Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Brāzmainais vējš norims naktī

Trešdienas vakarā  Latvijā elektroapgādes traucējumi vai pārtraukumi bija aptuveni 30 000 klientu, visvairāk no tiem – Austrumu reģionā (Ludzas, Krāslavas, Rēzeknes, Preiļu apkārtnē), arī Dienvidu reģionā (Tukumā, Kuldīgā un Talsos), ziņo a/s _Latvenergo _pārstāvis Andris Siksnis. Vētras postījumus novērš 167 brigādes, no tām četras – privātuzņēmēju. Vislielākais brigāžu skaits – 50, strādā Austrumu reģionā. Lielas grūtības remontbrigādēm sagādā uzkritušais sniegs un mainīgie laika apstākļi. Situācija dienas laikā attīstās, reaģējot uz straujo laika apstākļu maiņu.

Tuvākajās stundās brāzmainais vējš saglabāsies, bet nakts sākumā pamazām sāks pierimt, liecina sinoptiķu porgnozes.

Tik liels radīto bojājumu skaits lielā mērā saistīts ar to, ka daudzos kokos joprojām ir lapas. Tām uzkritušais sniegs liec kokus pie zemes un uz elektrības vadiem, tādējādi radot īssavienojumus. Tā kā dabas stihija turpina plosīties un rada aizvien jaunus bojājumus, bez elektrības palikušo cilvēku skaits mainās.

Šodien piekrastē vējš pastiprinājās līdz 25-29 m/s.

Tā, kā viļņu augstums jūrā var sasniegt pat astoņus metrus, Krasta apsardzes dienests lūdz visus atpūtniekus būt īpaši apdomīgiem un pārdomāt savu rīcību pirms doties jūrā.

Jau agrā trešdienas rītā viļņu augstums sasniedzis 6,7 metrus, liecina Zviedrijas Meteoroloģijas un hidroloģijas institūts, vēsta aģentūra BNS. Vēja ātrums no rīta tikai nedaudz pārsniedza vētras spēku - līdz 24 metriem sekundē. Starp Poliju un Zviedriju uz laiku pārtraukta arī prāmju satiksme, atsaucoties uz Polijas aģentūra PAP, raksta BNS.

Liepājā pulksten 11.30 vēja ātrums sasniedz 20.8 m/sekundē, ostā kuģu satiksme ir ierobežota, taču reidā nav neviena kuģa, kas vēlētos ienākt ostā, informēja Liepājas Speciālās ekonomiskās zonas pārvaldē.

Spēcīgā vēja dēļ trešdienas rītā glābējiem Rīgā daudzviet nācies novākt nolūzušus kokus. Nolūzušus kokus, kas uzkrituši automašīnām nācies novākt Vecmīlgrāvī un Kurzemes prospektā. Smiļģa ielā savukārt glābēji steigušies aizvākt vēja nolauztu reklāmas plāksni.Lāčplēša un Avota ielu krustojumā glābēji devušies novākt atlūzušu jumta segumu. Kalnciema ielā savukārt novākta celtniecības plēve, kas bijusi piestiprināta kādai mājai. Skolas ielā uz braucamās daļas glābēji novākuši uzkritušu koku.

Sinoptiķi skaidro, ka virs Balkānu pussalas atrodas aktīvs ciklons, kas virzās uz ziemeļiem. Tas no Vidusjūras nes silta un mitra gaisa masu, un, sastopoties ar aukstāku arktisko gaisu, strauji padziļinās. Jau pirmdien un naktī uz otrdienu vietām Eiropas austrumu daļā ciklons atnesis stiprus nokrišņu un brāzmainu vēju.

Dienas laikā nokrišņu zona aptvers teritorijas lielāko daļu: sniegs, slapjš sniegs pāries lietū; turklāt vietām nokrišņi būs stipri. Autovadītājiem jābūt uzmanīgiem, jo snigšanas laikā būs pasliktināta redzamība, kā arī atsevišķos posmos ceļi būs slideni.

(papildināts viss teksts)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL


Ziņo ntz.lv: Tukumā plosās vētra

Ziņo zz.lv: Jelgavā ap 1200 mājsaimniecību bez elektrības

Latvenergo


AS “Latvenergo” brīdina iedzīvotājus vētras laikā netuvoties elektropārvades un sadales līnijām un citām elektroietaisēm, būt īpaši uzmanīgiem un piesardzīgiem pie elektrolīnijām, kuras atrodas mežu malās un stigās vai lielu koku tuvumā. Stiprā vēja ietekmē koki šajās vietās var lūzt un gāzties, iekaroties līnijās radīt bīstamas situācijas un apdraudēt cilvēku dzīvību.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas