Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Brigmanis: ZZS nepārkāps koalīcijas līgumu

Zaļo un Zemnieku savienība (ZZS) nepārkāps valdības koalīcijas līgumu un nevērsīsies pret Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likumu un tam pievienoto novadu karti, ja Saeima to nākamajā ceturtdienā pieņems. "Koalīcijas līgums bija nolikts ļoti dziļi, ka neviens to nebija apskatījies," Dienai sestdien teica ZZS frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis, atzīstot, ka, kopā ar Pilsonisko savienību un citiem opozīcijas deputātiem parakstot aicinājumu apturēt reformas likuma publicēšanu uz diviem mēnešiem, ZZS vadība esot piemirsusi, ka koalīcijas līgums liedz prasīt Valsts prezidentam neizsludināt vai apturēt kāda valdības likuma publicēšanu.

"Mūsu mērķis nav panākt referendumu, ne arī apturēt pašvaldību reformu," teica A.Brigmanis. ZZS tikai uzskatot, ka labāk būtu bijis sagaidīt Satversmes tiesas spriedumu. Jau ziņots, ka, pieņemot jauno likumu, spēku zaudē tiesā apstrīdētie normatīvi un tiesa var lemt, vai izbeigt tiesvedību. Pēc tam, kad ceturtdien ZZS parakstīja aicinājumu apturēt vēl nepieņemtā likuma publicēšanu, Tautas partijas (TP) vadība vērsās pie premjera Ivara Godmaņa (LPP/LC) un LPP/LC frakcijas vadītāja Andra Bērziņa, norādot, ka koalīcijas līgums ir beidzis pastāvēt. Pēc abu politiķu iejaukšanās ZZS apsolīja savāktos parakstus neaktualizēt.

Ja TP vadība domā, ka dokuments ar parakstiem tagad ir pie premjera, tad A.Brigmanis apgalvo, ka tas ir pie viņa.

Zināms, ka ir vēl otrs eksemplārs ar parakstiem, kas palika pie Pilsoniskās savienības frakcijas vadītājas Annas Seiles, kas izrādīja neapmierinātību par ZZS viedokļa maiņu. Iespējams, tā saistīta ar TP vadības brīdinājumu, ka ZZS valdībā var nomainīt ar Saskaņas centru, kas atbalsta TP piedāvāto novadu reformas variantu. ZZS par to nākamajā ceturtdienā nebalsos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL

 

Jaunu valsts glābšanas valdību atrast nav viegli

Kalniete: deputāti dziedāja, lai apturētu likuma "dzīšanu"

ZZS negrib referendumu par reformu, bet aicina sagaidīt Satversmes tiesu

Zalāns: Novadu reforma — Latvijas ekonomikas stimuls

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas