Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Ceļvedis informācijas plūdos

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Nu
N
Izlasiet taču rakstu. "Nacionālai bibliotēkai ir pienākums krāt pilnīgu visu. Ja publiskās bibliotēkas pēc trīs četriem gadiem avīzes izmet, mums tās jāglabā, vienalga, cik tās vecas. "
Karlsons
K
Z M piedodiet, bet nožēlojamā veidā Milda jau sen ir pārdota par divām alus pudelēm
AD
A
Nez, vai būtu pareizi, ja cita cilvēka uzskati atšķiras no Jūsējiem (par kuru pareizību vismaz varētu strīdēties), lietot nepamatotus izteikumus, kas robežojas ar apsaukāšanos. Tas, ka šīs bibliotekas ēku ir uzprojektējis slavens arhitekts, neizslēdz fantastiskās izmaksas un pamatotas šaubas par tās racionālu izmantošanu. Par to, vai 21. gadsimta civilizācijai labāk atbilst koncentrēt pieeju informācijas plūsmai vienā bibliotekā vai to vienmērīgi nodrošināt visā valsts teritorijā, arī var debatēt.
Kaspers
K
Esmu laikam pesimists. Domāju , ka šī ēka stāvēs tukša un tumša, jo valdībai nebūs līdzekļu tās apkurei un apgaismošanai, kā arī nebūs cilvēku, kas gribēs uz turieni braukt transporta dārdzības dēļ. Bez tam dažus gadus atpakaļ es mēģināju izmantot Valsts biblotekas materiālus darba vajadzībām, no tā čiks vien sanāca. Antikvāra veikalā varēja šo, to noderīgu nopirkt, biblotekā praktiski nebija nekā. Kopš tā laika, nojaušu, stāvoklis ir kļuvis tikai bēdīgāks.
ZJB
Z
es pats par to parūpēšos, lai latviešiem visērtāk būtu palasīties neizkāpjot no gultas.
ZJB
Z
domāju; grāmatu dēļ.
ZJB
Z
Tā viš i.... reāli trešajā gadā, dienā bibliotēku apmeklēs mazāk cilvēku kā plānots darbinieku.
ABC
A
Klausoties tās runas par konferenču zālēm un publiskā un privātā sektora partnerību, rodas nejaukas pārdomas: pasaulē nav neviena PPP piemēra tīri kultūras jomā, izņemot sporta kompleksus, jo privātais sektors neiegulda naudu tur, kur pēc noklusējuma peļņa nav iespējama. Tātad par nodokļu maksātāju naudu tiks uzbūvēts monstrs, kura uzturēšana izmaksās milzu summas, un tā galvenais apsaimniekotājs būs kaut kāda TP diedelnieku nodibināta "partnerība", kas kāsīs naudu, organizējot apšaubāmu aprindu pasākumus.
Sandris
S
Jums taisnība, ka tumsonība ievāc pamatīgu ražu, bet man tomēr, kā jau muļķim, vēl ir cerība, ka situācija varētu uzlaboties. Kaut lēni, bet tomēr. Kādā 1962. vai 1965. gadā taču pilnīgi neticami likās, ka Latvija būs atkal suverēna valsts, bet redz kā, sagaidījām. Tāpēc jau ir nepieciešamas tādas vietas, kā plānotā gaismas pils, man vienīgi pēdējā laikā sāk rasties iebildumi par nosaukumu("gaismas pils" tomēr tāds alegorisks). Cilvēki uztver to patiešam kā lielu bibliotēku. Tādu kā jau ir šur tur, vienkārši lielu. Derētu to saukt, tā ietilpīgāk, atbilstoši iespējām, ko sniegs. Informācijas un izglītības centrs, nezinu, bet lai būtu skaidrs, ka ir vērts tur ierasties. Ja jau var saukt parastu lieltirgu par tirdzniecības centru vai pat parku'. Un, ja jau reiz es tā esmu sācis. Derētu jau laikus parūpēties par transporta nodrošināšanu senioriem, kam bērni parasti tik aizņemti... Bet sabiedriskais transports tad būs vēl dārgāks, kau diez vai ērtāks. Apmēram tā kā Filadelfijas centrā dežūrē autobusi, kas par velti no rīta aizved nabaga azartistus uz Atlantiksitiju, lai vakarā atvestu atpakaļ.
tautas balss
t
Tauta grib ēst un darba vietas! Ar kultūru izsalkušos nepabarosi un Latvijā nenoturēsi!!! Vai tiešām šobrīd ir īstais mirklis šādiem projektiem, šo dienu apstākļos???
Oskars>Z M
O
Man nospļauties ķērnājat,kaut miljardus,bet zinu tikai vienu,kad parastam LAUCINIEKAM - SKOLNIEKAM tur nekad mūžā nevajadzēs iekāpt,jo tagad ir INTERNETS UN TUR JĀBŪT VISAM(laika ekonomija)a vecie komunisti,lai tik ķērnā TAUTAS naudiņu viņi to prot.
Zigurds Mežavilks
Z
Oskar, piedodiet, bet nozēlojamā veidā jūs esiet viens no tiem, kas par alus pudeli būtu gatavs pārdot Brīvības pieminekli. Pasaules viens no leģendārākajiem arhitektiem Gunārs Birkerts, kura gaismas pilis jau uzbūvētas daudzās pasaules pilsētās, dāvina savai tautai Gaismas pili, lai tā beidzot izrāptos no tumsonības. Jūsu vārdi ir spļāviens civilizācija sejā. Patiesībā, ja starp latviešiem nebūtu tik daudzi, kuri nodzēruši savas smadzenes, tad Gaismas pils būtu gatava uz mūsu valsts svētkiem 18. novembrī.
Davis
D
Īsti neizpratu 1. komentāru... Bet noteikti gribētu pievienoties otrajam, un cerēt, ka tā tiešām būs lieliska!
Biruta O.
B
DOMĀJU,KA būs lieliski!! Nevaru vien sagaidīt jauno bibliotēku!!
Oskars
O
Domāju,kad tā būs zagļu-miljonāru ATPŪTAS SALONS "NAKTS ZVAIGZNĒS",jo kafiju darba vietās dzert nedrīkstēs,bet uz tādu ēku braukt STRĀDĀT BŪS OBLIGĀTI ( 3 x dienā )

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas