdē.

Trešdien pēc tikšanās ar Tautas partijas (TP) Saeimas frakcijas deputātiem I.Bičkovičs žurnālistiem atzina, ka līdz šim sarunas pagājušas pietiekami pozitīvā gaisotnē un viņš atbildējis uz visiem deputātus interesējošiem jautājumiem.

"Esmu mēģinājis būt atklāts, tiešs, nelavierējošs," uzsvēra Bičkovičs. Viņš arī piebilda, ka respektēs jebkādu Saeimas balsojumu un noraidījuma gadījumā ir gatavs turpināt savu līdzšinējo darbu, tomēr būtu gandarīts, ja tiktu ņemts vērā AT tiesnešu lēmums augstajam amatam izvirzīt tieši viņu.

AT priekšsēdētāja amata kandidāts atzina, ka jebkurš jurists, tiesnesis būtu gandarīts par kolēģu atbalstu un to, ka viņā saskatītas visas vajadzīgās īpašības tik augsta krēsla ieņemšanai.

Kļūšanai par AT priekšsēdētāju I.Bičkovičs šķēršļus neredzot, arī ne sabiedrībā izskanējušajos jautājumos saistībā ar pilsonības saņemšanu un viņa atrašanos tā saucamajos čekas maisos.

I.Bičkovičs pauda izbrīnu, kādēļ iesniegums saistībā ar viņa pilsonības saņemšanu izmeklētājiem iesniegts tikai tagad, kad tas vairs var radīt tikai šaubas. Ja iesniegums būtu izmeklētājiem nodots ātrāk, tagad varētu būt zināmi jau pārbaudes rezultāti.

Bičkovičs arī pauda pārliecību - ja patlaban AT plēnums balsotu par viņa kandidatūru, balsojums "būtu ne vairs divas trešdaļas pret vienu, bet krietni lielāks".

Tautas partija trešdien nolēma atbalstīt I.Bičkoviču. TP Saeimas frakcijas vadītājs Māris Kučinskis norādīja, ka kopš I.Bičkoviča izvirzīšanas nav radušies nekādi pretargumenti, kādēļ viņa kandidatūru neatbalstīt, bet taisni otrādi, jo I.Bičkovičs ir izturējis diezgan nežēlīgu un neobjektīvu kritiku.

M.Kučinskis arī izteica cerību, ka I.Bičkovičs ceturtdien tiks apstiprināts augstajā amatā.

Bičkovičam atbalstu jau iepriekš paudusi Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcija, savukārt "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK un LPP/LC frakcijām par šo jautājumu būšot brīvais balsojums. Asu kritiku Bičkovičs izpelnījies no opozīcijas partijas "Jaunais laiks" (JL). Pret viņa kandidatūru balsos arī Pilsoniskās savienības (PS) pārstāvji.

Ja parlaments Bičkoviča kandidatūrai paudīs atbalstu, viņam 2010.gadā būs jāizvirza ģenerālprokurora amata kandidāts.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas