Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Svētdiena, 20. oktobris
Leonīda, Leonīds

Boldānam par vēlētāju balsu viltošanu 8 mēneši cietumā

Latgales Apgabatiesas zālē šodien apcietināja bijušo Balvu rajona Kubulu pagasta priekšsēdētāju, no TB/LNNK ievēlēto Saeimas deputātu Juri Boldānu. Kā Dienu informēja Latgales tiesu apgabala prokuratūras prokurore Ingrīda Maļkova, viņš tika atzīts par vainīgu vēlētāju balsu viltošanā un notiesāts uz astoņiem mēnešiem ilgu brīvības atņemšanu. J.Boldāns no TB/LNNK jau agrāk izstājies.

Par šādu noziegumu Krimināllikums paredz līdz pat četriem gadiem ilgu brīvības atņemšanu. Par vainīgiem tika atzīti arī pārējie apsūdzētie, tai skaitā J.Boldāna dēls Igors Boldāns, kas tika sodīts ar naudas sodu 7 minimālo darba algu apmērā, kā arī Kubulu pagasta vēlēšanu komisijas priekšsēdētāja Maruta Apine, kam piešķirts naudas sods piecu minimālo mēnešalgu apmērā. Pārējās apsūdzētās vēlēšanu komisijas locekles tika atzītas par vainīgām, taču no soda atbrīvotas. Gan Boldāns, gan arī viņa dēls tiesā savu vainu neatzina.

Kā ziņo LETA, Kriminālvajāšanu pret J.Boldānu Latgales tiesu apgabala prokuratūra sāka par vēlēšanu biļetenu viltošanas organizēšanu. Saskaņā ar apsūdzību J.Boldāns uzkūdījis citas personas uz vēlēšanu biļetenu viltošanu. Lietā ir seši apsūdzētie un 50 liecinieki.

Kriminālvajāšana aizdomās par līdzdalību biļetenu viltošanā tika sākta arī pret četriem Kubulu pagasta vēlēšanu iecirkņa locekļiem - Vēlēšanu komisijas priekšsēdētāju Marutu Apini, komisijas locekļiem Veru Litviņecu, Ainu Stahovsku, Ligitu Trupovnieci.

Vēlēšanu komisijas priekšsēdētājai Marutai Apinei prokurore lūdza piemērot naudassodu 15 minimālo mēnešalgu apmērā, Vēlēšanu komisijas locekļiem Verai Litviņecai un Ainai Stahovskai - astoņu minimālo algu apmērā, Ligitai Trupovniecei - piecu minimālo mēnešalgu apmērā, Jura Boldāna dēlam Igoram Boldānam - septiņu minimālo mēnešalgu apmērā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas