Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Broks, zaudējot amatu, kompensāciju pieņems

Īpašu uzdevumu ministrs Eiropas Savienības finanšu pārvaldes lietās Normunds Broks (TB/LNNK), kura sekretariātu iecerēts likvidēt, pieņems valsts kompensāciju par amata zaudēšanu trīs mēnešalgu apmērā. N.Broks vēl nav izlēmis, ko darīt turpmāk.

“Fonda apguvē nedrīkst kavēties ne dienu, laika grafiks ir ļoti saspringts. Tā kā līdz savai pēdējai darba dienai domāšu tikai par darba pienākumiem,” Dienai apgalvoja ministrs, kura sekretariāts, paredzams, izbeigs darbu 1.janvārī.

N.Broks pieļauj, ka pēc amata likvidēšanas viņš neatsāks uzreiz strādāt, bet varētu izmantot atvaļinājumu, ko nav izdevies “izņemt” pilnībā.

Ministriem par amata zaudēšanu pienākas arī kompensācija trīs mēnešalgu apjomā. No kompensācijas var arī atteikties. N.Broks to nedarīs. Viņš atgādināja, ka savulaik jau bijis līdzīgā situācijā, kad krita Aigara Kalvīša (TP) valdība un tika veidota Ivara Godmaņa (TB/LNNK) valdība. Tad neviens no ministriem, kas atstāja amatu, kompensācijas nesaņēma.

“Situācijā, kad manu amatu likvidē un man nav darba uz kādu laiku, visdrīzāk, es pieņemšu kompensāciju, kas likumā ir paredzēta. Arī ģimenē esmu vienīgais pelnītājs, man ir trīs bērni. Faktiski mana alga ir vienīgais ienākumu avots, man nav ne firmas, ne nekustamo īpašumu biznesa,” Dienai stāstīja N.Broks.

Jautāts, vai pieņems valsts kompensāciju arī tad, ja paliks strādāt valsts pārvaldē, N.Broks norādīja, ka parasti jau līdzīgu darbu ir grūti atrast. “Mana ģimene visu laiku dzīvoja Madonā un īrēju dzīvokli par savu naudu Rīgā, man nav arī nekādu uzkrājumu,” iemeslus kompensācijas pieņemšanai klāstīja N.Broks.

Ar integrācijas lietu ministru Oskaru Kastēnu, kurš arī zaudēs ministra amatu, bet, paredzams, atgriezīsies Saeimas deputāta krēslā, Dienai sazināties neizdevās.

Diena jau rakstīja, ka koalīcijas partijas pirmdien vienojās saglabāt e-lietu ministra posteni, bet likvidēt integrācijas lietu un Eiropas savienības fondu sekretariātus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas