Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Brīvdienās gaidāms ļoti augsts atmosfēras spiediens

Brīvdienās Latvijā būs ļoti augsts atmosfēras spiediens, līdz ar to šajās dienās gaidāms trešais, medicīniski nelabvēlīgais laika tips, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķi.

Atmosfēras spiediens sasniegs 780 milimetrus, pēc tam darba nedēļas sākumā atmosfēras spiediens pazemināsies, bet pēc 20.janvāra no jauna būtiski paaugstināsies un var pārsniegt pat 785 milimetrus.

Par normālu atmosfēras spiedienu ir pieņemts atmosfēras spiediens 760 milimetri. Caurskatot vairāku pēdējo desmitgažu datus, sinoptiķi secinājuši, ka visaugstākais atmosfēras spiediens šajā periodā ticis novērots Daugavpilī 1997.gada 16.decembrī, kad tas sasniedza 792 milimetrus.

Salīdzinoši pavisam nesen - pagājušā gada 23.novembrī - Alūksnē tika novērots atmosfēras spiediens 719 milimetri, kas ir ļoti zems atmosfēras spiediens.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta direktora vietnieks Mārtiņš Šics stāsta, ka laika apstākļu un atmosfēras spiediena maiņu parasti jūtīgāk uztver cilvēki ar sirds un asinsvadu slimībām, neiroloģiskām kaitēm un plaušu slimībām. Tai pat laikā viņš ir pārliecināts, ka šoreiz slikto laika prognozi kompensēs dabas skaistums, jo cilvēkiem tas uzlabos psihoemocionālo stāvokli, līdz ar to būtisku problēmu nebūšot.

Kā norādīja Šics, drīzāk viņu uztrauc nekaisītie ceļi un ietves, uz kurām gājēji var gūt dažādas traumas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas