Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Ceļot pacientu iemaksas, lāpīs veselības budžetu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Ieva
I
A ja jāiet ir divas reizes mēnesī vai vēl biežāk, turklāt ne jau ārstēties, bet pēc papīra? Bet par tiem labajiem laikiem: Nīderlandē aprēķināja, ka sāpošu muguru dēļ ik gadus zaudē 1% IKP- varbūt arī tik daudz nezaudē, taču fakts ir fakts spondilozes ( un citu locītavu izmaiņas), astma, kuņģa čūla, II tipa diabēts, ateroskleroze utt. prasa daudz naudas, un to summu var samazināt ne jau milzīgā birokrātija, bet savlaicīga un regulāra diagnostika, zāles un vingrošana.
nu bet
n
kas ir 50 santiimi? protams var maksaat arii latu. citreiz to latu taados niekos izteereeju, ka divas reizes gadaa to atdot kaa pacienta iemaksu nebuutu zheel. un ttie, kas kliedz par pensionaariem - nu tak skaidri un gaishi rakstiits, ka uz tiem palielinaajums neattieksies.... es par! gan pienaaks arii labaaki laiki, bet shobriid nav ko daudz iideet. labi, ka vispaar kaut kam naudas pietiek. pasaulee diez o labi neiet ar to ekonomiku...
Andris K.
A
Sie ,noladeta tepista izteikumi tikai velrei parada ,kadi briesmigi noziedznieki "vada "so nelaimigo valsti.Nepietiek vel ar to,ka visi valsts ipasimi ir izlaupiti,tagad vel novilks pedejo kreklu tiesi tiem,kuriem arstu palidziba visvairak vajadziga - vecajiem un tiem,kuriem vajaka veseliba.
tiem kas negāja uz referendum
t
un pasēs to redz, pie mediķiem nekādas atlaides nebūs
Ieva
I
Vai tā pati taupīšana uz attīstības rēķina: jau šobrīd daudzus nesūta izmeklēties, jo rindas ir garas, tāpēc cer, ka varbūt būs izdevies uzminēt un slimnieks tiks ārstēts no tā, ar ko viņš patiešām slimo, bet ja ne? Protams, var gadīties, ka slimība pati pāries, bet tikpat labi-ka slimnieks nonāks reanimācijā........
Priekšlikums
P
Ņemot vērā, mūsu nabaga valstij nav naudiņas- katram jārūpējas par sevi pašam- ārstiem legalizēt aploksnes, nekādas zāles neapmaksāt un.t.t , policistiem, izņemot tradicionālo naudas pumpi- Zivtiņa kantori, atcelt jebkādu sodu, izņemot naudas sodus, sistēmu t.sk. par smagiem kriminālnoziegumiem, skolotājiem- ieviest maksas tarifu sistēmu par pārbaudes darbiem, atestātiem un tamlīdzīgi, līdzīgi pārējiem!
Ieva
I
Manas pretepilepsijas zāles, piemēram, kompensē 100% apmērā. Šausmas? Bet tagad padomāsims, kas notiks, ja man lēkme sāksies šķērsojot, piemēram, Brīvības ielu? Var sanākt tāda avārija, ka ......Vai, piemēram, mājas ar visādiem asiem stūriem: labi, ja tikšu cauri ar smadzeņu satricinājumu vai atstiepšu kājas, bet, ja kļūšu par pansionātā marinējamu dārzeni?
klans
k
Domāju, ka šis ir vienīgais veselības ministrs pasaulē, kurš aicina netērēt naudu sporta nodarbībām, bet atdot to ārstiem.
jancīgā
j
kam nebūs nauda, tam jāsprāgst nost? ir nu gan ārsti....! kur tad paliek ārstu zvērests? murgs kaut kāds! :(
Anna
A
Ir tādi brīži, ka lietderīgāk būtu paklusēt. Jo vairāk, ja persona ieņem amatu. Atliek vienīgi cerēt, ka šī raksta autors nav pats ministrs.Mediķim jau nu gan būtu jāzin, ka augsta holesterīna līmenis asinīs nav tikai no tekna ēdiena lietošanas. Nekad , kopš pati varēju sev izvēlēties uzturu, nēesmu lietojusi vistu olas, pienu, krējumu, sviestu, kartupeļus, desu izstrādājumus, riekstus . Ne jau kādas pārliecības dēļ, organisms vienkārši visu to nepārstrādā un atgrūž. Manas asins analīzes bija ..... nekādas. Brīžiem es paliku nedzirdīga. Ko tikai nemeklēja lai noskaidrotu iemeslu , ka mans organisms pretojas A un B vitamīniem. Paldies ārstiem. Gribētu saņemt padomu, ko lai es izmainu savos ēšanas paradumos, jo man ir nu ļoti augsts holesterīna līmenis un maza pensija, ja man būs jāpērk zāles par pilnu cenu, nepietiks griķiem , sīpoliem , burkāniem un bietēm. Piedodiet, piemirsu, vēl ministra kungs rekomendē sportisku dzīves veidu, tā kā nekādas atlaides večiem sabiedriskajā transportā, steberēsim kājām, palīdzēsim savai Valstij grūtā brīdī.Ja netaupīsim santīmus, nesakrāsim tūkstošus padomnieku un pilnvarnieku algām, VOAVA ierēdņu prēmijām, ko tad mēs darīsim , ja viņi atteiksies dot padomus, pārstāvēt un dalīt budžeta naudu.
ZYX
Z
Jā gan, Latvijas ļaudis - beidzot tas brīdis ir klāt, kad šī valsts (?) tās vadītāju ilgstoša zaglīguma, alkatības, negodīguma un nekompetences dēļ vairs nav spējīga nodrošināt pat pašu ELEMENTĀRĀKO valsts funkciju izpildi!:( Un šis jau vēl ir tikai sākums!!! Bet tad taču saprātīgāk būtu likvidēt visu šo hipertrofēti uzblīdušo, toties ārpus sava labuma raušanas un grābšanas totāli impotento un neefektīvo valsts (?) varas un pārvaldes struktūru (precīzāk, tās imitāciju!) - protams, vienlaikus pārtraucot arī visu nodokļu ievākšanu no iedzīvotājiem - un palaist brīvā tirgus un dabiskās atlases maigajos apskāvienos visas tam vēl neatdotās funkcijas? Jā, protams, tas nebūtu godīgi un cilvēcīgi - bet vai ESOŠĀ valsts iekārta, jūsuprāt, spēj nodrošināt godīgumu un cilvēcību?!? Toties tad tautai vismaz nebūs vairs NEMITĪGI jāizjūt sava bezspēcība un pazemojums, lasot, skatoties un klausoties visādu melīgu, nemākulīgu un citādi nelietīgu (kaut arī no pašas tautas nodokļiem uzturētu!) subjektu ciniskas un nožēlojamas izpausmes un izdarības...
dzeris
d
Par to, ka sliktā holesterīna daudzums atkarīgs no uztura, jau neviens nestrīdas, uhn, ja cilvēks lieto šos medikamentus, un holesterīna līmenis nekrīt, jādomā, ka viņš neievēro diētu. Bet ir daudzi slimnieki, kam ar diētu vien panākt to nav iespējams, sevišķi, ja vēl ir k;āda endokrīna saslimšana, piem., vairogdziedzera. Nu nēārstēsim tos, kas neivēro diētu, tos, kas smēķē, tos, kas lieto alkoholu. Kāds būs nākamais solis? Piem., neārstēt vecākus par 70(vai 80, vai 90) gadiem? Un iretaupīto naudu izmaksāsim kārtējās prēmijās att. ministrijas un aģentūras dalībniekiem?
WTF
W
KO te visi D..Š, Vai tas skaitās palielinājums no 0,5 Ls uz 1 LS. par tādu naudu var nopirkt tikai divus braukšanas talonus. vai tad pie ģimenes ārsta ir jāiet katru dienu?
ābolītis
ā
Konkrēti holesterīna līmenis ir tas rādītājs, kas lielā mērā atkarīgs no uztura. Vismaz manos rados pāris dāmas pensijas gados radikāli mainīja ēdienkarti, kad holesterīna līmenis palika draudīgs, un nu dzīvo tālāk bez medikamentiem un ar holesterīnu normas robežās. Turklāt, arī šiem medikamentiem mēdz būt nopietnas blakusparādības. (Protams, nespeciālsitam un tad, je neesi saskāries ar konkrēto problēmu, grūti adekvāti novērtēt situāciju. Taču - viennozīmīga tā gluži nav...)
Oi
O
Tu tiešām domā, ka ģimenes ārsts varētu izdzīvot, uzturēt savu parksi, iekasējot vien 50 santīmus no pacienta, un arī tos ne jau no visiem?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas