Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Brīvdienās pulksteņa rādītāji jāgriež vienu stundu atpakaļ

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
ebi
e
Jau vairāk kā nedēļu dzīvoju pēc vasaras laika,vakarā lūstu nost,ap 22iem acis līp ciet...es par vasaras laiku!..:)))
bea
b
Nu šo - rudens pulksteņa griešanu gan nevajadzētu lamāt - tā tikai atgriešanās pie parzeizā laika - mēs atgūstam to stundu, kas pavasarī tika atņemta. Bet vispār - vajag vai nevajag ieviest vasaras laiku - par to var diskutēt. Man personīgi tas tīri labi patīk. Bet STX argumenti vērā ņemami - es nemaz nezināju, ka šie pārejas datumi pasaulē tik ļoti dažādi. U nezināju, ka vasaras laiks tiek ieviest Austrālijā un Brazīlijā - viņi taču atrodas tik tuvu ekvatoram - tur nemaz nav tādu "garo ziemas vakara"- naktis un dienas apmēram viena garuma kā ziemā tā vasarā.
zb
z
jau gaidu 29.martu. :))
Donalds
D
Tā ir bioritmu čakarēšana.
STX
S
Man arī tā pulksteņu griešana šķiet pilnīga nejēdzība! Miljoniem cilvēku laikā nenokļūst kur vajadzīgs! Transporta sistēma tiek sačakarēta, svētdien naktī divas reizes būs pulksten 3. Ja tā laika grozīšana būtu tik laba, tad visa Pasaule sen jau par to būtu vienojusies. Pat vienas valsts robežās cilvēki nespēj vienoties par to - daļā ASV, Kanādas, Austrālijas, Brazīlijas, Argentīnas ir ieviests vasaras laiks, daļā valsts nemaz nav! Pat par pāriešanas datumu neviens nevar vienoties - Eiropā tas ir 26.oktobris, bet citur Ziemeļu puslodē 28., 31. augusts, 1., 20.septembris, 5.oktobris, 1., 2.novembris. Pilnīgs sviests!
aita
a
ja brīvdienās pa stundai griezīsim pulksteni vai tas nozīmē ka kopā sanāks divas stundas ...
Garfilds
G
Groziet ko gribat ,bet vesturiskus faktus neapgriezisiret ka gribedami.....LV
vita
v
Jau tagad būs jāsāk gaidīt 29. martu, kad atdos gaismu. Tie riebīgie tumšie vakari ir tik nepanesami.
nite
n
Man gan patīk, ka jau pirmdien būs mazliet gaišāks rīts. Vakari ziemā tāpat ir tumši, vai satumst četros vai piecos. Bet no rīta gan, jo gaišāk, jo vieglāk piecelties.
@
@
Negribu nekādu padomisku atavismu - pulksteņa grozīšanu. Man tas apgrūtina dzīvi, lai arī esmu "cīrulis".
bomzis
b
tumsā citi neredz ka kurpes nepucētas
ar maku azotē
a
Riebj man šis ziemas laiks, ar vienu papildus kriminālo tumšo stundu vakarā pēc darba. Kam te izdevīgi? Līdz balta sniega uzsnigšanai - laupītājiem viena ērtas darbošanās stunda klāt. Izdevīgi vienīgi varbūt arī Eiropas dienvidu valstu slaistiem, var pēc siestas tūlīt tīties mājās, jo priekš darba jau tā kā par tumšu. Mums Latvijā - tas pie vienas vietas, atkal tikai tumsa riebīga neapgaismotajās ielās un peļķēs nekvalitatīvā asfalta nelīdzenumos. Naudas atmazgāšanai gan apstākļi vienādi ērti kā vasaras tā ziemas laikā.
Gustavs
G
Ziemas laiks ļauj ietaupīt elektroenerģiju utt.
xxx2
x
No tā ka tagad no rītiem 1 h ātrāk būs gaišs tāpat nav nekādas jēgas. Ja sīcim 8 no rīta jaiet uz skolu, tapat tūlīt 8 no rīta būs tumšs ar visu ziemas laiku. Ziemā 8 no rīta ejam uz skolu/ darbu = melna tumsa!!! 17 vakarā dodamies mājā = melna tumsa !!! Tā ka nekādas starpības 1h tur vai atpakļ! Nav nekādas jēgas tos pulksteņus grozīt! Jāatstāj +1h (vasaras laiks) visu gadu un miers.
ābolītis
ā
Vai tad dzīve pēc Maskavas laika nenozīmē vēl tumšākus vakarus???? Ziemas laiks ir īstais astronomiskais laiks Latvijā, vasaras laiks ir joslas laiks mīnuss viena stunda (tātad vasarā dzīvojam pēc Centrāleiropas astronomiskā laika. Maskavas laiks būtu joslas laiks + viena stunda- attiecīgi tumsa iestājas stundu agrāk.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas