Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Brīdinājuma streika dienā mediķi pacientiem būs pieejami

Piektdien, kad notiks mediķu brīdinājuma streiks, pacientiem nebūs liegta iespēja saņemt medicīnas pakalpojumus - pikets pie Saeimas ilgs tikai vienu stundu no 10.00-11.00 un tajā piedalīsies ambulatoro un konsultatīvo palīdzību sniedzošie medicīnas darbinieki, bet ne slimnīcas. _Dienas _aptaujātās veselības iestādēs streika dēļ iepriekš pieteiktās medicīniskās procedūras arī nav atceltas. Tiesa, krietni vērienīgāks streiks divu dienu garumā ieplānots oktobra nogalē, kuru pacienti izjutīs daudz smagāk.

"Mēs aicinām kolēģus būt kopā pie Saeimas. Tā kā visi ģimenes ārsti nevar piedalīties, viņi no pulksten 10.00-11.00 pārtrauks pieņemšanu," stāsta Ģimenes ārstu asociācijas vadītāja Sarmīte Veide. Uz visu dienu slēgt prakses ģimenes ārsti nedrīkst, jo līgums ar valsti nosaka, ka tām jābūt atvērtām astoņas stundas.

Dienai pastāstīja Veselības centrā 4, ģimenes ārsti piketa dienā pieņems tikai tos pacientus, kas iepriekš pierakstījušies, bet ne akūtos slimniekus. Iestādē strādās arī visi speciālisti un neviens pie Saeimas nedosies pacientu iepriekš pieteikto apmeklējumu dēļ, norāda centra reģistratūras vadītāja Aiga Draue, piebilstot, ka "morāli viņus mēs atbalstīsim".

Arī veselības centrā Pļavnieki piketu atbalstīs "strādājot", norāda tā valdes priekšsēdētāja Inese Pētersone. "Mēs visus ielūgumus esam saņēmuši, taču tā kā mēs esam privāta iestāde mums tas nav aktuāli. Mums nav zemi atalgoti ārsti," viņa skaidro.

Tāpat Veselības namā 5 Dienu informēja, ka "mākslīgi neviens darba stundas neņems nost" un piketā piedalīsies tie mediķi, kuriem tajā laikā nebūs pieņemšanas.    

Kā jau ziņots, 19.augusta sēdē Latvijas veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrības padome, protestējot pret nepietiekamo finansējumu veselības aprūpei, nolēma septembrī rīkot brīdinājuma streiku un piketu pie Saeimas nama. Streikā tiks iesaistītas ārstniecības iestāžu struktūrvienības, kas sniedz plānveida ambulatoro, konsultatīvo un medicīnisko palīdzību. Neatliekamā medicīniskā palīdzība tiks nodrošināta pilnā apjomā visā valstī.

Savukārt vispārējs mediķu streiks notiks no 30.oktobra līdz 31.oktobrim. Tajā iesaistīsies arī slimnīcas un piedalīsies gandrīz visas struktūrvienības, izņemot reanimācijas nodaļas, asins pārliešanas punktus un vēl citas neaizstājamas nodaļas, taču otrā streika dienā iespēju robežās pievienosies arī šie darbinieki.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas