Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Birks: 16. martā provokācijas ir neizbēgamas

Rīgas domes priekšsēdētājs Jānis Birks (TB/LNNK) uzskata, ka 16.martā provokācijas Rīgā ir neizbēgamas, tādēļ aicina īstenos latviešu patriotus būt gudrākiem un nepakļauties provokatoriem. 16. marts Latvijas valstij un latviešu tautai ir diena, kad klusi tiek pieminēti latviešu kritušie karavīri, tādēļ ir amorāli degradēt šīs dienas būtību, viņš paziņojis.

J.Birks arī aicina politiskos spēkus necensties izmantot šo latviešiem emocionāli tik smago dienu, lai palielinātu savu politisko kapitālu, tā kā šajā reizē tas var prasīt arī cilvēku upurus un, iespējams, daudzi politiķi vēl nav neapzinājušies situācijas nopietnību.

„Diemžēl jau kuru gadu pēc kārtas Rīgas dome un policija ir spiesta cīnīties ar sekām, jo jau gandrīz divus gadu desmitus valsts drošības iestādes nav spējušas tikt galā ar cēloņiem. Kreisais ekstrēmisms, pat salīdzinot ar laiku, kad Latvijā uzturējās Padomju armija, ir pieņēmies spēkā. Tādēļ es aicinu neļaut provokatoriem sasniegt savus mērķus un nepieļaut tādas situācijas atkārtošanos un vandālisma aktus, kādi tie bija 13. janvārī. 16.marts nedrīkst ietekmēt valsts un pilsētas ikdienas dzīvi,” norāda Rīgas mērs.

Tēvzemietis arī aicinājis ikvienu Rīgas un citu Latvijas pašvaldību skolotāju, skaidrot saviem skolēniem patiesību par 16.martu. Viņš pauž, ka Latvijas valstij naidīgi spēki arvien ir centušies sagrozīt faktus par 16.martu un saistīt latviešu leģionu ar nacistiskās Vācijas okupācijas režīmu. “Ir vitāli nepieciešams skaidrot vēsturi, lai jaunā paaudze, dēļ savas nezināšanas, nekļūtu par manipulāciju objektiem," uzskata J.Birks.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas