Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Ceļu policija: Radari uzlabos satiksmes drošības statistiku

Ceļu satiksmes drošība šogad ir strauji uzlabojusies, ko Ceļu policija (CP) saista ar tās izvērstajām aktivitātēm sabiedrības izglītošanā, kā arī sakārtoto likumdošanu. Tomēr CP priekšnieks uzskata, ka nepieciešams veikt vērienīgu fotoradaru iepirkumu, jo tas vēl vairāk uzlabotu satiksmes drošību. Tiesa, nav zināms, kad fotoradari varētu darboties visā Latvijā. Pirmie četri fotoradari, kas tiks uzstādīti Rīgā un tās tuvumā, sāks darbu tikai šovasar.

Salīdzinājumā ar attiecīgu laika posmu 2007.gadā, ceļu satiksmes drošības statistika šogad ir uzlabojusies, šorīt LNT raidījumā 900 sekundes atklāja Ceļu policijas biroja priekšnieks Edmunds Zivtiņš. Reģistrēts par 32 procentiem mazāk bojāgājušo ceļu satiksmes negadījumos, par 28 procentiem mazāk bojāgājušu gājēju, «mīnusā ir ceļu satiksmes negadījumu skaits, ievainoto skaits, visa statistika ir mums par labu,» sacīja E.Zivtiņš. Lai saglabātu šo pozitīvo tendenci, policijai jāpilnveidojas, turpinot darbu «pareizajā virzienā», uzskata E.Zivtiņš.

«Mums beidzot jāatrisina jautājums ar fotoradariem, lai tie būtu ne tikai kādi četri Rīgā un tās tuvumā, bet kādu tūkstoti pa visu valsti,» sacīja Ceļu policijas priekšnieks, kā piemēru minot Franciju un Portugāli, kas esot «absolūtie ceļu satiksmes līderi drošības ziņā».

«Mēs esam ieguldījuši milzīgu darbu: sakārtojām likumdošanu, veicam kampaņas, izglītojam policistus, iepērkam netrafarētās mašīnas. Tagad būs arī fotoradari,» šādi E.Zivtiņš Dienai komentēja iemeslus uzlabojumiem satiksmes drošības statistikā. CP priekšnieks uzsvēra, ka labs rezultāts būs tad, ja pēc iespējas mazāks būs policistu «roku darbs», bet vairāk tiks izmantota tehnika.

Šobrīd ir nopirkti četri fotoradari, kas tiek izmēģināti, lai vasaras vidū tos varētu sākt pilnvērtīgi izmantot. Dienai E.Zivtiņš neprognozēja, kad īstenosies nākamais fotoradaru ieviešanas posms. Visticamāk, tas notiks nākamgad, lai gan iekšlietu ministrs Mareks Segliņš (TP) E.Zivtiņam pieļāvis iespēju, ka «kaut kas varētu notikt jau šogad».

E.Zivtiņš pieļāva, ka ar šo radaru apsaimniekošanu varētu nodarboties gan privāti uzņēmēji, gan policija. Par fotoradaru fiksētajiem pārkāpumiem netiks piešķirti soda punktu, jo netiks sodīts vadītājs, bet gan atbildība gulsies uz automašīnas, ar kuru izdarīts pārkāpums, īpašnieku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas