Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

Bulgāriem Latvijas darba tirgus nešķiet pievilcīgs

Pēc Bulgārijas uzņemšanas Eiropas Savienībā Latvijā nav gaidāms bulgāru viesstrādnieku pieplūdums, jo Latvijas darba tirgus šīs Dienvideiropas zemes iedzīvotājiem šķiet nepievilcīgākais 25 pašreizējo bloka dalībvalstu vidū, vēsta BNS.

Aptauja, ko veicis Bulgārijas portāls "jobs.bg" atklāj, ka pēc šīs valsts iestāšanās ES tikai 0,2% ļaužu no šīs valsts varētu doties peļņā uz Latviju. Gandrīz tikpat maza interese bulgāriem ir par strādāšanu Lietuvā un Igaunijā - tikai 0,3% aptaujas dalībnieku norādīja, ka plāno doties peļņā uz kādu šīm Baltijas valstīm.

Savukārt visvilinošākais Bulgārijas iedzīvotājiem šķiet arī baltiešu un citu austrumeiropiešu iecienītais Lielbritānijas darba tirgus - tur iecerējuši strādāt 13,6% aptaujāto bulgāru. Liela interese viņiem ir arī par strādāšanu Spānijā un Vācijā - uz šīm zemēm peļņā kāro doties attiecīgi 8,5% un 6,7% respondentu.

Salīdzinoši liels skaits jeb 3,1% aptaujāto bulgāru norādīja, ka pēc savas valsts iestāšanās ES gribētu strādāt Īrijā, kur pašlaik darbu atraduši arī daudzi Latvijas un Lietuvas iedzīvotāji.

Kopumā 73% aptaujāto Bulgārijas iedzīvotāju atzina, ka ir izlolojuši plānus strādāt citās ES valstīs pēc nākamā gada 1.janvāra, kad Bulgārija kopā ar Rumāniju tiks uzņemtas ES saimē.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas